Roditelji 24. rujna 2024.

Kako je biti mama dječaka? Evo što bih sve voljela da sam znala

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Biti mama dječaka je u najmanju ruku avantura, u najmanju ruku. Od pitanja koliko puta je previše kad tvoj sin udari glavom u jednom danu, do trenutka kad ti na sjedne na glavu – odgajanje dječaka je iscrpljujuće, zabavno i potpuno nepredvidljivo.

Mariah Maddox ponosna je majka dječaka i sretna je što je dio #boymom tima, ali iskreno, nije imala pojma u što se upušta, iskreno je napisala za Motherly.

"Nitko mi nije rekao da se trebam pripremiti na mlaz piškenja u lice dok mijenjam pelenu.

Nitko mi nije rekao da, bez obzira koliko im puta kažeš da budu oprezni – i koliko puta se ozlijede – oni će i dalje raditi iste stvari opet i opet.

Nitko mi nije rekao da ću skoro ostati bez glave zahvaljujući onim malenim, ali snažnim rukama.

Nitko mi nije rekao da će čučnuti ispred mog lica dok se odmaram na kauču, prdnuti i zatim se smijati do iznemoglosti 🤣.

Naučila sam živjeti skoro svaki dan u potpunom kaosu i neredu – i nekako svaki put preživim 😅.

Možda te zanima... Što mame dječaka žele da znate o njima Roditelji

Moj muž mi stalno govori da se čuvam jer nikad ne znaš koliko može biti opasno – i potpuno je u pravu! Često se nađem usred "bitke" s kockicama koje lete po zraku ili kad mi sin skoči s kreveta direktno na leđa. A da ne spominjem male laktove koji se zabijaju u moje cjevanice i nokte koji grebu jače od pravih noževa.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Većinu vremena provodim brinući se o mogućim potresima mozga koje bi moj mališan mogao dobiti skakanjem s kauča ili trčanjem s dekom preko glave.

Ali kroz sav taj kaotični nered koji dolazi s odgajanjem dječaka – i iako ima mnogo toga što bih voljela da sam znala unaprijed – učim usput:

Odgajanje dječaka možda znači više prljavštine – ali također znači i više zabave u neredu koji život nosi.

Odgajanje dječaka možda znači više trčanja – ali također znači da nikad nema dosadnog trenutka.

Odgajanje dječaka možda znači više modrica – ali to također stvara prilike za puno više poljubaca.

Odgajanje dječaka možda znači da će ljudi često govoriti kako je tvoje dijete divlje – ali također znači da možeš s ponosom odgovoriti: "Da, i obožavam ga takvog."

Odgajanje dječaka možda znači više opasnih vratolomija – ali to također znači da se moraš opustiti i naučiti živjeti na rubu, makar samo malo.

I iskreno, ne bih to mijenjala ni za što drugo.

Možda te zanima... Mama sam dječacima i ne mogu se zamisliti s djevojčicom Roditelji

Iako izgleda kao da postoji beskonačno mnogo prilika da moj mali vragolan napravi olimpijski sport od bilo čega, iako se zalijeće u zidove ili pada s kreveta deset milijuna puta dnevno, iako mi srce lupa kao ludo svaki put kad se nešto dogodi – on je moj dragi dječak. I jedno je sigurno – jako voli svoju mamu.

Odgajanje dječaka dolazi bez priručnika. Nikad ne znaš što te čeka – i stvarno je divlja vožnja. Ali oni su najslađa, najprivrženija, najljubaznija mala "čudovišta" – i ponosna sam što jednog odgajam.

Zato, svim mamama dječaka, možda moramo uložiti dodatni trud kako bismo ih spriječile da ne vise sa stropnih ventilatora – ali što više možemo tražiti, zar ne?"

Možda te zanima... 11 realnih situacija koje znaju samo mame dječaka Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.