Roditelji Sretna mama 19. lipnja 2019.

Pismo majke prvorođenom - hvala ti što si mi pokazala put!

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Colleen Temple je novinarka portala Motherly i majka triju djevojčica koja je nedavno podijelila priču zahvale svojem prvorođenom djetetu i što joj njihova posebna veza znači.

Moje prvorođeno dijete, 

nisam sigurna kako je vrijeme tako brzo prošlo. Toliko brzo da se sada pripremam za rođenje svog trećeg djeteta, a osjećam da sam tebe maloprije dobila. Nekih dana se čini kao da sam tek prije nekoliko dana, ne nekoliko godina, saznala da sam trudna s tobom, trudna po prvi put. A opet, ponekad se čini kao da si oduvijek tu. Da si oduvijek tu uz mene. 

Ti si nevjerojatan dar koji mi je dao moju najdraži titulu "majka"

Ti i ja smo partneri od trenutka kad sam vidjela tvoje male ružičaste crte. Kretali smo se kroz bebine izazove kao što su prepune pelene i neprospavane noći, a sad idemo u izazove trogodišnjakinje kao što su razumijevanje važnosti ljubaznosti, predškolskog odgoja i brige za mlađu sestru.

Dobra stvar kod toga što si majka više djece je u tome što možeš imati posebnu veza sa svakim od njih. Dio onoga što čini naš odnos tako iznimnim je to što si ti moje prvo dijete.

 | Author: Guliver Foto: Guliver ; Prehrana i dojenje

Prva si s kojom sam radila te „majčinske stvari“

Prvi put kad sam nosila majčinsku odjeću, prvi put kad sam promatrala kako se moje tijelo mijenja i raste kako bi u njemu živjelo dijete, prvi put kad sam doživjela divljanje hormona. Prvi put kad sam dojila, prvi put kad sam pravila kašice za nekoga, prvi put kad sam isplanirala prvu rođendansku zabavu. Tvoje srce je bilo prvo srce koje sam stvorila. I moje srce je bilo prvo koje si ti ikad čula.

Toliko toga si me naučila.

Možda te zanima... Dragi moj drugorođeni: Da sam barem ovo naučila ranije... Vrtić

Dala si mi samopouzdanje koje mi je trebalo da budem majka.

To se nije dogodilo odmah. Ali s vremenom, kroz majčinstvo, saznala sam tko sam u toj ulozi. Moje vrline i moje mane. Moje uspone i padove.

Prekrasno si preuzela ulogu starije sestre.

Uistinu nisam imala pojma što mogu očekivati od svoje dvogodišnje kćeri kad smo donijeli novu bebu u naš dom. Bilo me strah. Strah da ćeš biti ljuta na mene, strah što su se stvari previše promijenile i strah da će mi nedostajati vrijeme samo s tobom. Ali onda i tako lijepo prigrlila svoju ulogu starije sestre da je većina mojih briga nestala. Ljubav koju vas dvije dijelite ispunjava moje srce. Prilično je čarobno. I prilično sam sretna što uskoro mogu opet vidjeti kako se to događa. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Otvorila si srce mom muža kad sam mu prestala biti jedina djevojka

Kad si došla u naše živote, gledala sam kako tvoj otac, moj muž, prerasta u svoju ulogu „Tata“. Bilo je divlje vidjeti ga kao takvu osobu. To mu je nova strana koju nikad nisam vidjela. I zaljubili smo se još više nakon što si nam ti došla u živote. Dakle, hvala ti.

mama sin majka Možda te zanima... Predivno mamino pismo otkriva u čemu je tajna veze majke i sina Roditelji

Otvorila si mi oči.

Sada mogu vidjeti stvari iz drugačije perspektive. Majčinstvo me učinilo suosjećajnijom osobom. Mogu se staviti u tuđe cipele. Mogu primijetiti male stvari – jednostavne, lijepe svakodnevne životne trenutke.

Dala si mi hrabrost da to napravim opet (i opet.)

Život kao roditelj je naporan, zamoran, frustrirajuć i nevjerojatan i lud. Također je zabavan i uzbudljiv i inspirativan i nevjerojatan. Zato ljudi i dalje imaju djecu. Neuredan je...ali to je prekrasan nered. Tako s povjerenjem koje si nam pomogla razviti i hrabrosti da vjerujemo u svoje roditeljske sposobnosti koje smo stekli – odlučili smo proširiti našu obitelj. (Dakle, tvoje sestre ti imaju na čemu biti zahvalne!)

mama beba Možda te zanima... Pismo samoj sebi kad sam tek postala mama Beba

Promijenila si me.

Imati dijete me promijenilo. Na najbolji mogući način. Prilično sam uvjerena da sam bila prilično dobra osoba prije tebe...ali znam da sam sad bolja osoba zahvaljujući tebi. I tvojim sestrama. Možda više ništa neću moći raditi hirovito ili uživati u savršeno prospavanoj noći, ali ne bih mijenjala svoj život ni za što na svijetu. Zato što imam djecu. Zato što imamo obitelj. 

Mi smo neopisivo sretni što te imamo u našim životima. Imaš odličan smisao za humor, znatiželjan mozak, avanturistički duh i zlatno srce. Oprezna si i pametna. Hrabra i lijepa - iznutra i izvana. 

Hvala što si mi pokazala put, mala.

Volim te uvijek, 

Tvoja mama

Mamino pismo: Za osobu koja se zaljubi u mog sina

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.