Roditelji Zanimljivosti 13. travnja 2021.

5 navika roditelja koji uspješno balansiraju između djece, posla i vremena za sebe

Foto: Guliver :Znanstvenici su dokazali da zaposlene majke odgajaju odgovorniju i uspješniju djecu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Savjeti koji će ti olakšati radni život od 'moćnih' majki koje sjajno balansiraju privatno i poslovno...

Nema sumnje da je pandemija COVID-19 donijela promijene u naše svakodnevne rutine i živote. Iako je većina nas u jednom trenutku tijekom pandemije morala prijeći na rad na daljinu, odnosno od kuće, zaposlene majke znaju više od svih drugih koliko teško može biti održavanje zdravih i produktivnih navika. Od zakazivanja sastanaka između vremena spavanja djece da bi se pronašlo najbolje mjesto u kući za rad bez ometanja, zaposlene majke morale su napraviti još koji korak više, sve kako si uspješno upravljale kućanstvom, kuhale, održavale red i pazile na djecu sa ili bez partnera.

Nije bilo lako, i još uvijek nije, no zato je Motherly pitao za savjete kod pet zaposlenih žena - majki koje na prvo mjesto ne stavljaju samo djecu, vec i sebe, ali i karijeru te svim navedenim uspješno balansiraju.

Možda te zanima... Rad od kuće s djecom: Uskladite raspored djeteta i svoje radne zadatke Roditelji

Whitney Wolfe Herd, izvršna direktorica tvrtke Bumble - obitelj je jedan tim

S 31 godinom Wofle Herd najmlađa je izvršna direktorica u firmi, a u intervjuu za Business Insider,  iskreno je podijelila da je biti mama "teže od bilo kojeg drugog posla". Iako nije uvijek bilo lako, otkriva da imati snažnu vjeru sama u sebe i u ono što radiš može te osnažiti. "Bilo je teško i na putu je bilo puno izazova, ali posvećenost našeg obiteljskog tima nas je održala", kaže Wolfe Herd. Kad svi rade - onda svi rade, kad se čisti, onda svi znaju svoje poslove i tako u krug dok ne dođe vrijeme spavanja. "Svatko je imao svoju ulogu, bio siguran da ju može dobro izvesti i uspjeli smo - iz karantene smo izašli jači neko ikada", zaključila je.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Anne Wojcicki, izvršna direktorica tvrtke 23andMe - vježba

Wojcicki, sestra izvršne direktorice YouTubea Susan Wojcicki, zaklinje se da je ključ u rutinama - privatnim ili zajedničkim. Tijekom pandemije, ona i njena obitelj imali su određene hobije i navike koje su morali ispoštovati. Većina ih je bila vezana uz fizičku aktivnost - šetnju, bicikliranje ili trčanje. Upravo to je ono što je njima pomoglo. Osim što je zdravo, izmorilo je djecu koja bi nakon toga bila spremna samo za presvlađenje i krevet, čak ne za kupanje, našalila se Wojcicki. 

Arianna Huffington, izvršna direktorica tvrtke Thrive Global - zahvalnost

Kao izvršna direktorica tvrtke koja pomaže tvrtkama da preispitaju načine rada kako bi izbjegle bakroti, nitko nije bolji za dijeljenje savjeta zaposlenim majkama od Arianne Huffington.

U intervjuu za Forbes, najbolji savjet koji je naglasila jest briga o samoj sebi. Huffington za početak ostavlja telefon izvan spavaće sobe, vjerujući da joj prekid veze pomaže da bolje spava i da bolje napuni baterije. Još jedan hack koji Huffington ima u rukavima je "zahvalnost". Kako bi cijenila određene trenutke, Huffington razmišlja o tri stvari na kojima je zahvalna dok radi nešto poput pranja ruku. "Ovo je sjajan i jednostavan način da pojačaš pozitivnost i podsjetiš se na zahvalnost, čak i kada si zauzeta", naglašava. Na isto možeš potkanuti svoju djecu.

Možda te zanima... Koliko mame imaju vremena za sebe? Roditelji

Nathalie Walton, izvršna direktorica i suosnivačica tvrtke Expectful - teži boljemu, ne savršenom

U iskrenom i osvježavajućem intervjuu za časopis Magazine, Walton je podijelila kako osjeća da jednostavno nema dovoljno sati u danu. "U jednom trenutku svojega života morala sam stati na kocku. Svjesna sam da dajem sve od sebe i to MORA biti dovoljno. Nisam savršena niti ću biti. I upravo mi je ta spoznaja ona koja mi je donijela mir. Meni, ali i mojoj obitelji", zaključila je. 

Još jedan sjajan savjet Walton navodi, a to je da meditira, prvenstveno kad radi kasno navečer. "Nakon kasnog noćnog rada treba mi dvadeset minuta da obavim meditaciju tijela kako bih umirila svoj um prije odlaska u krevet."

Nadine Abramcyk, suosnivačica Tenovertena - pokloni osobno vrijeme jedan na jedan

Nadine vodi jedan od luksuznijih salona u New Yorku, ali kad ne radi, uživa u majčinstvu i ima vremena učiniti zanimjivim gotovo svaki dan s njima. "Radim jednu stvar tjedno sama sa svakim od svoje djece. Ponekad je to nešto jednostavno - odlazak u kino, na večeru, praćenje do škole", priznala je. No, to je ono što njenu obitelj drži na okupu. Bez obzira koliko su zauzeti, barem jedno veče sa svakim od svoje djece nekoliko sati provede na samo. Tada se fokusira na njihove aktivnosti i želje u kombinaciji sa svojima. 

Možda te zanima... Duhovit popis: 33 razloga zbog kojih mame kasne Roditelji Možda te zanima... Roditelji: Ovo su najsmješnije stvari koje su nam rekli ljudi koji nemaju djece Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.