Roditelji Sretna mama 10. srpnja 2024.

Ovo je pet karakteristika koje krase dobru mamu, prema terapeutkinji

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Terapeutkinja i majka petero djece, Katherine Agranovich, otkrila je pet osobina koje ženu čine nevjerojatnom majkom.

Biti mama je zahtjevan i težak zadatak, ali i jedan od rijetkih koji ispunjava cijelo naše biće i izvor je stalne životne motivacije. Majčinstvo je intenzivno putovanje samospoznaje i osobnog rasta, koje donosi vrhunce ekstaze, ali i trenutke duboke bespomoćnosti. Svakoj ženi koja čini sve za svoju djecu i trudi dati im najbolje treba odati priznanje. 

Terapeutkinja i majka petero djece, Katherine Agranovich, za Yourtango, otkrila je pet osobina koje ženu čine nevjerojatnom majkom.

Mamin mozak: Što se događa s mozgom kad postaneš majka?

Svjesna je svojih slabosti

Dobra majka zna za svoje slabosti i mane. Možda se osjeća kao neuspjeh, često se uspoređuje s drugima i misli da nije dovoljno dobra. Međutim, upravo je ta svijest tjera da se trudi više. Ona je uvijek u potrazi za promjenama koje će poboljšati živote njezine djece.

Primjer je u rastu i razvoju

Što je bolja kao osoba, to je bolja kao majka. Ulaže u svoj osobni rast kroz knjige, radionice i tečajeve. Ova investicija dovodi do harmonične atmosfere u kući koja pruža djeci osjećaj sigurnosti.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Njeguje svoje potrebe

Dobra majka prepoznaje važnost brige o vlastitim potrebama. Ona se druži s prijateljima, posvećuje se intelektualnim i kreativnim aktivnostima, koristi aromaterapiju i akupunkturu za smanjenje stresa. Njezina unutarnja svjetlost osvjetljava srca njezine djece, učeći ih da cijene i svoje potrebe.

Možda te zanima... Psihologinja: 'Vrijeme koje provodimo bez djece čini nas dobrim roditeljima' Roditelji

Iskrena je i prihvaća svoje mane

Kada pogriješi, dobra majka se ispričava. Ima hrabrosti za autentične razgovore sa svojom djecom, pitajući ih kako može biti bolja majka. Prihvata sebe sa svim manama, čime također potpuno prihvaća svoju djecu, omogućujući im da zajedno rastu i napreduju.

Pokazuje kako se nositi sa stresom i kaosom

Uči svoju djecu zdravim strategijama za suočavanje sa životnim problemima, koristeći vlastiti primjer. Primjenjuje sve alate koje je naučila iz samopomoći, pretvarajući ih u praktične alate za svakodnevni život.

Kroz ove osobine, majke podsjećaju svoju djecu na bezuvjetnu ljubav koja odzvanja kroz njihove živote. 

Možda te zanima... 50 najvećih i najljepših trenutaka u majčinstvu Roditelji
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.