Školarci Slobodne aktivnosti 25. lipnja 2017.

5 vrsta ljetnih dječjih kampova

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljeto je stiglo i školski praznici su počeli! Možda razmišljate što s djecom preko ljetnih praznika. Tražite nešto zabavno i konstruktivno za njih kako bi im pružili novo iskustvo

Ljetni kampovi pružaju jedinstvenu priliku da vaše dijete nauči nešto novo, istraži trenutne interese, ljetno vrijeme provede na otvorenom, upozna nove prijatelje te sudjeluje u različitim aktivnostima i što je najvažnije da se dobro zabavi.

U našoj zemlji moguće je izabrati između različitih vrsta kampova i ljetnih programa, kad pogledate što se sve nudi shvatite da može biti jako teško odabrati najbolje za svoje dijete. Donosimo pet vrsta ljetnih kampova i programa koje možete razmotriti kako bi vaše dijete imalo ljeto za pamćenje. Postoje dnevne vrste kampova ili višednevni, ovisno što djetetu i vama više odgovara.

1. Opći kamp

Iako postoje različiti specijalizirani kampovi, ako vaše dijete ide prvi put u kamp i nije još pokazao interes za točno određenu aktivnost onda je ovo najbolji odabir za vas. Ove vrsta kampa vašem djetetu daje mogućnost da proba sve pomalo. Naći će nove prijatelje, igrati se vani, crtati ili učiti neki zanat te isprobati različite vrste sporta. Kada proba nove aktivnosti, sigurno će naći nešto novo u čemu će se poželjeti dalje razvijati.

2. Sportski kamp

Bez obzira koji sport trenira vaše dijete, sigurno postoji kamp u kojem može uživati i razviti se još više. Postoje kampovi u koji se vježba nogomet, tenis, aikido, rolanje, jedrenje i mnogi drugi sportovi. Osoblje takvih kampova zna sve o vještinama i tehnici koje vašem djetetu trebaju te rade na osnovama, ali i kroz različita natjecanja razvijaju njihove sposobnosti.

Vaša kćer ili sin voljet će sportski kamp ako je strastven u nekom sportu. Takav kamp može mu pomoći da da napreduje jer će tjedan dana biti fokusiran samo na taj sport. Nemojte se brinuti ako je vaše dijete početnik i nije još razvio tehniku u nekom sportu. Aktivnosti su tako organizirane da su podijeljeni po dobi i vještini, tako da se svatko može zabavljati i učiti. Osim toga, kamp može pomoći djetetu da dođe u dobru fizičku kondiciju, ali i nauči što je timski rad.

3. Kreativni kamp

Imate li malog umjetnika kod kuće? Za njega su najbolji kreativni kampovi u kojima može istražiti svoje interese kroz različite umjetnosti. Vaše dijete će se zabaviti, upoznati drugu djecu s kojima dijele iste interese. Pronađite kamp u kojem može glumiti, crtati, plesati ili naučiti sve o fotografiji. 

Ako vaše dijete već ima poseban interes za samo jednu umjetnost onda pronađite program u kojem može naučiti još više. Crtanje, slikanje ili pjesništvo mogu biti novi izazov u kojem će naučiti nešto novo, ali i ponijeti kuća nova znanja.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

4. Edukativni kamp

Iako su svi programi edukativni postoji oni u kojima se programi temelje na znanstvenim činjenicama ili na učenju nekog jezika. Ako vašem djetetu školski program nije dovoljan i želi naučiti još, onda su ovakvi kampovi baš za njega. Znanstveni, jezični ili matematički programi mogu mu ljeto pretvoriti u pravu avanturu znanja. Takva okolina bit će poticajan za njega i još mu bolje otkriti što ga sve zanima, a opušteno i u društvu sličnih vršnjaka moći će razmjenjivati svoja iskustva.

5. Kamp u prirodi

Ako je vaše dijete spremno za nove izazove i avanture, a može biti odvojeno od roditelja možete ga poslati u kampove u prirodu. Tako djeca mogu uživati u morskim radostima ili istraživati planine... ovisi što više voli. Pustite ga da otkrije pravi avanturistički duh i poveže se s prirodom što će svakako utjecati na njegove fizičke sposobnosti, ali i potaknuti maštu. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.