Trudnoća Planiranje trudnoće 02. siječnja 2017.

Želite zatrudnjeti? 2.1. je idealan dan za seks!

par, seks, kamin
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanja pokazuju da se najviše beba rađa najesen, a mnogi parovi žele začeti dijete upravo za vrijeme zimskih blagdana. No sada je otkriven i dan i sat kada je najbolje vrijeme za seks za začeće

Ako radite na bebi, vjerojatno već znate da je vrijeme oko Božića najbolje vrijeme za začeće, a sada je otkriven i točan dan i sat kada biste trebali voditi ljubav. Istraživanje britanskog Channel Mums otkriva da 23 posto britanskih roditelja želi začeti bebu oko Božića, a od njih 17 posto već je jednom začelo bebu za vrijeme blagdana, a šest posto ih to planira i ove godine.

U Velikoj Britaniji najviše djece rađa se 26. rujna, što je 38 tjedana nakon 2. siječnja. Tako je u Velikoj Britaniji 2. siječanj prozvan nacionalnim danom začeća.

Zašto baš 2.1.? Parovi koji su sudjelovali u anketi tvrde da je dan nakon Nove godine idealno vrijeme za uživanje u društvu partnera, jer je prošao stres oko priprema za Božić i blagdani, a mnogi se još nisu vratili na posao poslije godišnjih odmora.
Također, 71 posto parova navodi 22:36 navečer kao najbolje vrijeme za seks.

Možda te zanima... Znate li koje je najpopularnije godišnje doba za rađanje? Trudnoća

Pitate se zašto toliko parova pokušava začeti bebu upravo tijekom blagdana? 73 posto njih kaže da je to zato jer imaju više vremena jedno za drugo, 48 posto osjeća se sretnije zbog Božića, a 28 posto njih kaže da im blagdansko raspoloženje pomaže u zbližavanju s partnerom. 36 posto njih ipak priznaje da se upuštaju u seksualne odnose samo zato jer su pijani!

No mnogi budući roditelji imaju konkretne razloge. 27 posto njih želi da im se dijete rodi u rujnu kako bi bilo najstarije u razredu!

Koje god razloge imate, ako radite na bebi, proslavite 2. siječanj večeras točno u 22:36 sati. Držimo vam palčeve da se uskoro pojavi plusić na vašem testu za trudnoću!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.