Trudnoća Beba u trbuhu 27. lipnja 2019.

4 savjeta kako se zbližiti s bebom prije rođenja

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nemoj čekati da tvoja beba stigne kako biste izgradili odnos. Uzmi si vremena sada, dok je samo vas dvoje, kako bi tvoja beba osjetila svu tvoju ljubav

1. Razgovaraj s bebom

Bebin sluh razvije se tijekom 17. tjedna trudnoće, što znači da on ili ona može čuti vaš glas i prije rođenja. Uzmite si vremena od postavljanja krevetića, ogradice za igru  ili uređivanja sobe za bebu i razgovarajte s njom. Kako će vaša trudnoća napredovati, tako će beba vjerojatnije reagirati sa svojom nogicom i pokretima u trbuhu.

Josipa Tonković Možda te zanima... 'Volimo pričati s bebom u trbuhu, a ona nam odgovara udarcem' Roditelji

2. Izgradi zajednicu

Znate onu, 'potrebno je selo', zar ne? Izgradite veze s drugim trudnicama na koje se možete osloniti i dobiti ohrabrenje i podršku. Razgovor s drugima koji dijele svoja iskustva i strahove, može biti nevjerojatno oslobađanje od stresa. Što ćete više biti opušteni i sretni, to bolje za vašu bebu. Kada osjećate sreću i mir, najviše ste usredotočeni na to maleno biće koje raste u vama. 

3. Isprobaj meditaciju

Ovo možda zvuči smiješno, ali meditiranje i lagano vježbanje učinit će vas mirnijom, ali i potaknuti da uživate u trenutku. Prisutnost, spokoj i svjesnost izvući će najviše iz vaše trudnoće i time ćete svaku promjenu i kretanje bebe cijeniti još više. 

trudnica, tata Možda te zanima... Kada ste osjetili prve pokrete bebe u trbuhu? Trudnoća

4. Vodi trudnički dnevnik

Prvi mjeseci majčinstva drže vas u uzbuđenju, čuđenju, radosti, ali i iscrpljenosti, na način da zaboravite na sve ostalo. Najljepši način za čuvanje uspomena tog posebnog devetomjesečnog putovanja je da vodite trudnički dnevnik ili snimate sve dragocjene trenutke. Zapišite bilo kakve velike događaje, kao što su prvi pokreti u trbuščiću ili sačuvajte sve uspomene koje ste sakupili tijekom trudnoće, poput testa za trudnoća i snimaka s ultrazvuka. Ako vodite dnevnik, možete zapisati kako ste se osjećali u tim trenucima, što će biti prekrasna uspomena jednog dana, za vas, ali i vaše dijete.

Kako se zbližavaš s bebom u trbuhu? Piši nam u komentarima

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.