Trudnoća Planiranje trudnoće 08. kolovoza 2016.

5 savjeta za začeće poznate stručnjakinje za plodnost

seks par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stručnjakinja za plodnost Jani White donosi sedam savjeta za začeće

Jani White, stručnjakinja za plodnost podijelila je svoje savjete za lakše začeće za portal Healthista. Prema njezinom mišljenju, bliskost je najvažnija, puno važnija i od plodnih dana. Većina ljudi se greškom fokusira samo na plodne dane umjesto na uživanje kada se tijelo dovodi u optimalno stanje za začeće. Ovo su njezini savjeti:

1. Manje se koncentrirajte na ovulaciju, više na dane prije nje

Ovulacija je važna, vitalna naravno, ali jednako je važna i vaša energija u danima koji prethode ovulaciji. Ta energija počinje čim menstruacija završi. Većina parova griješi kada se počnu truditi samo par dana prije ovulacije. U današnjem brzom životu, većina parova ne stigne razmišljati o seksu osim u onim ključnim danima kada žele začeti. Ali ja uvijek kažem parovima: Kemija privlačnosti je kemija začeća. To znači, ako želite povećati sposobnost začeća trebate se fokusirati na stvaranje vaše seksualne energije.

sperma spermiji Možda te zanima... Neobjašnjiva neplodnost javlja se zbog oštećenja DNK sperme? Trudnoća

2. Neka vam zavođenje bude prioritet

Jedna od najčešćih zabluda je praviti bebu umjesto voditi ljubav. Evo što tijelo treba da bi se beba začela: kemija privlačnosti, feromonalni "fizz" isti je hormon koji utječe na sposobnost začeća. Ovaj hormon pokreće seksualna želja, a on nas stavlja u stanje požude, kada estrogen i testosteron podivljaju na vrhuncu seksualnosti. U tom stanju požude postajemo najspremniji za začeće. Ako bismo mogli našu pozornost preusmjeriti na zavođenje i njega učiniti prioritetom, sposobnost začeća će se prirodno povećati našom pojačanom seksualnom energijom, kaže White.

par, trudnica Možda te zanima... Koliko vam je trebalo da zatrudnite? Trudnoća

3. Mazite se, držite za ruke, grlite se

Zbližavanje dodirom je izrazito važno za začeće. Mazite se, držite za ruke, sjedite zagrljeni, opustite se uz senzualnu glazbu. Prisjetite se kako ste se neprestano dodirivali kada ste se tek zaljubili. Tako ste se zbližavali. To je nužno kako biste osigurali začeće jer da bi hormoni funkcionirali kako treba vi morate biti uvjereni da je čovjek pored vas sposoban brinuti se i za vas i za vaše dijete. Morate se osjećati potpuno opušteno kraj njega, vjerovati mu i prepustiti mu se, objasnila je Jani White.

4. Napunite seksualne baterije

Najgore što se može dogoditi je kada seks postane potpuno mehanički u želji da se začeće ostvari. Kako biste to izbjegli fokusirajte se na ono što vas uzbuđuje. Pričajte o tome, podijelite misli, razmišljajte o tome. Uživajte u seksu, u vođenju ljubavi. Nemojte razmišljati o moranju i satima ovulacije.

seks Možda te zanima... Znate li koliko puta morate voditi ljubav za začeće? Trudnoća

5. Vodite ljubav na prazan želudac

Puno parova jede kasno navečer, a obično tada isto rade na bebi. No problem je u tome što su hormoni tada previše zauzeti probavljanjem hrane nego seksualnošću. Većina nas nije svjesna da je probava hormonalni proces, kao i većina fizioloških radnji u našem tijelu. Zato umjesto uobičajenog hranjenja pa vođenja ljubavi, zamijenite radnje i hranite se poslije akcije. 

Možda te zanima... Koji su položaji u seksu najbolji za začeće? Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.