Školarci Škola 19. ožujka 2020.

Vrtići i škole neće raditi barem do 19. travnja

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja - potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na upit Jutarnjeg

Sve škole, vrtići i visoka učilišta zbog epidemije koronavirusa bit će zatvoreni i idućih 30 dana, počevši od danas, doznaje Jutarnji.hr u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nastava će se i dalje odvijati na daljinu, putem online platforme, Hrvatske radio televizije i Sportske televizije.

"Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja", potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na upit Jutarnjeg.

Prvi dan bez škola i vrtića u Hrvatskoj: Što kažu roditelji?

Nastavnici i odgojitelji radit će od doma, ali ravnatelji moraju osigurati prihvat djece

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak danas je na sjednici Vlade istaknula novu odluku, a to je da će nastavnici i odgojitelji raditi od doma obzirom na promijenjene okolnosti. 

"Ravnatelji osnovnih škola i predškolskih ustanova dužni su osigurati prihvat djece čija oba roditelja rade i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece", istaknula je. 

Možda te zanima... Pedagog i profesori iz hrvatskih škola: Učenje na daljinu može biti jako poticajno za učenike Školarci

Škola na daljinu sigurno će potrajati duže od dva tjedna

U srijedu je započela Škola na daljinu u cijeloj Hrvatskoj, te je do devet sati u CARNET-u zabilježeno 390.000 korisnika, što je povećanje od 20.000 u odnosu na jučer, izvijestila je zamjenica ravnatelja CARNET-a Andrijana Prskalo Maček.

Kako je naglasila, sustav se optimizira iz sata u sat, te će već u četvrtak propusnost biti mnogo bolje. Dala je i nekoliko najvažnijih savjeta za sve koji se ne mogu ulogirati:

Ministarstvo je pripremilo nacionalni raspored rada, za koji molimo i nastavnike i učenike da ga slijede kako bismo sustav opteretili koliko-toliko ravnomjerno jer nam je važno da ne pristupaju svi u isto vrijeme. Molim sve korisnike da postupaju po uputama koje su dobili. Neke od poteškoća su također da se upisuju krici UserName, kriva zaporka, tu smo pozvali naše korisnike da provjere svoje podatke. Ako im treba registrirati podatke da se jave u svoje škoje dok još rade. Javite se na CARNetov helpdesk@carnet.hr i na telefon 01/6661555.

Izazova ima dosta, rješavamo ih kako nam dolaze, optimizacija sustava je cijelo vrijeme i vjerujem da ćemo uskoro biti potpuno balansirani.

I kriva lozinka zaguši sustav, svi koji nisu sigurni koja im je lozinka neka provjere na stranici CARNET-a.

Možda te zanima... Dobro je da su djeca na zraku, ali nije dobro da se druže u parkovima! Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.