Roditelji Zanimljivosti 1575 prikaza 27. ožujka 2019.

Savršena majka: Napeta priča o najgoroj noćnoj mori svake majke

Foto: Guliver/Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savršena majka možda jest zabavan psihološki triler pun neočekivanih obrata, ali on je i optužba društva u kojem se bezobzirno javno mišljenje postavlja kao sudac mladim majkama

"U doba društvenih mreža i medijskih senzacija, majčinstvo je vječna tema rasprave. Godine 2019. svatko tko posjeduje tipkovnicu i pristup internetu može si uzeti za pravo komentirati, dijeliti savjete... suditi. Ali požrtvovana žena koja ništa ne stiže, ali konačno sve postiže, umorna, očajna, snažna, radosna, majka je na kraju samo ljudsko biće. Roman „Savršena majka“ Aimee Molloy je vjerodostojan prikaz izazova koji dolaze s roditeljstvom, i priča koja počiva na jednom pitanju: Što bi se dogodilo, kad bi se najgore dogodilo?", piše George Alessandro Laidlaw urednik novog romana "Savršena majka" u izdanju Stilusa.

Roman Savršena majka psihološki je triler o skupini žena čiji se životi neočekivano isprepleću kad nestane jedna od njihovih beba. Večernji izlazak. Nekoliko sati zabave. To je sve što se trebalo dogoditi.

"One se nazivaju Svibanjskim majkama, jer su skupina mama koje su svoje bebe rodile tijekom istoga mjeseca. Dvaput tjedno sastaju se u bruklinskom Prospect Parku zbog podrške i druženja. Kad odu zajedno na piće u hipsterski bar u svome kvartu, žele samo mali, veseli prekid dnevne rutine. Ali te vruće noći na Dan neovisnosti, 4. srpnja, nešto je strašno pošlo po zlu: jedna od beba nestala je iz kolijevke. Winnie, samohrana majka, zapravo nije željela ostaviti svoju sedam tjedana staru bebu s dadiljom, ali nagovorile su je prijateljice, Svibanjske majke. A sada ga nema. Ono što slijedi je bjesomučna potraga za Midom, tijekom koje će se razotkriti tajne, brakovi staviti na kušnju, a neka prijateljstva zauvijek prestati. Trinaest dana. Neočekivani obrat. Savršena majka roman je koji se čita u dahu", piše B. A. Paris, autorica romana Iza zatvorenih vrata (Behind Closed Doors).

john legend chrissy teigen Možda te zanima... Pjevač u obrani supruge koja je 10 dana nakon poroda izašla na večeru Roditelji

Triler koji će ispuniti prazninu koju je u vašem srcu ostavio roman Iza zatvorenih vrata, Savršena majka je savršen spoj lakog pripovijedanja, zastrašujuće teme i nevjerojatne unutarnje drame: krajnje neodoljivo štivo, od one vrste koju ne možete prestati čitati. Prateći skupinu trendovski nastrojenih bruklinskih mama čije je živote poljuljala strašna tragedija, zvjezdani roman Aimee Molloy savršeno će odgovarati čitateljima koji traže još jednu knjigu koju obavezno moraju pročitati ovog proljeća. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Mlade majke pod reflektorima: Mediji i publika seciraju svaki njihov potez

Savršena majka ritam trilera ubacuje u novu brzinu, usredotočujući se na skupinu mladih mama – Svibanjske majke – koje se redovito sastaju kako bi jedna drugoj pružile podršku u izazovima ranog majčinstva. Od samog početka, roman Aimee Molloy razlikuje se od brojnih iz svoga žanra po svom ženski orijentiranom narativu. Umjesto na tajne koje postoje između muža i žene, Molloy svoj triler uspostavlja fokusirajući se na živote četiriju vrlo različitih žena, koje povezuje majčinstvo – i tragedija. To su Francie, slatka Južnjakinja koja se tek doselila na Brooklyn sa suprugom i sad se suočava s realnostima života u New Yorku; Colette, spisateljica koja je izvana uvijek tako pribrana, ali iznutra se lomi kako bi pomirila svoje obveze prema poslu s onima koje nameće tek rođena beba; Nell, borbena, impulsivna žena koja možda ponekad popije koju previše, ali također, čini se, skriva vlastitu veliku tajnu; te Winnie, suzdržana ljepotica čiji će se život jedne ljetne noći okrenuti naglavce. Nakon što je Winnieno dijete oteto, skupina žena odjednom se nađe pod reflektorima: svaki njihov potez, sve odluke vezane za roditeljstvo i njihovi privatni životi postaju tema koju javno seciraju mediji i publika, jedva čekajući optužiti žene za sve ono što oni smatraju majčinskim nedostacima.

Možda te zanima... Snažna mama odlučila je stati na kraj svim osudama! Roditelji

Savršena majka možda jest zabavan psihološki triler pun neočekivanih obrata, ali on je i optužba društva u kojem se bezobzirno javno mišljenje postavlja kao sudac mladim majkama, bez obzira na to je li to „javno mišljenje“ predstavljeno u formi zahtjevnih rođaka ili, kao u Savršenoj majci, utjelovljeno u obličju osvetoljubive TV ličnosti i cijele vojske njezinih obožavatelja. Glavne junakinje u romanu Aimee Molloy upečatljive su, pouzdane i angažirane – i što je možda najbolje od svega, ne pristaju biti određene svojim statusom „žrtve.“ To su žene koje imaju cilj, ali i svoju kompleksnost, žene što se ne mire s tragedijom koja je pogodila jednu od njih (iako svaka u tome uspijeva u različitoj mjeri). U svjetlu strašnoga zločina, one uzimaju stvari u svoje ruke, zbijaju redove (a katkad se malo i odmetnu) kako bi razriješile zagonetna zbivanja iz noći kad je zabava pošla ukrivo. Savršena majka u prvom je redu komercijalan krimić – savršeno je moguće pročitati ovu knjigu jednostavno zato jer je zabavna – ali također je vrlo zanimljivo pratiti kako autorica zapleće radnju prikazujući žene koje doista jesu pomoć i podrška drugim ženama. 

Možda te zanima... Bez predrasuda: Djeca s natpisima koji osuđuju mame Roditelji

Kao i druge kriminalističke priče, roman Savršena majka možeš iščitavati na dvjema različitim razinama: po njegovoj zabavnoj vrijednosti, ili pak po dubljem komentaru koji sadržava. Savršena majka, dakako, nudi priču o majčinstvu koju će prepoznati svaka žena koja ima djecu i već se susrela s društvenim i osobnim pritiscima koje nameće majčinstvo, ali će se također svidjeti i čitateljima koji traže zabavno štivo koje ne mogu ispustiti iz ruku.

Molloy piše samouvjereno i energično, dubinski ulazeći u živote tih žena i precizno razotkrivajući njihove najosobnije tajne. Savršena majka dodiruje mračne teme laganim jezikom, pitkim stilom, upakirane u pripovjedni stil koji je i sočan i dramatičan upravo koliko treba. Ukratko, ova je knjiga za čitatelja čista navlakuša.

Aimee Molloy autorica je knjige Savršena majka koja je u izdanju New York Timesa odmah postala bestseler. Ovaj je uzbudljivi roman za velike ekrane adaptirala Kerry Washington, koja ga pozdravlja kao "napetu priču o izazovima modernog majčinstva, kao i o apsolutno najgoroj noćnoj mori svake majke“.

majka dijete Možda te zanima... Tipični majčinski osjećaj krivnje i kako se nositi s njim Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.