Roditelji Sretna mama 10. studenoga 2015.

Otkrivena tajna sretnih mama

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zanima vas koja je tajna zdrave djece i sretnih mama? Novo istraživanje pokazalo je da je ključ u ranijem stavljanju djece na spavanje

Studija Instituta za istraživanje djece Murdoch i Sveučilišta Nove Engleske, koja je pratila 3,600 djece do dobi od devet godina, pokazala je da djeca koja zaspu do pola 9 navečer bolje spavaju i da su zdravija. No, osim na zdravlje djece, to također ima značajan utjecaj na majčino mentalno zdravlje.

Dr. Jon Quach, iz Instituta za istraživanje djece Murdoch, ovako objašnjava zaključke studije:

"Mame i tate, raniji odlazak na spavanje nije samo dobar za djecu, nego i za vas. Te se dobrobiti mogu vidjeti kod sve djece koja ranije idu spavati, bez obzira na to bude li se rano ili dugo spavaju."

I to ima smisla. Na kraju krajeva, raniji odlazak djece na spavanje znači da roditelji mogu večer posvetiti sebi, bilo da to vrijeme iskoriste za obavljanje kućanskih poslova, opuštanje ili i sami odu ranije u krevet.

"Kraj dana je intenzivno vrijeme za obitelj i možete se potrošiti dok nastojite biti prisutni za svoje dijete, ali nakon njegova odlaska na spavanje, noć ja vaša. Tada možete opustiti um i tijelo, posvetiti se stvarima koje trebate obaviti, ili jednostavno razgovarati s partnerom, čitati ili gledati televiziju. Svakom treba vrijeme u kojem se može malo isključiti", komentirala je Conner Herman, savjetnica za uspavljivanje djece iz New Yorka.

Fokusiranost samo na bebu ugrožava partnerski odnos

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.