Ljubitelji čokolade obožavat će ovaj desert. Na rubovima hrskav, a u sredini sočan i mekan...
Recepte popularne kuharice Marthe Stewart naprosto obožavamo pa ih često i dijelimo s vama. Nedavno smo otkrili još jedan brzinski recept za najveće obožavatelje čokolade. Dobra je vijest i to što u ovoj torti nema brašna, priprema se u tren oka, a izrazito je sočna i ukusna.
Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 6 žlica maslaca + malo za premazivanje kalupa
- 220 g čokolade
- 6 jaja (odvoji žumanjke od bjelanjaka)
- 100 g šećera
- šećer u prahu za posipanje i šlag za serviranje
Priprema:
- Otopi maslac i čokoladu pa im dodaj umućene žumanjke.
- Bjelanjke istuci u čvrst snijeg sa šećerom.
- Bjelanjke postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka.
- Prebaci u namašćeni kalup i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 140 stupnjeva oko 45 do 50 minuta.
- Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.
Uživaj!
Još recepata potraži na missGASTRO