Roditelji Sretna mama 02. kolovoza 2017.

'Moja kuća nije čista i svoju djecu rodila sam uz epiduralnu'

Foto: Facebook/The21stCenturySAHM
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama na društvenoj mreži odgovorila je na važno pitanje: 'Što je potrebno da biste bili dobra majka?', a njezin post ubrzo je postao viralan

Mama troje djece, Karen Johnson, objasnila je u svom postu na Facebooku što sve čini 'dobru' mamu, uspoređujući različite tipove 'dobrih' mama

Karen je post započela ovim riječima: "Moja kuća nikad nije čista. Nikad. Imam prijateljice s djecom čije su kuće besprijekorno čiste. Jesu li one bolje majke nego ja? Ne. Jesam li ja bolja majka nego one? Ne."

Martina Jurčec Bosak Možda te zanima... 'Nisam loša mama jer mi je teško čistiti i peglati' Roditelji

"Ja vježbam svaki dan. Imam prijateljice s djecom koje ne vježbaju (osim što trče kao lude za svojom djecom svaki dan). Čini li to mene bolju mamu od njih ili njih bolje mame od mene? Ne."

"Imam prijateljicu koja je rodila u bazenu u svojoj dnevnoj sobi. Ja sam svoju djecu rodila u bolničkom krevetu s epiduralnom. Obje smo dobre mame."

"Popijem čašu pive ili vina (ponekad i ispred djece!) s vremena na vrijeme. Ja sam dobra mama. Moja susjeda i dobra prijateljica nikad ne pije. Također dobra mama."

svađa mame žene majka Možda te zanima... Zašto se mame međusobno osuđuju? Roditelji

Zatim je usporedila mame koje puno viču i one koje su strpljive te mame koje doje i one koje hrane bebu na bočicu. Spomenula je i mame muslimanke, kršćanke i mame koje ne prakticiraju nijednu religiju, kao i mame iz LGBTQ zajednice. Karen naglašava da sve ove mame imaju zajedničku jednu stvar, a to je da su 'dobre majke'

"I kako bi bilo da prestanemo s osudama na trenutak? I jednostavno podržavamo jedna drugu?" napisala je i dodala: "I jednostavno kažemo: 'Hej, majčinstvo je teško. Radiš dobro svoj posao. Odgajanje djece može biti šokantno i iznenađujuće. No, ti to možeš.'"

Možda te zanima... Komentar dječjeg terapeuta ohrabrit će svakog roditelja Roditelji

Nakon što je njezin post podijeljen više od 400.000 puta, Karen je rekla kako je bila motivirana napisati ga jer je bila 'umorna' od silne mržnje i osuda s kojima se mame svakodnevno suočavaju"Bila sam kritizirana jer sam s vremena na vrijeme popila čašu vina, imala neurednu kuću, što nedovoljno pazim djecu, a s druge strane sam dobivala kritike da sam 'helikopter mama'. Sve mi dajemo najbolje od sebe i želimo čuti i vjerovati da radimo dobar posao. Zar ne bi onda bilo bolje da jednostavno podržavamo jedna drugu?"

Možda te zanima... 10 univerzalnih istina koje sam naučila iz majčinstva Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.