Roditelji Sretna mama 15. kolovoza 2018.

Mama Kristina opet oduševila: 'Roditelj je roditelj, muškarac ili žena'

Foto: Instagram/kristinakuzmic
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Kristina Kuzmić pita se jesmo li svjesni koliko drugačije doživljavamo muškarce i žene kao roditelje

Zabavna i duhovita vlogerica Kristina Kuzmić, mama troje djece, opisala je glavnu razliku između majčinstva i očinstva. U svom pomalo 'ljutom' videu naglasila je kako to izgleda u javnosti i oduševila gledatelje. Njezin video ima 1,4 milijuna prikaza, a podijeljen je više od trideset tisuća puta.

Možda te zanima... 4 stvari koje žena ne treba više nositi nakon što postane majka Roditelji

"Moram se osvrnuti na ovo, netko stavi fotografiju muškarca koji priprema jaja za doručak za svoje dijete i Internet potpuno poludi. O, moj Bože. Muškarac priprema doručak svom djetetu. Ovaj post mora postati viralan. On je najbolji tata. Žene su oduševljene: 'To je tako seksi. On radi doručak svojoj djeci", tako svoj video započinje Amerikanka koja je iz Osijeka se u Sjedinjene Američke Države preselila tijekom Domovinskog rata.

Možda te zanima... Dvostruka mjerila u roditeljstvu: Mame se osuđuje, a tate hvali Roditelji

Muževi ženama izazivaju veći stres nego djeca?

Dalje se pita je li normalno da svi tako reagiramo na tate koji rade normalne stvari poput mama: "Ozbiljno!? Ako tata radi doručak za svoje dijete, to ga čini seksi? Ili ako se igra sa svojim djetetom ili pere rublje ili radi pletenice svojoj kćeri, to je nešto neuobičajeno? Zašto? Muškarci ne bi trebali znati osnove roditeljstva? Možete li zamisliti da reagiramo na mame na isti način? Pogledajte fotografiju mame koja stavlja svoje dijete u krevet. To treba postati viralno. To je tako atraktivno. Ne, ne, ne. Umjesto toga znate što mi radimo mamama? Tražimo onu jednu malu stvar koju rade drukčije nego mi, smatramo je pogrešnom i ona ju kritiziramo. Zar ne? Ali tate mogu napraviti minimum i bit će nagrađeni za to. Iskreno da sam muškarac, takvu vrstu pohvale ne bih primila kao kompliment nego kao uvredu", dalje kaže energična mama. 

Tatina poruka svima koji očeve zovu 'još jednim djetetom'

Mama Kristina se pita jesmo li svjesni koliko drugačije doživljavamo muškarce i žene kao roditelje te dodaje da na taj način vrijeđamo muškarce. "Razmislite o ovome. Ne bismo trebali biti iznenađeni ako se muškarci ponašaju nezrelo, ali bismo trebali biti iznenađeni čak šokirani ako se muškarac brine za svoju djecu", kaže dalje.

Objašnjava da će uvijek biti muškaraca i žena koja su idioti kao roditelji te završava s riječima: "Roditelj je roditelj, muškarac ili žena".

Možda te zanima... Srušen mit: Koliko vremena moderni tate provode s djecom? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.