Školarci 16. srpnja 2021.

Mama pokazala s čime se igra njena 12-godišnja kćer pa izazvala lavinu oduševljenja

Rani pubertet
Foto: shutterstock Što sve utječe na ranije javljanje znakova puberteta, sve učestalijeg sindroma kod mlađe djece?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnogi se roditelji pitaju odrastaju li danas djeca prebrzo? Jedna je mama objavom na Facebook-u progovorila o toj temi i izazvala lavinu pozitivnih reakcija...

Moderni svijet u kojem živimo kao da je ubrzao odrastanje djece. Današnji desetogodišnjak uživa u različitom sadržaju na tabletu, koristi društvene mreže, samostalno kupuje i odabire odjeće koju će nositi, a mnoge djevojčice te dobi već su dobro upoznate s dekorativnom kozmetikom i trendovima koje se često nameću na društvenim mrežama. Ponekad se čini da celebrity zvijezde, danas popularni influenceri s društvenih mreža i prijatelji imaju više utjecaja na djecu od njihovih roditelja.

Možda te zanima... 5 jezika ljubavi: Koji tip je tvoje dijete, u čemu griješiš i kako se postaviti Vrtić

Upravo zbog toga je objava mame Latifah Peterson pravo osvježenje na društvenim mrežama. Naime, ona želi da njezina kći uživa u bezbrižnoj dječjoj igri što duže. Zato je objavila fotografiju 12-godišnje kćeri koja se s prijateljicom igra lutkama. "Ovo je moje 12-godišnje dijete koje se igra s lutkama. Ne znam što bi 12-godišnjaci trebali raditi, ali u ovome nema ništa loše. Ovo je normalno", napisala je.

"Dijete s 12 godina ne ugrađuje umjetne nokte i ekstenzije i ne provodi vrijeme na Instagramu. Igrat će se s lutkama koliko god dugo želi jer to male djevojčice rade", poručila je.

Njezina objava je kratkom vremenu postala viralna, prikupila je više od 11 tisuća sviđanja i podijeljena je 116 tisuća puta. Mnogi su oduševljeni objavom mame napisali pozitivne komentare te su poručili da ispravno odgaja dijete i da može biti ponosna na sebe. 

Koje je tvoje mišljenje, odrastaju li danas djeca prebrzo? Napiši nam u komentarima.

Možda te zanima... Emotivno pismo majke o odrastanju: 'Ponosna sam na nevjerojatnog čovjeka kojeg sam odgojila!' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.