Školarci Slobodne aktivnosti 16. ožujka 2018.

Umjetnički dječji kampovi tijekom proljetnih i ljetnih praznika

Foto: Udruga Praktikum
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Programi namijenjeni za djecu osnovnoškolce uključuju zabavu, edukaciju i likovno izražavanje

Udruga Praktikum tijekom proljetnih i ljetnih praznika organizira umjetničke dječje kampove. Kampovi uključuju izložbe i radionice u muzejima, učenje kroz zabavu, slobodnu igru u prirodi i na plaži, likovno izražavanje i još mnoštvo toga.

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Proljetni kamp Udruge Praktikum osmišljen je u svrhu istraživanja i upoznavanja Zagreba iz dječje perspektive. Djeca osnovnoškolci će kroz četiri dana, u tjednu od 03.04. do 06.04.2018. gledati izložbe u muzejima, posjetiti ZOO, provoditi likovne radionice na temu velikih umjetnika, upoznavati Zagreb kroz zanimljive priče, gledati  kultne dječje filmove i slušati bajke. U edukativnom dijelu dana upregnut će moždane vijuge uz didaktičke igre, a uz stručno vodstvo na kreativan i zabavan način upoznat će se s različitim tehnikama učenja. Tako će naučiti koristiti mentalne mape te kako dugotrajnije pamtiti i prepoznati ono bitno u tekstu. U proljetnom kampu moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.

Uz mentalne mape učenje postaje zabava

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Ljetni Art kamp umjetnički je tjedan na moru, od 19.06. do 26.06.2018. u hostelu „Cvrčak“ u Dugoj uvali. Svaki dan započinje jutarnjim razgibavanjem i igrama na plaži, a tijekom dana predviđene su sportske igre i natjecanja. Djeca će slikati prirodne krajolike po promatranju, prikupljati prirodne materijale i umjetnički se izražavati pod vodstvom kiparice Melite Omeragić. Predviđena je i svakodnevna šetnja sa svrhom upoznavanja osobitosti biljnog i životinjskog svijeta kraja u kojem boravimo. Navečer su organizirani zabavni programi i disko.

Zašto odabrati ljetni kamp za svoje dijete?

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Prijave na: info@udruga-praktikum.hr

Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima Praktikuma održavaju se dramske i filmske radionice, likovne radionice, radionice pjevanja, glazbene radionice, treninzi i programi pomoći u učenju, vedska matematika, abakus i pripreme za upis u školu. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.