Školarci 06. lipnja 2023.

Kako je jedan tata nježnim roditeljstvom zgrozio svoju djecu, a pratitelje nasmijao do suza

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nježno roditeljstvo je popularno među stručnjacima, a mnogi roditelji se oduševljavaju idejom, znajući da nije baš tako lako izvedivo… Budimo realni. No, ovaj tata ima dobru taktiku!

Nježno roditeljstvo temelji se na stvarnom slušanju i razumijevanju djetetovih emocija uz postavljanje zdravih granica s djecom uz temeljita objašnjenja. Cilj je odgajati zdravu djecu, razvijene emocionalne inteligencije. No, svi znamo da to nije nimalo lako u trenutcima kad ti stvarno dignu živac. Ma koliko se trudiš biti smiren i nježan, nekad to jednostavno ne pali.

Možda te zanima... Tata pokazao kako sve pomaže ženi prije nego ode na poslovni put i zapanjio pratiteljice Roditelji

Ali jedan tata na TikToku postao je pravi hit zbog svog zanimljivog pristupa nježnom roditeljstvu – pristupa zbog kojeg se njegovoj djeci diže kosa na glavi. Kako on to naziva, to je "nježno roditeljstvo sa zlim namjerama". Ginger Jack, kako se ovaj tata naziva na TikToku, u videu razgovara sa svojom djecom o izvršavanju obaveza. Pritom im napominje da - ako ne obave svoje poslove bez prigovaranja, on ima trik u rukavu.

“Novo pravilo. Kad god mi netko od vas počne prigovarati i žaliti se, počet ću se udvarati vašoj mami", kaže tata, a onda se obraća svojoj supruzi: “Hej, ti, šećeru. Kako si, djevojčice? Što misliš o još jednom djetetu? Mogao bih ti dobro izmasirati gležnjeve,” kaže kroz smiješak uz prizvuk seksipila.

@bbebard Ultimate #dadmoves #gentleparenting #Comedy ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes

U pozadini se čuju djeca koja se zgražaju nad tatinim udvaranjem mami. "Hoćemo li promijeniti taj stav?" pita on svoju djecu, na što svi oduševljeno viču "DA!".

"Hoćemo li čistiti bez plakanja ili svađe?"
"DA!"
“Dakle, sljedeći put kad vam kažem da operete suđe bez svađe, vi ćete prati suđe bez svađe ili ću se ja pred vama udvarati mami, i to glasno”, kaže tata. “Mogao bih je početi ljubiti. Volim poljupce.”
"Tata, molim te, žao nam je!" mole klinci.

Njegova supruga, koja se smije tijekom cijelog videa, također je zvučala kao da joj je neugodno zbog njegove neuobičajene taktike.

TikTok video Ginger Jacka prikupio je više od 5 milijuna pregleda i više od milijun lajkova, a bio je preplavljen komentarima djece i roditelja koji smatraju koncept "nježnog roditeljstva sa zlonamjernim namjerama" više nego briljantnim.

"U tom trenutku bih dubinski očistio kuću, svoju dušu i ovaj svijet koji je i Bog zaboravio", napisala je jedna osoba, zajedno s tri uplakana emotikona.

"Imam 34 godine, a ovo bi apsolutno i dalje djelovalo na mene", napisao je drugi, uz emotikon koji se znoji.

"Budući da sam slobodna, možeš li me nazvati i očijukati sa mnom da moju očistiš", pitala je jedna žena.

I u svom sljedećem videu Ginger Jack je pokazao još jedan primjer svog načina interpretacije nježnog roditeljstva, a uz video je napisao: “Nježno roditeljstvo sa zlim namjerama - jer moderni problemi zahtijevaju zlonamjerna rješenja”.

U snimci opet prijeti svojoj djeci jer se ne jave kad ih mama pozove.

@bbebard Replying to @Objective #dadmoves #gentleparenting #familytime ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

“Voliš li imati ime koje možeš koristiti u javnosti? Jeste li znali da mogu odmah otići do općine i legalno promijeniti vaše ime u Booger Breath (Udah šmrklji)?"
"Ne!"
"Ja to mogu! To je moć koju imam! Pa, pretvarajmo se da nisam ušao ovamo, da te mama pristojno zazvala, a ti si s poštovanjem odgovorio da dođeš vidjeti što joj treba.”

Još jednom, roditelji su pohvalili ovog TikTok tatu za njegov nekonvencionalan, ali učinkovit roditeljski pristup. “Sviđa mi se tvoj stil! Volio bih da je moj tata poput tebe. Svojoj djeci dajete puno prekrasnih i smiješnih uspomena”.

Iako njegov pristup očito ne slijedi smjernice onoga što se smatra "nježnim roditeljstvom" do u tančine, on se i dalje suočava s problemom bez vikanja, bez nasilja, bez kazni, a sve to uz smijeh. Njegova djeca shvaćaju poruku, a istovremeno se osjećaju sigurno. I jednom će imati o čemu pričati…

Možda te zanima... Tata doznao da je sin maltretirao prijatelja, ali ga nije tjerao da se ispriča. Evo što je napravio Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.