Roditelji Sretna mama 05. kolovoza 2023.

Otkrij kada na spavanje idu djeca najsretnijih mama

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nedavno istraživanje otkrilo je da ranije vrijeme za spavanje utječe na majčino mentalno zdravlje. Pročitaj koje je 'čarobno vrijeme' za odlazak u krevet uz koje se mame mogu posvetiti sebi i sačuvati svoje zdravlje

Vrijeme za spavanje! Taj čarobni trenutak kada mališani spavaju, a vi se srušite na krevet ili kauč i uživate u tišini, čaši vina, knjizi ili filmu koji ste zaslužili. Ali je li to vrijeme za spavanje dovoljno rano? Prema nedavnom istraživanju, stavljanje djece u krevet ranije može poboljšati vaše mentalno zdravlje, tako da možda želite ponovno razmotriti to vrijeme.

Dijete spava Možda te zanima... Korisni savjeti za uspavljivanje djeteta Vrtić

Od 2004. godine, tisuće obitelji sudjelovale su u istraživanju koju je proveo Murdoch Children’s Research Institute iz Melbournea, pod nazivom Growing Up In Australia. Dok je istraživanje istraživalo mnoge čimbenike za proučavanje utjecaja neposrednog i šireg okruženja na razvoj djeteta, prateći obitelji tijekom nekoliko godina, jedan od zanimljivijih otkrića bio je da ranije vrijeme za spavanje nije samo dovelo do boljeg zdravlja za djecu već je također poboljšalo mentalno zdravlje majki. To je bio slučaj bez obzira na to koliko dugo djeca zapravo spavaju, samo je vrijeme za spavanje bilo ključno. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

beba, krevetić Možda te zanima... Je li ovo jedina točna tablica spavanja za djecu? Beba

Prema rezultatima istraživanja, to 'čarobno vrijeme' za odlazak u krevet definirano je oko 20:30 sati što znači da se svi izleti u kupaonicu, masaže, pričanje priča, gutljaji vode i slično, trebaju obaviti prije tog vremena kako bi mališani do pola 9 navečer već zaspali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.