Školarci Slobodne aktivnosti 29. veljače 2020.

Zov divljine: Obiteljski film avanturističkog duha s divnim porukama

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako se radi o filmu studija Disney, brutalno nasilje knjige gotovo potpuno je sterilizirano, pružajući sentimentalan film koji daje temelj za poučni razgovor s djetetom. Ne samo o suosjećanju i prijateljstvu, već i alkoholizmu i anđelima čuvarima

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. “Zov divljine” ekranizacija je književnog klasika Jacka Londona. Pravi je to obiteljski film avanturističkog duha s nizom divnih poruka. Priča prati psa Bucka kojeg otmu iz toplog doma u Kaliforniji i pretvore u psa za vuču saonica u snježnoj Aljasci za vrijeme zlatne groznice 1890-ih. Kako se radi o filmu studija Disney, brutalno nasilje knjige gotovo potpuno je sterilizirano, pružajući sentimentalan film koji daje temelj za poučni razgovor s djetetom. Ne samo o suosjećanju i prijateljstvu, već i alkoholizmu (Buck ne daje Harrison Fordovom liku piti alkohol) i anđelima čuvarima (jedan stalno pomaže Bucku).

Možda te zanima... Oscar 2020: Recenzija nominiranih animiranih dječjih filmova Školarci

Sve životinje u filmu su fotorealistično računalno animirane da bi mogle savršeno glumiti, pa s djetetom možete popričati i o tome kako nastaju vizualni efekti i razlici između stvarnosti i filma. Iako je film sporog tempa i bez megalomanskih akcijskih prizora, lako plijeni pažnju malih i velikih. Pogotovo krasnim prizorima tek otkrivenih američkih prostranstava, koji pomažu da film ostavi ugođaj kao da ste nakratko bili u šetnji šumom.

Obiteljski avanturistički, 100 min

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Roditelje bi film mogao podsjetiti na djetinjstvo, budući je temeljen na klasiku Jacka Londona kojeg su vjerojatno čitali kao djeca. Film lako plijeni pažnju, a u njemu glumi i legendarni Harrison Ford.

Nasilje: Nasilje je u odnosu na knjigu minimalizirano i svodi se na jedan udarac psa palicom i pucanje puškom u čovjeka (bez krvi i eksplicitnih detalja).

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi neki prizori poput sukoba pasa, odlazak pasa u sigurnu smrt i ubojstvo jednog glavnog lika, mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Primjeren je djeci.  

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je lagan i pridonosi atmosferi filma.

Možda te zanima... Bijeli očnjak djeci prenosi važne životne poruke i uči o ponašanju životinja Školarci
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar ristovadajana
    ristovadajana

    SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: ristovadajana1@gmail.com, da boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem. Posojilna pogodba je kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno z nizko obrestno mero na leto, ki ji sledi dober značaj in predvsem spoštuje zaveze. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri vaših projektih ali prekinimo zastoj. - Osebni posojilo - Naložbeno posojilo - Delo posojilo - financiranje - konsolidacijski dolg - Revolving kredit - Credit Racha Delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj. Pišite na e-pošto: ristovadajana1@gmail.com Telefonska številka: +33 7 57 90 63 78

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.