Roditelji Sretna mama 19. svibnja 2018.

Biti mama dječaka - to će vas promijeniti

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majčinstvo svakoj ženi daje jednu potpuno novu dimenziju, njezino srce postaje veće i hrabrije. Kako se žena mijenja kad dobije sina opisala je u svom tekstu mama dvojice dječaka

Svi znamo da majčinstvo mijenja svaku ženu, ali promijenit će vas na mnoge načine - ponekad nećete ni primijetiti da vam se to dogodilo. Samo ćete u jednom trenutku pogledati unatrag i shvatit ćete da ste potpuno druga osoba. 

10 stvari s kojima se mogu poistovjetiti mame sinova

Kako se žena mijenja kada postane mama dječaku opisala je u svojoj priči mama dvojice sinova Christine Organ za portal Scary Mommy. "Biti mama dječaka uči vas za zadržite dah i zatvorite oči i sačuvate rečenicu "budi oprezan" za stvarano važne trenutke", piše u svom tekstu mama Christine.

Dalje objašnjava što ćete gledati, ali i kako naučiti sinove da ostanu nježni. "Učite kako voljeti filmove poput "Star Wars" i "Avengers" - franšize koje nikad prije niste gledali - i prije nego shvatite ulovit ćete sebe kako smišljate kraj filma i nove priče. Bit ćete šokirani kada shvatite da imate svoj omiljeni lik iz filma "Avenger" iako pet godina ranije, ništa znali ni jedno ime. Postat ćete jako osjetljivi na "toksičnu muževnost" i skoro vrisnuti svaki put kad čujete fraze poput "budi muško" ili "kao djevojčica". Zapravo postat ćete svjesni odgovornosti da ih trebate naučiti da budu ljubazni i da im pomognete da ostanu nježni", piše dalje mama.

Što mame dječaka žele da znate o njima

Brzo se naviknete na buku i nered

"Osjećat ćete se vrlo ugodno s prljavštinom i bukom. Naviknete se na miris znoja i shvatite koju taktiku možete upotrebiti kad spominjete korištenje sapuna i za ljubav svima samo neka stavlja prokleti dezodorans. Biti mama dječaka znači da znate što su igre Fortnite i Minecraft. Vi postajete svjesni koliko je važno za njih da znaju kakvi trebaju biti prema ženama. Obavezat ćete se i naučiti ih kako oprati rublje ili koristiti perilicu za posuđe (na pravi način). Recite im milijun puta da podignu čarape s poda", dalje opisuje svoju svakodnevicu.

mama sin majka Možda te zanima... Predivno mamino pismo otkriva u čemu je tajna veze majke i sina Roditelji

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sve više shvaćate koliko stereotipa postoji

"Kada ste mama dječaka shvatit ćete ponovno i ponovno i ponovno koliko stereotipa postoji o djevojčicama i dječacima koji su totalna glupost. Bit će vas strah da će ih svijet oblikovati u nešto što oni nisu. Biti mama dječaka znači da ćete se osjećati ugodno s rizicima, manje ćete se bojati nepoznatog. Zbog toga ćete oboje biti hrabriji i više prestravljeni nego što ste ikad mislili da je moguće. Naučit ćete kako ne utrčati na teren nakon što dobije udarac loptom kad igra nogomet sa svojim vršnjacima. Kada se bude penjao na vrh stabla počet ćete govoriti riječi "budi pametan" umjesto "spusti se". Zato, što ipak želite da vidi cijeli svijet - bez obzira koliko zastrašujuće može biti", piše dalje Christine.

'Odgoj dječaka bio mi je veliki izazov'

Ono što svaka mama zna, napisala je i Christine, uz vaše dijete i vaše srce će postati veće: "Da, biti mama dječaka promijenit će vas kao osobu. Vaše srce se postati malo izdržljivije, ali i mekše i puno veće. Kroz vaše dijete otvorit će vam se jedan cijeli novi svijet. (Naravno, kao mama znate da ove stvari vrijede i kada imate kćer)"

Jessica Simpson Možda te zanima... Duga kosa je za curice, a kratka za dječake? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.