Roditelji Sretna mama 02. rujna 2018.

Beba 007: Rachel Weisz u 49. godini rodila drugo dijete

Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Velike holivudske zvijezde Rachel Weisz i Daniel Craig dobili su prvo zajedničko dijete

50-godišnji britanski glumac Daniel Craig i njegova 48-godišnja supruga Rachel Weisz postali su roditelji. Na svijet je došla djevojčica, a ime još uvijek nisu potvrdili. 

Holivudski par je vijest da očekuju prvo zajedničko dijete objavio u travnju, a vijest da su dobili djevojčicu i da su "vrlo sretni" podijelili su s bliskim prijateljima, prenosi Daily Mail. Svoju trudnoću i sreću opisala je u intervjuu za New York Times: "Uskoro će se vidjeti. Daniel i ja smo tako sretni. Imat ćemo malog čovjeka, ne možemo čekati da upoznamo nju ili njega. Sve je to takva misterija", rekla je Rachel. 

trudnoća test Možda te zanima... Trudnoća u četrdesetima nosi rizike, ali i prednosti Trudnoća

Rachel ima 11-godišnjeg sina Henryja iz braka sa slavnim redateljem Darrenom Aronofskyim, a Daniel je tata 26-godišnjoj Elli koju je dobio u braku s glumicom Fionom Loudon. 

Rachel i zvijezda filmova o Jamesu Bondu svoju vezu započeli su u prosincu 2010., a vjenčali su se u New Yorku u lipnju 2011. godine pred samo četvero ljudi. Svoj brak drže daleko od očiju javnosti. 

biološki sat Možda te zanima... Želim dijete u četrdesetima! Trudnoća

Trend kasnog roditeljstva

Posljednjih godina sve više žena rađa u četrdesetima, a i muškarci sve češće postaju očevi u zrelijim godinama. U javnosti se najčešće vode rasprave oko toga da će roditelji biti jako stari kad dijete bude veće. 

Psihologinja Natalija Stanković objašnjava da je to svakako ispunjujuće iskustvo za roditelje. "Iako postoje određene brige i bojazni i iako postoji veći rizik od komplikacija u trudnoći i za vrijeme porođaja, majčinstvo u kasnijoj životnoj dobi svakako je ispunjujuće iskustvo za ženu. Ono može biti „narušeno“ povremenim mislima o dobi koju će majka imati kada dijete krene u školu, kada postane tinejdžer, ili mislima i pitanjima hoće li ona sama, kao majka, biti zdrava i zadržati dobru formu i kondiciju kako bi djetetu mogla osigurati adekvatnu brigu i podršku tijekom odrastanja, no iskustvo majčinstva svakako je vrijedno toga. Uz kvalitetnu brigu o sebi i svom zdravlju, i žene koje postanu majke u zreloj dobi, u potpunosti mogu uživati u svom majčinstvu!", kaže psihologinja.

Možda te zanima... Kasno očinstvo: Richard Gere očekuje dijete u 70. godini Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.