Trudnoća Beba u trbuhu 20. ožujka 2024.

Kad otkrivanje bebina spola pođe ukrivo: mama se razočarala kad su poletjele obojane konfete

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije ni kod nas više to rijetkost, ali u Americi je definitivno više pompoznih otkrivanja spola bebe koju žena nosi. Nekad žena otkriva drugima, nekad suprug ili partner otkriva njoj… Zabavno je.

Da, znamo: nije važno je li muško ili žensko, samo neka je živo i zdravo. I to je uistinu tako. No, kako nismo svi isti po pitanju mnogih, mnogih stvari, tako nismo svi isti ni po pitanju spola djeteta koje ćemo roditi. I dok je nekima uistinu, istinski svejedno hoće li roditi curicu ili dečka, hoće li imati četvero muške djece ili samo žensku, moramo prihvatiti da je nekima stvarno stalo da rode baš određeno - djevojčicu ili dječaka.

Možda te zanima... Mama dječaka: Pismo kćeri koju možda nikad neću imati Roditelji

Autumn Freeman je mama s TikToka koja je odlučila spol svoje druge bebe saznati od supruga i to sve snimiti, priznala je da nije sve baš išlo kako se nadala. Autumn i njen suprug, naime, imaju već kćer, a kako je Autumn ponovno trudna, poželjela je saznati spol bebe pred kamerama, i to tako što polete konfeti određene boje – plave ili ružičaste. Njoj su poletjele ružičaste.

U videu koji je objavila spojene su snimke prvog otkrivanja spola i ovog novijeg, drugog. U oba slučaja bila je ista boja, ali je reakcija bila potpuno drukčija. Dok je na snimci iz 2021. godine buduća mama beskrajno uzbuđena i oduševljena ružičastom bojom i skače u zagrljaj suprugu, drugi dio videa, napomenula je i ona, „prikazuje razočaranje spolom bebe“, a ona suprugu kaže „Zapravo sam tužna“.

Kad je njen suprug zagrlio svoju tužnu suprugu, ona mu je na ramenu čak počela plakati i tiho rekla:  „Željela sam dječaka“.

Unatoč početnom razočaranju, Autumn je za People.com rekla da je njezin užas nestao ubrzo nakon otkrića. U to je vrijeme, međutim, stvarno se istinski nadala da će dobiti još jednog sina u obitelji. Naime, osim 3-godišnje Violet, njihovu obitelj čine i 8-godišnji posainak Grant, te 12-godišnja pokćerka Lily, oboje iz prvog suprugova braka.

@audi_elise Have you experienced this ? #genderreveal #genderdisappointment #boyorgirl #genderrevealideas #avatarthelastairbender #pregnant ♬ Beautiful Things - Benson Boone

„U mom savršenom svijetu imala bih jednog dječaka i jednu djevojčicu,“ kaže Autumn. „Zapravo sam htjela dječaka već kad sam bila trudna s Violet, ali to mi je bilo prvo dijete i bila sam uzbuđena u svakom slučaju... A s ovim, znamo da je to naše posljednje dijete.“

Iako je na početku bila jako razočarana, ubrzo je to raspoloženje splasnulo i ostalo je veselje, a ona je bila uvjerena da joj je jednostavno suđeno biti „girl mom“, odnosno mama djevojčica. I dok ona i dalje nema problema s tim kako je reagirala, mnogi, ipak, imaju i nisu se suzdržali kad su mogli reagirati.

„U mojim komentarima ima gomila hejtera koji kažu: ‘Ti čak ni ne voliš ovu bebu. Ne zaslužuješ ovo dijete’,“ kaže Autumn, ali dodaje da to uopće nije tako. „To nije imalo nikakve veze s onim što osjećam prema djetetu ili koliko ga volim ili koliko će biti voljeno. Bio je to samo kratak trenutak, a sada ga više nema. Spremna sam za svoju djevojku.”

Unatoč reakciji, Freeman ostaje pri svojoj odluci da svoje iskustvo podijeli na internetu. Pozitivne povratne informacije, kaže, pomažu joj da se hrabro nosi s mržnjom. „Bilo je toliko pozitivnih ljudi i komentara – možda čak i više pozitivnih nego negativnih – koji su rekli: ‘Prošla sam kroz to i puno ti hvala što si to podijelila'“, ispričala je Autumn. Čak je podijelila i nastavak videa kako bi istaknula neke od odgovora koji su joj pružili najviše podrške. U naslovu je napisala: „Dame, niste same i ne zaslužujete da vas se sramoti!“

Neki komentatori izrazili su svoju zabrinutost zbog činjenice da bi beba koja je na putu mogla jednog dana vidjeti video snimku, pa se zapitala kako će se dijete osjećati tada. No, Autumn to nije zabrinulo. Ako i naleti na video, ona zna kako će joj to objasniti: „Rekao bih joj: ‘Da, bila si treća djevojčica. Mislili smo da želimo dječaka, a saznali smo da si ti djevojčica. Nakratko sam bila tužna što nikada neću doživjeti da imam malog dječaka, ali sada te imam i znam te i volim te i ne bih te mijenjala ni za što na svijetu'“, kaže Autumn.

A mi smatramo da je u pravu. U redu je ne osjećati se dobro ili osjećati tugu, razočaranost ili slično ako se nadamo postati mama dječaka ili djevojčice, a saznamo da stiže – ono drugo. Ionako se sve to razočaranje raspline prije ili kasnije, a svakako na porodu, kad primimo to malo stvorenje u svoje naručje…

Možda te zanima... Trudna mama na svom profilu poželjela „zdravo dijete“, a i zbog tog su je napali! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.