Školarci 19. rujna 2024.

Jessica Alba ima sjajnu strategiju kojom je svoju školarku maknula od ekrana

Foto: Walter / Bestimage / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi se neprestano borimo oko ekrana sa svojom djecom, a posebno sa svojim tinejdžerima. Neke bitke izgubimo, neke dobijemo. Neke strategije funkcioniraju bolje, neke lošije.

Bitka koju vodimo s djecom oko ekrana, odnosno oko vremena koje provode na ekranima. Nekad uspijemo postaviti granice, nekad izgubimo živce postavljajući te granice, nekad jednostavno poludimo ako prekorače te naše granice, nekad nas moljakaju da im dopustimo da prekorače te naše granice… Sve u svemu, to je neprestana bitka.

Možda te zanima... Drew Barrymore dala je svojoj kćeri mobitel, pa ga oduzela: 'Bit ću roditelj kakvog sam ja trebala' Školarci

Tu bitku roditelji često gube, nekad zbog nedovoljne čvrstine, nekad zbog pogrešnih taktika. Zato nas je oduševila strategija koju primjenjuje Jessica Alba sa svojom tinejdžericom. Ona ima jedinstvenu i briljantnu strategiju kako natjerati svoju najstariju kćer Honor (16) da ostavi svoj iPad.

Jessica Alba je govorila na događaju na kojem je najavljeno pokretanje restriktivnijih profila za tinejdžere na Instagramu, pa je tom prilikom opisala kako je riješila oduzimanje uređaja zbog igre za koju je mislila da nije prikladna za dob tada desetogodišnje Honor.

„Rekla sam joj, ‘Ja mogu izabrati tvoju kaznu ili ti izaberi svoju kaznu'.“

Honor je odabrala potonju opciju, bojeći se da će kazna njezine majke biti užasna. No, realno, djevojka si je sama dodatno pogoršala situaciju. Odlučila je da ne smije koristiti svoj iPad do Božića… koji je bio za tri mjeseca! To je puno duže nego što bi Alba predložila, priznala je.

Ozbiljno?! Dijete je odabralo strožu kaznu misleći da će se tako lako izvući? Nadamo se da neće biti prilike testirati ovu metodu, ali sigurni smo da bi svakog roditelja zanimalo što bi njegovo dijete odlučilo i koju bi si kaznu samo dalo. Baš nas zanima je li zapravo uobičajeno da dijete odabere samo sebi dati kaznu.

Nakon što su prošla tri mjeseca, Alba - koja također ima Haven (13) i Hayes (7) sa suprugom Cashom Warrenom - otišla je vratiti Honor njezin uređaj, ali tada ju je njezina kći ponovno iznenadila.

„Rekla je, 'Možda ću još malo duže bez iPada' i izdržala je još tri mjeseca“, rekla je Alba. „Dakle, Honor je rano naučila samoregulirati se i rekla je da joj se to više sviđa.“

To je zapravo nevjerojatno, pogotovo kada sve više istraživanja pokazuje da korištenje ekrana i društvenih medija smanjuje samopouzdanje mladih djevojaka. No, to je sve bilo prije nego je Honor imala dopuštenje za društvene medije. Kad se prvi put upustila u to, Alba je pratila njen račun, pa je na njezinom računu zapratila „hrpu ljudi za koje je mislila da bi joj bili odlični" i prestala pratiti ljude za koje je "mislila da bi mogli biti problematični".

„Na njezinom feedu je tako puno računa koji su posvećeni pozitivnoj slici o sebi, puno životinja - samo stvari koje stvarno donose više radosti poput inspirativnih citata, znanstvenih stvari“, rekla je Alba. „Dakle, to na neki način prevari algoritam da ima više toga umjesto modnih savjeta ili čega god već.“


Možda te zanima... Jessica Alba otkrila da je išla na terapiju sa kćeri jer se nisu slagale – i pomoglo im je! Školarci
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FrancescaNash

    Earn $12,000-$14,000 per month online with no prior experience or skills required. You can be your own boss and set your own working hours. Thank you very much. visit the website below... Open This....  W­­w­­w­­.­­p­­a­­y­­s­­7­­7­­.­­c­­o­­m

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.