Roditelji Sretna mama 21. travnja 2021.

Dosta ti je moljakanja djece (ili muža) da nešto učine? Ovo je odlična strategija!

Foto: Facebook/Mum Junkie
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stalno prigovaranje djeci oko različitih stvari ponekad može biti vrlo zamorno. Jedna je mama smislila genijalan način da djeci pokaže što misli, bez da izgovori jednu jedinu riječ...

Kao roditelju, nekoliko te stvari može frustrirati više od onoga kada te vlastito dijete ignorira. Ima nešto u tome što te toliko razljuti kada tražiš od djeteta da učini nešto jednostavno, a ono te ili ignorira ili odbije.  U svakodnevici gotovo svakog roditelja, jednostavni zahtjevi upućeni djeci (vrijeme za kupanje, ručak, izlazak iz kuće i sl.) se pretvaraju u prava "natezanja".

Jednu je rečenicu potrebno ponoviti bezbroj puta da bi dijete odlučilo poslušati. No, mama kojoj je kako kaže “muka od stalnog moljakanja djece i slušanje vlastitog glasa” dosjetila se odličnog načina kojim djeci govori  što trebaju učiniti, bez stalnog 'moljakanja' da to učine.

Stalno prigovaranje djeci oko različitih stvari ponekad može biti vrlo zamorno. Jedna je mama smislila genijalan način da djeci pokaže što misli, bez da otvori usta. 

 | Author: Facebook/ Mum Junkie Foto: Facebook/ Mum Junkie

Želiš li u kući postaviti neka osnovna pravila ponašanja? Zašto vikati i dizati buku kad možeš usmjeriti svoje umjetničke vještine da svojoj djeci pokažeš što misliš o njihovim postupcima i što bi trebali učiniti. Kreativna mama je Facebooku podijelila svoju odličnu strategiju koja uključuje crtanje ljutitih lica na listovima papira i njihovo polaganje uz bilo koji dokaz koji pokazuje da djeca ne rade ono što ih se zamolilo da naprave. 

Bilo da je riječ o ostavljanju prljavog suđa po cijeloj kući, praznih rola toalet papiru na vrhu kante za smeće ili paketa smeća na trosjedu, ova majka postavlja crtež pored svakog navedenog predmeta. 

 | Author: Facebook/Mum Junkie Foto: Facebook/Mum Junkie

Objava je prikupila mnogo komentara, a mnoge su mame bile oduševljene ovom idejom.

"Mislim da bih ovo mogla koristiti sa svojom odraslom djecom koja ne znaju očistiti za sobom", rekla je jedna impresionirana mama. Druga je komentirala: "Sviđa mi se. Definitivno ću ovo isprobati sa svojim klincima." Treća je označila svog partnera i napisala: "O, ovo moramo raditi s djecom! Bojim se da ćemo većinu svog vremena potrošiti ostavljajući crteže po kući."

 | Author: Facebook Foto: Facebook

No, nisu sve mame bile uvjerene da će ova strategija funkcionirati u njihovom domu: "Moja djeca bi hodala preko ovoga", iskreno je napisala jedna žena. Druga se našalila i komentirala: "Djeluje li ova strategija i na muževe?"

Možda te zanima... Genijalno pismo jedne "lijene mame" i zašto svijetu treba više ovakvih (lijenih) roditelja? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.