11. lipnja 2015.

Poticanje dječje kreativnosti i razvoja kroz igru

nivea
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nivea je donirala 150.000,00 kuna za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u Društvima Naša djeca te za organizaciju posebnih radionica za roditelje

U sklopu projekta "Neka odrastanje bude dječja igra" Nivea je donirala 150.000,00 kuna za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u Društvima Naša djeca te za organizaciju posebnih radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru.

Edukacije za volontere, koji provode svoje slobodno vrijeme u igri i nesebičnom radu s mališanima, održat će se u lipnju u Društvima naša djeca diljem Hrvatske. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru, a ovaj jedinstveni i pomno isplanirani program popratit će besplatne radionice na kojima, tijekom srpnja i kolovoza, mogu sudjelovati svi zainteresirani roditelji i njihova djeca. Prva radionica održat će se u Društvu naša Djeca Maksimir u Zagrebu 10. srpnja. Na radionicama, volonteri će imati priliku prenijeti svoja znanja i vještine roditeljima i djeci s ciljem poticanja obitelji na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru koja je krucijalna za razvoj svakog djeteta.

nivea  | Author: Siniša Sunara Foto: Siniša Sunara

Potaknuti pojmovima poput igre, mašte i djetinjstva, u sklopu Nivea projekta ''Neka odrastanje bude dječja igra'' održan je nagradni natječaj ''Koja je vaša omiljena igra'' u kojem je prikupljeno 130 kreativnih odgovora i fotografija. U svojim komentarima posjetitelji internetske stranice nivea.hr prisjetili su se svog djetinjstva i otkrili koja im je bila najdraža igra.

Najbolji tjedni dobitnici osvojili su Nivea poklon paket i jedinstveni set igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od najpopularnijih dječjih igara - gumi-gumija, konopca za preskakanje, pikula, kreda i društvene igre Čovječe ne ljuti se. Uz njih, još nekoliko najoriginalnijih radova bit će posebno istaknuti u Priručniku o igrama koji će u svom radu s djecom koristiti volonteri Društava naša djeca diljem Hrvatske. Priručnik će biti svečano predstavljen u rujnu povodom Nivea Dana igara.

Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra”

Nivea je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske.

nivea | Author: Promo Foto: Promo

Projekt je dio globalne inicijative "Nivea- stalo nam je do obitelji" kojom Nivea pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. 

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.