Roditelji Sretna mama 23. kolovoza 2024.

Pet malih znakova koji otkrivaju da si možda previše opsjednuta svojim djetetom

Foto: Freepik ; Postoje određeni znakovi koji ukazuju da si možda opsjednuta djetetom
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Normalno je žrtvovati se za vlastito dijete i voljeti ga, ali postoje određeni znakovi koji ukazuju da si možda opsjednuta njime.

Svatko voli svoju djecu. To je dio roditeljstva, to je neraskidiva ljubav. Svi mislimo da su naša djeca pametna, zabavna i divna i za njih ćemo se napraviti. 

Normalno je žrtvovati se za vlastito dijete i voljeti ga, ali postoje određeni znakovi koji ukazuju da si možda opsjednuta njime, prenosi Yourtango.

Možda te zanima... Smijeh je lijek: Duhovite ilustracije s kojima se mogu poistovjetiti sve mame Roditelji

Evo 5 znakova koji to otkrivaju:

1. Slike svog dijete često objavljuješ na društvenim mrežama

Ako gotovo svaka vaša fotografija na društvenim mrežama prikazuje vaše dijete, a svojim statusima obavještavate o njihovim potezima, to je znak da ste previše opsjednuti vlastitim djetetom.

2. Koristiš riječ "mi"

Korištenje izraza "mi" kada vaše dijete napravi nešto naziva se nezdravom identifikacijom. Na primjer: "Izgovorili smo prvu riječ" umjesto "Izgovorio je prvu riječ".

3. Zanemaruješ potrebe javnosti u korist svog djeteta

Normalno je da djeca postanu nervozna i počnu plakati te na taj način uznemiravati ljude koji su prisutni. No, ovdje nije riječ o potrebama gdje dijete mora biti mirno. Naprimjer, djetetu ne bi trebala mijenjati pelene na mjestima koja nisu predviđena za to.

4. Sve povezuješ sa svojim djetetom

Svaku riječ ili ideju koju netko predstavi, opsjednuti roditelji će pokušati povezati sa svojom djecom. Ako neko spomene svog psa, opsjednuti roditelji će odmah odgovoriti: "Moje dijete voli pse."

5. Pričaš samo o svom djetetu

Ako tvoji prijatelji znaju previše detalja o tvom djetetu, to je znak da previše pričaš o djeci. Oni ne trebaju znati svaki detalj poput obavljanja nužde, rutine odlaska na spavanje, njihovom talentu ili ocjenama iz škole.

Svaki roditelj ponekad radi neke od ovih stvari; to je normalno. Ali kada se shvatiš da to stalno radiš onda riskiraš opsjednutost djetetom.  

Možda te zanima... Ovo je pet karakteristika koje krase dobru mamu, prema terapeutkinji Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.