Školarci 09. listopada 2023.

Dječaka su zezali zbog lakiranih noktiju, a on im je tako savršeno dobro odgovorio

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi su roditelji sve otvoreniji sa svojom djecom po pitanju jednakosti spolova i kročenja onom drugom stranom. No, društvo općenito i vršnjaci nisu baš uvijek otvoreni za neke iskorake… Ovaj im je dječak tako dobro odgovorio!

Lakiranje noktiju je za djevojčice, djevojke i žene. Nogomet je za dječake, dečke i muškarce. Rodna podjela nekih svakodnevnih stvari uvijek nas zapravo stavi u nezgodan položaj. Nekad mislimo da nam je svejedno, a onda shvatimo da ipak imamo neki mali problemčić s tim, pa onda opet shvatimo da su to djeca… I prihvatimo.

Možda te zanima... Devetogodišnjak osvojio TikTok: Tati je sašio košulju na tečaju šivanja Školarci

No, najveći problem u ovom smislu su – djeca. Djeca su najčešće dobra i spremna na sve, prihvaćaju razlike i neočekivane stvari kod vršnjaka. Osim kad nisu. Jer nekad znaju biti vrlo okrutna. Zapravo je određivanje rodnih obilježja prema očekivanom čest uzrok vršnjačkog nasilja. Drugim riječima, kad dečko lakira nokte, to može izazvati cijeli niz neprimjerenih reakcija i komentara.

Tata trojice dječaka, Aaron Gouveia, odgaja svoju djecu tako da svoju muževnost gledaju na vrlo sveobuhvatan način. O tom je čak napisao i knjigu „Raising Boys to Be Good Men: A Parent’s Guide to Bringing up Happy Sons in a World Filled with Toxic Masculinity“. Očito dobro radi svoj „posao“ kao tata, jer kad su jednog od njegovih sinova zezali zbog lakiranih noktiju, on im je itekako dobro odgovorio.

Naime, Tommyja su zezali dečki na nogometu zato što je na noktima imao plavi lak. U videu ga tata pita što se dogodilo, a Tommy odgovara: „Jedna je mama svoj djetetu rekla da samo curice mogu nositi lak za nokte.“ Na to mu tata kaže: „To je smiješno. Što si ti na to rekao?“

„Tvoja je mama samo ljuta jer imam bolji ukus nego ti,“ sa smiješkom je rekao Tommy i oduševio tatu, kao i brojne pratitelje. Nakon tog, tata kaže: „Svatko može nositi lak za nokte. Čak i nogometaši, čak i igrači baseballa, bilo tko. Prekinimo s tim s*anjem“.

@daddyfiles Anyone can wear nail polish. Girls, boys, everyone. Even football players. Proud of Tommy. 💅🏈 #nailpolish #football #parenting #gender #genderstereotypes #toxicmasculinity #raisingboys ♬ original sound - Aaron

Komentatori su bili oduševljeni i tatom i sinom, pa su komentirali: „Djeca poput ovog malog vraćaju mi nadu u budućnost,“ „Legenda u nastajanju,“ a jedan je komentator napisao: „Imam 30 godina, ćelav sam, imam bradu, tetoviran sam i pirsan. Nosim lak za nokte i obožavam to! Svaka čast ovom dječaku na sjajnom odgovoru!“

Možemo misliti jedno ili drugo, slagati se s odgojem otvorenim na ovaj način, ali jedno moramo priznati: mali je legendarno odgovorio i za njega se roditelji ne moraju brinuti! On će se snaći i izboriti. Bravo, mali!

 

Možda te zanima... Nauči dijete kako reagirati kad ga zadirkuju – evo kako može odgovoriti! Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.