Trudnoća Trudnica 03. ožujka 2019.

Pismo samoj sebi prije nego što sam postala majka

Foto: Guliver ;Kako potaknuti trudove i otvaranje: Što kaže ginekologinja o prirodnim načinima
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Život s novorođenom bebom neće biti onakav kakvim ga zamišljaš. Bit će bolji. I gori. Bit će teži nego što to itko može objasniti stoga zapamti ovo kad dođu oni ne tako ružičasti dani: Bit ćeš dobro, i više si nego sposobna, a tvoje dijete ispast će dobro. Obećavam ti'

Mama troje djece Katie Bingham-Smith odlučila je napisati pismo samoj sebi prije 16 godina, kada je bila trudna sa svojim prvim djetetom i sanjarila o 'ružičastom' životu s bebom.

Možda te zanima... Pismo ženi koja sam bila prije nego što sam imala djecu Roditelji

Draga buduća mama, 

Trenutno sjediš i držiš svoj trudnički trbuščić, sanjariš o zagrljajima i poljupcima sa svojom bebom koja će uskoro biti ovdje. Imaš osjećaj mirnoće. 

Osjećaš se dobro i to je prekrasno. Lijepo je dobivati pažnju, razgovarati s drugima o svojoj bebi i o tome kako se osjećaš. Puna si uzbuđenja, osjećaš kao da bi mogla eksplodirati od sreće. 

Uživaš kuhati svom malenom biću u trbuhu. Svaki put kad odeš u trgovinu, ne možeš si pomoći i ugrabiš neku sitnicu za svoju bebu - tko može odoljeti preslatkim bodijima ili dekicama!

Udišeš losion za bebe, planiraš šetnje po parku i razmišljaš kako će prekrasno i opuštajuće biti kod kuće s bebom, kako nećeš brinuti ni o čemu drugome nego o zajedničkim trenucima s bebom. I u pravu si, ti trenuci bit će veličanstveni, ali ti trenuci su baš to - samo prolazni trenuci.

Toliko je toga što te još čeka, a nitko ti ne govori o onim manje ružičastim stvarima. Poput toga da nećeš moći sjediti kako spada tjedan dana nakon poroda ili toga da ćeš biti toliko neispavana da ćeš praktički zaboraviti kako san izgleda. Jednog dana ćeš stajati iznad sudopera, prati suđe i plakati jer tvoja beba ne prestaje plakati i osjećati se kao da si podbacila u svakom aspektu svog života.

 | Author: Guliver Foto: Guliver ; bebe plaču zbog gladi, umora, boli..

mama beba spavanje krevetić noć Možda te zanima... Ljubavno pismo bebi koja jednostavno neće spavati Beba

Kada beba spava, ti nećeš spavati jer ćeš prvo vrijeme biti previše zabrinuta diše li, je li joj prehladno ili spava li predugo i hoće li zbog toga moći zaspati navečer, a kasnije nećeš spavati jer kad bi inače stigla obaviti druge stvari?

Tvoje srce više neće pripadati tebi. Ono će biti pričvršćeno tvojoj bebi, a to znači da nikada više nećeš biti ista osoba.

Ponekad ćeš čeznuti za životom prije bebe i zbog toga osjećati krivnju.

Nedostajat će ti kada će biti u drugoj sobi i to će ti stvarati tjeskobu.

Ovo dijete promijenit će te na mnoge načine. Svakodnevno će te testirati, ali voljeti te kao što te nitko nikad nije volio

Život s novorođenom bebom neće biti onakav kakvim ga zamišljaš. Bit će bolji. I gori. 

Bit će teži nego što to itko može objasniti stoga zapamti ovo kad dođu oni ne tako ružičasti dani: Bit ćeš dobro, i više si nego sposobna, a tvoje dijete ispast će dobro. Obećavam ti

Znam ovo jer je prošlo skoro 16 godina od tog dana kada si sanjarila o prekrasnom životu koji će ti tvoje dijete donijeti. Život je prekrasan na druge načine od onih koje si očekivala, ali oboje ste bolji zbog toga. 

Možda te zanima... 8 životnih lekcija koje te novorođenče potajno uči Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Norelinna
    Norelinna

    Umoran od stalnih pokušaja gubitka težine? Preporučujem najbolji alat za mršavljenje, pomogao mi je >>>> www.Takeslim.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.