Roditelji Sretna mama 09. siječnja 2018.

Znanost dokazala da majke i kćeri imaju najčvršću vezu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nedavno istraživanje potvrdilo je koliko je zaista poseban odnos mame i kćeri

Naravno da ima svojih uspona i padova (khm, tinejdžerske godine!), ali nema sumnje da veza majke i kćeri nije nešto posebno. Sada su to potvrdili i znanstvenici.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu The Journal of Neuroscience, veza između majke i kćeri najčvršća je od svih veza između roditelja i djece

pismo majke kćeri Možda te zanima... Dirljivo pismo majke kćeri zbog kojeg ćete više cijeniti svoje roditelje Roditelji

U istraživanju, znanstvenici su snimili snimke magnetske rezonancije 35 zdravih obitelji kako bi otkrili zašto se poremećaji raspoloženja, poput depresije, uobičajeno nasljeđuju od majki na kćeri. Zanimljivo je da su znanstvenici otkrili da majke i kćeri imaju jako sličnu anatomiju kada je u pitanju dio mozga koji regulira emocije

"Ta asocijacija bila je značajnije veća nego asocijacije kod majki i sinova, očeva i kćeri i očeva i sinova", objasnili su u istraživanju. Prijevod? Majke i kćeri puno više nego bilo tko drugi mogu razumjeti jedna drugu i povezati se jedna s drugom. U svakom slučaju, imajte to na umu sljedeći put kada vam vaša mama ponudi dobronamjeran (iako neželjen) savjet.

Možda te zanima... 11 zanimljivih činjenica o kćerima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.