Roditelji Sretna mama 11. veljače 2020.

Maminu poruku o brizi za sebe trebale bi pročitati sve mame, ali i tate!

Foto: Facebook/Jentri Gilbert Nelson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Jentri Gilbert Nelson u svom postu na Facebooku otkrila je koju kodnu riječ koristi kada joj treba vremena za sebe - bez djece, bez supruga...

Mama troje djece, Jentri Gilbert Nelson, objavila je ranije ovog mjeseca na Facebooku kodnu riječi koju koristi sa suprugom kad joj treba vrijeme za sebe -  bez djece ili bez njega. Objasnila je kako njezin suprug često ide u lov i na početku se jako borila s njegovim čestim izbivanjem iz kuće upravo zbog lova. Ali na kraju su pronašli način na koji to može funkcionirati. Sada kada treba malo vremena samo za sebe i sama ode u lov, što u njenom slučaju znači ugodna, topla kupka, čitanje knjige ili bio što vezano uz opuštanje. 

Možda te zanima... Znanost kaže: Mame trebaju masažu! Roditelji

Iskreno, ovo je genijalno. I čini se kako se puno ljudi slaže s njom. Otkako je objavljen, njezin post je podijeljen više od 80.000 puta i ima preko 15.000 komentara. U komentarima su se mama označavale druge mame, pa je možda Nelson pokrenula novi trend, a da toga nije uopće ni svjesna. 

Ovo je njen post:

"Idem u lov. Ovo sam ja večeras u lovu. Nema puške. Nema životinja. Ali uvjeravam vas da lovim. Dopustite mi da objasnim. Kad sam upoznala svog supruga prije 9 godina, rekao mi je da često ide u lov. Rekao je da djevojkama s kojima je izlazio u prošlosti nije smetalo njegovo izbijanje zbog lova. Ja sam rekla da ne znam kuhati i da ni ne želim kuhati. Ali to je sasvim druga priča. 

Od tada mi smo se vjenčali, oboje diplomirali pravo i imamo troje prekrasne djece. 

Možda te zanima... Moram naći vremena za sebe ili ću prolupati! Roditelji

Neću lagati, borila sam se s mužem zbog njegovog čestog odlaska u lov, pogotovo nakon što smo dobili djecu. Bilo je teško biti sam s djecom tijekom sezone golubica, sezone jelena, sezone pataka i puretine. Trebalo nam je gotovo tri godine da uđemo u koštac s time.

Posljednje dvije godine bile su prilično dobre. Naučili smo se praviti kompromise. Ono što zaista pomaže je da sam počela loviti. Ne s njim. Nije stvarni lov. Ali vikendom, nakon što dođe kući, kažem mu da je moj red na lov, što zapravo znači da odlazim u spavaću sobu i čitam knjigu ili gledam televiziju. Izlazim na večeru sa svojim curama. Ponekad bih tijekom tjedna bio iscrpljena. Jednostavno potpuno istrošena od dana. Doći ću kući i moj će muž pripremiti večeru. Obično operem posuđe, a rutine za spavanje naše djece prepuštam mužu.

Možda te zanima... Zašto današnji roditelji 'pregore' zbog roditeljstva? Roditelji

Ali imam potpuno pravo kada mi stvarno zatreba, a to je obično jednom ili dva puta mjesečno. Samo kažem: "Idem u lov." On se nasmiješi i kimne. Večeras sam u kadi i planiram pročitati knjigu i rano otići u krevet. Nema postavljenih pitanja. Zna da mi treba.

Dame, odvojite vremena za "lov". Muževi, pustite svoje žene da "love" ili "igraju video igre" ili bilo kakav hobi. Volim svog muža, bebe i posao, ali njegujem svoje vrijeme u lovu."

Da mama, hvala što ste nas nadahnuli!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.