Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 19. rujna 2017.

Koliko djeca trebaju vježbati da bi imala bolje rezultate u školi?

škola djeca
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca koja više vježbaju u školi ili izvan nje imaju bolje prosječne ocjene i postižu bolje rezultate na testovima

Dobro znamo da je fizička aktivnost dobra za tijelo, a sada su nizozemski znanstvenici ukazali na to da je dobra i za mozak.

Oni su uspoređivali fizičku aktivnost djece i njihove rezultate u školi i otkrili da djeca koja više vježbaju u školi ili izvan nje imaju bolje prosječne ocjene i postižu bolje rezultate na testovima. Istraživači su na temelju 14 studija zaključili da što se djeca više kreću to su i njihove ocjene bolje.

roditelji roditelj dijete Možda te zanima... 8 metoda koje roditelji uspješne djece koriste u odgoju Vrtić

Prema riječima stručnjaka, učenicima je potreban jedan sat vježbanja dnevno da bi bili zdravi, ali prema ispitivanju iz 2009. godine samo 18 posto srednjoškolaca je ispunjavalo ovaj zahtjev, a 23 posto nije uopće vježbalo.

dijete, škola, dosada Možda te zanima... Zašto djeca izgube interes za učenjem? Školarci

Ovi podaci potvrđuju prethodna istraživanja koja su povezala vježbanje s većom produktivnošću i manjim brojem dana bolovanja među odraslima. Fizička aktivnost može povećati dotok krvi u mozak, poboljšava pamćenje, pažnju i kreativnost, što je bitno za učenje. Vježbanje oslobađa hormone koji mogu poboljšati raspoloženje i umanjiti stres, što također pomaže pri učenju

djeca djevojčice Možda te zanima... Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.