Roditelji Sretna mama 13. studenoga 2022.

Draga mama, da barem u ogledalu vidiš ono što ja vidim

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako si se ikad osjećala nesigurno oko svog izgleda, moraš pročitati ovo predivno pismo mami pisano iz dječje perspektive

Draga mama, opet se gledaš u ogledalo, dodiruješ si trbuh koji se trese i nasmijavaš me. Tako si smiješna, mama!

Ali ne smiješ se. Škiljiš kao kad mi režeš nokte. Znam! I ja ću zgrabiti svoj trbuh i zatresti ga. Ah, sada se smiješ!

Ali mama, htjela bih da možeš vidjeti ono što ja vidim kad te gledam. Meni si savršena. Mama, jesi li znala da nitko drugi ne može biti biti moja mama osim tebe? Ne bih htjela nijednu drugu mamu. Ne, ti si jedina.

Možda te zanima... 'Nakon što sam rodila četvrto dijete, shvatila sam da je žensko tijelo nevjerojatno' Beba

Mi smo jedno za drugo. Meni si savršena. Ti si meni najbolja mama. I molim te, utišaj glas u svojoj glavi, ja sad govorim, ne ti! Ti si savršena jer si ti. Ne postoji nitko tko može biti ti. Isto kao što nema nikog tko može biti ja. Shvaćaš?

Ne vidim tvoje mane; vidim samo tebe. Ne vidim tvoje greške; vidim samo svoju mamu. Ne vidim tvoju težinu i masnu maminu kosu; samo vidim ženu koja mi je dala život i trudi se da se osjećam sigurno, voljeno i sretno. Žena s crvenkastim sjajem u kosi. Prekrasna si.

Mama, dok te želim fotografirati tvojim mobitelom, a ti prekrivaš lice, ne želim da to radiš. Obožavam tvoje lice! Znam da je tvoje lice bolje od bilo čijeg. 

Poznajem tvoje lice bolje nego itko. Znam svaku boru i pjegicu na tvom licu (imaš točkice mama, baš si sretna!), i ja ih volim. Tvoje lice je najljepše od svih.

To je lice u koje sam zaronila kad si me hranila kao bebu. Tvoj osmijeh me hranio više nego tvoje hranjivo mlijeko. Lice s najmekšim usnama koje su poljupcima otjerale moje brige. Lice koje sam tražila kad sam čekala u vrtiću i trčala sam prema njemu i u tvoje ruke pune ljubavi. Lice koje pogledam kad tražim potvrdu, ili samo da provjerim je li ono što želim napraviti dobra ili šašava ideja. Lice koje sam pomazila uspavanom rukom kad sam htjela zaspati i koje sam potražila prvo čim sam se probudila jer si me premjestila u moj krevet, ponovno. Molim te, nemoj to više raditi.

Možda te zanima... Dirljiv video: Isti dan iz mamine i dječje perspektive Roditelji

Tvoje lice je ljepše od duginog repa od malog ponija. I mama, to je najljepši poni ikad! Ne vidim ono što ti vidiš. Kad se pogledaš u ogledalo, vidiš samo strije, bore, nesavršenosti.

Kad te ja pogledam, sve što vidim je jaka, sposobna žena koja daje, ljubazna je, puna ljubavi, smiješna i lijepa u svom 'to je moja mama' načinu. Ali i umorna. Da, oprosti zbog toga. Za mene, nitko nije ljepši od moje mame. Voljena si. 

Kad se gledaš u ogledalo, nadam se da se osjećaš voljena, kao što se ja osjećam kad me gledaš. Jer jesi. Toliko jako, jako, jako, jako, jako puno. Volim te svim srcem svojim.

Stoga, mama, kad se pogledaš u ogledalo, želim da zamisliš da sam ja ogledalo. Željela bih da vidiš to što ja vidim. Željela bih da voliš sebe kako te ja volim. Jer mama, za mene si savršena, i jako si lijepa. Volim te. Voli me.

Možda te zanima... Prekrasno pismo za nove roditelje: 10 bebinih zapovijedi Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.