Roditelji Sretna mama 31. ožujka 2023.

Za sve muževe koji ne razumiju zašto su žene ponekad mrzovoljne

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama dvoje djece Laura Mazza, koja stoji iza bloga Mum on the Run objasnila je svim muškarcima, muževima, partnerima, tatama zašto je žene, mama često mrzovoljna. Objasnila je zbog čega je toliko iscrpljena i što znači kad kaže malim anđelima "Ne dušo, mama ne može pročitati još pet knjiga jer mora staviti sušiti robu, inače nitko neće imati rublje!"

Pitaš se zašto je tvoja partnerica u posljednje vrijeme mrzovoljna?

Pitaš se zašto se tvoja žena ne pomakne kad je dodiruješ kasno u noć ili te samo prijeko pogleda? Nije to zato što nam je kosa poput jetija i ne zanima je seks.

Oh, contraire mon amie (Suprotno, moj prijatelju). Naprotiv! Mi žene to volimo. To je zato što je iscrpljena. Ali znam da i to znate.

Znam da ste to čuli kako govori milijun puta, ali objasnit ću vam zbog čega je toliko iscrpljena i što znači kad kaže vašim malim anđelima "Ne dušo, mame ne može pročitati još pet knjiga jer mora staviti sušiti robu, inače nitko neće imati rublje!"

Zato što je njezino mentalno opterećenje veće od gomile vašeg rublja ... A povrh toga, treba obaviti gomilu čišćenja. Svaki dan i svake noći.

Možda te zanima... Tko spava više nakon rođenja djece - žene ili muškarci? Roditelji

Prije nego što je odete potapšati po ramenu, jer bi se sada malo mazili, zapitajte se.... koliko sam ti danas pomogao?

Ili sam jeo večeru, a zatim nestao na WC-u na pet sati i tako propustio pospremanje i pranje suđa? Ili sam se poput malog djeteta veselila jer sam danas imala posla i obavljat ću pravi 'sh*tty' posao tako da me više nitko ništa ne pita?

Zato što dogovara doktore, stomatologe, brine o plaćanju režija, kupovinu poklona, roditeljskim sastancima, druženjima i poslu - umorna sam od sastavljanja ovog popisa, nije li ovo već dovoljno opterećenje, a još mora skuhati večeru i nakon toga počistiti i pospremiti. 

Možda te zanima... Pismo umorne mame: 'Dragi mužu, trebam više tvoje pomoći' Beba

Pa zašto ne traži pomoć?

"Ahhh, ako želi pomoć, samo mora to reći" (ovdje zamisli tupi glas). Jer prijatelju, ona ne bi trebala pitati tebe ili nikoga u prokletoj kući.

Živiš li ovdje? Jedeš li s tog tanjura? I to je tvoj posao, dušo. Ne treba vas podsjećati, reći vam ili dati vam popis jer ste odrasla osoba koja živi u kući ... zajedno! Zamisli to, totalno ludo!

I totalno je ludo jer, nitko joj ne daje popise, jer zadnji put kad sam provjerila, s ili bez naočala, svi možemo vidjeti nered, pa zašto je zabrinut samo jedan od nas, dok drugi hoda u tom neredu kao da idu u lov na medvjeda?

Reci sa mnom ovo polako: Ako tvoja žena radi više, to ne znači da ti moraš manje!

A kad osjetite taj poriv da sjednete kad je kuća kao da je pala bombe, borite se, borite se protiv toga jako, jer u protivnom ćete se boriti za svoju vezu, a vani je puno drugih koji mogu kontrolirati svoje crijeva dok ne završe s čišćenjem stola poslije večere. 

Možda te zanima... Pronašao suprugu kako leži na podu: 'Pitao sam se je li uopće živa' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.