Trudnoća 07. travnja 2023.

Ova parodija komentara mama na FB grupi je savršeno točna i gotovo uznemirujuće istinita!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Komentari na raznim društvenim mrežama su nešto što nas ponekad može doslovno izludjeti. A ipak, svi ih nekad jednostavno moramo pročitati. I uvijek vidimo isti uzorak onih koji odgovaraju.

Svi znaju da su grupe na društvenim mrežama (ili bilo koja druga forma koja dopušta komentare) vrlo korisne, ali i vrlo, vrlo „opasne“. Ne, ne mislimo da ćeš zbog njih izgubiti glavu niti da ćeš postati ovisna o njima niti da će te netko uhoditi. Mislimo na to da će se uvijek, ali uvijek naći netko tko će – imati nešto za reći.

Možda te zanima... Video: Je li ovo najrealniji prikaz porođaja ikad? Trudnoća

Cecilia Ceci Kane je, kaže, napravila početnu pogrešku kad je bila trudna s prvim djetetom. Pridružila se Facebook grupi za mame i postavila pitanje o epiduralnoj anesteziji. Pokušavala je smisliti svoj plan poroda i poželjela je dobiti više informacija. No, samo nekoliko trenutaka kasnije, ova dizajnerica interijera iz Michigana, doživjela je svoj prvi „progon“ na društvenim mrežama.

"Ljudi su govorili: 'Mogli biste ostati paralizirani', 'Mogli biste imati oštećenje živaca', 'Postoji 100 stvari koje bi mogle poći po zlu'", prisjeća se Kane. “Svi su me napadali što sam uopće spomenula lijekove. Sve je to bilo zastrašivanje."

No, tko se posljednji smije, najslađe se smije. A u ovom je slučaju to Cecilia! Ona je, naime, počela snimati videozapise napravljene u obliku parodija, najčešće na temu sramoćenja mama na Facebooku — i ti su videi urnebesno smiješni, ali i vrlo gledani, te obožavani.

@kanececi Tr!gger!ng myself with this one 😵‍💫 #facebookgroup #momgroup #momsoftiktok #babiesoftiktok #csection #naturalbirth #debate #millennialmoms #iwearmanyhats ♬ original sound - Ceci

U jednom od njih Kane glumi mamu koja je uzbuđena što predstavlja svijetu svoje novorođenče. Cecilia, odnosno mama u parodiji kaže držeći lutku "Rodila sam svog sina carskim rezom prije dva dana. Samo sam htjela svima javiti da smo sretni i zdravi."

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Nakon tog slijede odgovori i reakcije na kojima Cecilia na glavi drži razne predmete da bi se razlikovale komentatorice – da, najčešće su to žene. Pa kažu:

“Pa, tehnički to nije rađanje. Ali jako je sladak.”

“LOL — zar ne? Kad je rekla da je rodila i imala carski rez u istoj rečenici?”

“Oprosti, jesmo li sada u srednjoj školi? Hoćemo li pričati o njoj kao da nije ovdje?”

“Što ona očekuje? Ovo je javna grupa.”

“Čestitam. Rodila sam svih svojih petero djece u udobnosti vlastitog doma.”

"U REDU. Želite li zlatnu zvijezdu?"

"Ne znam zašto žene toliko žele carski rez kada su prirodni porođaji jednostavno puno isplativiji."

"Zašto vas zanimaju metode rađanja nepoznatih ljudi?"

“Porođaj je prirodna stvar i žena to može.”

"Da, a ponekad se to dogodi carskim rezom."

"Nije porođaj, ako ne rađaš vaginalno."

"Šteta što si se odlučila za lakši put."

"Što je lako u tom?! To je abdominalna operacija i košta puno novca!"

"Možda to što tamo samo ležiš i doslovno ne radiš ništa."

Kane se također bavi temama koje uključuju dojenje u odnosu na hranjenje formulom, obuku za spavanje i brigu o djeci (primjer odgovora: "Jeste li razmišljali o tome da ostanete kod kuće umjesto da stranac odgaja vaše dijete?"). Sve su to teme za koje unaprijed znaš da će potaknuti brojne komentare. Komentari se nekad gotovo kopiraju doslovno u svim grupama.

"Grupe za mame mogu biti prekrasna mjesta koja pružaju podršku, samo morate pronaći onu pravu", rekla je Kane. "Samo nikada nemojte objavljivati ​​svoje dijete kako jede, sjedi u autosjedalici ili bilo što što ima veze sa spavanjem. Ako to učinite, kao da ste otvorili Pandorinu kutiju."

Možda te zanima... Primalja podijelila što čuje od budućih tata dok žene rađaju – i nije baš simpatično Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.