09. studenoga 2015.

Što nam to čini šećer? Život s dijabetesom ne mora biti gorak

trudnica jelovnik jede
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Besplatna tribina 'Aktivan život uz dijabetes' održat će se 10. studenog, od 18.30 do 20 h u Novinarskom domu u Zagrebu, a govorit će se o važnosti edukacije za oboljele od šećerne bolesti, ali i njihovih obitelji i okoline

Koji su to koraci koji su nam potrebni da život s dijabetesom bude što lakši? Tribina ''Aktivan život uz dijabetes'' u organizaciji portala Zdrava Krava i partnera Poliklinike za dijabetes ''Diamelli,'' održat će se u utorak, 10. studenog, od 18.30 do 20 h u Novinarskom domu, na adresi Perkovčeva 2,  u Zagrebu. Sve posjetitelje čeka slatko iznenađenje.

Tribina je otvorena za javnost, a okupit će različite stručnjake i predstavnike Zagrebačkog dijabetičkog društva koji će kroz dinamičan razgovor odgovarati na važna pitanja i dotaknuti se problematike koje pacijenti s dijabetesom prolaze u svakodnevnom životu.

Na tribini će govoriti:

  • prof.dr.sc. Nikica Car iz Poliklinike za dijabetes Diamelli
  • medicinska sestra Mirjana Nemet Kulić
  • prof. psihoterapeut Mara Orehovec
  • psihologinja Ivona Poljak iz Zagrebačkog dijabetičkog društva
  • psiholog Hrvoje Maleković
  • nutricionistica doc.dr.sc. Darija Vranešić Bender iz Vitaminoteke 
  • Tribinu će moderirati voditeljica Ivana Šundov Hojan.

ZK tribina | Author: Promo Foto: Promo

Na tribini će se govoriti o važnosti edukacije za oboljele od šećerne bolesti, ali i njihovih obitelji i okoline. Posjetitelji će dobiti savjete o zdravom načinu života uz striktnu kontrolu razine glikemije, krvnog tlaka te lipida u krvi. Također saznat će kako uživati u ukusnoj hrani, bez straha i grižnje savjeti. Stručnjaci će se dotaknuti i pitanja koliko je teško biti različit u društvu, kako se oboljeli od dijabetesa nose sa stigmatizacijom i koji su to koraci koji su nam potrebni da život s dijabetesom bude što lakši.

Ulaz na tribinu je otvoren za javnost, a u drugom dijelu tribine, posjetitelji će moći postavljati pitanja stručnjacima. Na kraju tribine bit će organizirana i zdrava tombola na kojoj će sudjelovati svi posjetitelji. Sve posjetitelje čeka slatko iznenađenje i popusti na preglede u Poliklinici Diamelli.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.