Roditelji 31. svibnja 2024.

Drew Barrymore ne odustaje: 'Želim da me djeca vole, ali ne dam im mobitele'

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad je pravo vrijeme za dati djetetu mobitel? To se pita svaki roditelj. I svi znamo da je pravi odgovor – što kasnije. No, isto tako svi znamo da mnogi ipak pokleknu… No, ne i Drew.

Svaki roditelj u današnje vrijeme mora donijeti odluku koja se odnosi na - mobitel. Mobiteli su jednostavno neizbježan dio današnjice i u nekom trenutku ih svi imamo. No, ako možemo barem malo odgoditi davanje mobitela našoj djeci, to ćemo i učiniti. Hoće li to biti s 8, 10 ili 12 godina? To nam tek ostaje odlučiti.

Možda te zanima... Ako razmišljaš trebaš li trebaš li djetetu dati mobitel, ovih 5 stvari bi bilo dobro znati Školarci

I nije uvijek jednako teško. Neka djeca ustraju na tome da silno žele mobitel, pa neki roditelji odustanu od uvjerenja i djeci daju mobitel. Nekad se ispostavi da je to možda ipak prerano, jer ne mogu se sva djeca kontrolirati i brižno paziti kakvom su sadržaju izložena.

Jedna od mama koje ne odustaju od svog uvjerenja je glumica Drew Barrymore. Tijekom snimanja uz svom je studiju s publikom podijelila svoje osjećaje o ovoj važnoj temi i priznala da se bori – jer njezine kćeri Olive (11) i Frankie (10) žele mobitele, a ona je protiv tog. Naravno, njih se dvije ljute na svoju mamu zbog tog.

„Mnogi roditelji svojoj djeci daju telefone u vrlo ranoj dobi, a to je jednostavno pristup svemu,“ požalila se Drew, te priznala: „Stvarno je teško. Stvarno me pogađa.“ No isto tako je otkrila da ne planira odustati: „Neću odustati, neću se predati. Svojoj djeci još nisam dala telefone.“ Iz publike se u tom trenu prolomio pljesak podrške.

Iako je uvjerena u svoj izbor i ne dovodi ga u pitanje, Drew otvoreno razmišlja o unutarnjoj borbi roditelja koja se javi kako naša djeca postaju sve neovisnija.

„Nevjerojatno je što sam toliko željela da me moja djeca vole i da vole svoju okolinu i osjećaju se sigurno... Nitko od nas ne želi da nam djeca zamjeraju. I ne želimo im biti neprijatelji. Tako je težak izbor reći: 'Nije me briga ako me mrziš zbog ovoga. Nije me briga ako si ljutita na mene zbog ovoga. Znam da s tobom činim pravu stvar i prihvaćam tvoj bijes.“

@thedrewbarrymoreshow @Drew Barrymore on the challenge of parenting kids who want cellphones 🤳 #parents #parentsoftiktok #parenting ♬ original sound - thedrewbarrymoreshow

Drew je objektivno priznala da zna da niti jedan roditelj ne želi da se njihovo dijete ljuti na njih. „To nije sjajan osjećaj. Ali znam da je to ono što je najbolje za njih i toga se moram držati,“ nevjerojatno je odlučna Drew.

No, to što je toliko odlučna u svojoj odluci, ne znači da joj nije teško i da bez puno promišljanja i olako to čini. U svakom danu, kaže, mora pronaći hrabrosti da ne poklekne i suosjeća sa svima koji prolaze kroz isto. No, vrlo diplomatski, nije zaboravila niti one roditelje koji su ipak djeci dali telefone.

„Usput, ako ste svojoj djeci dali telefone, niste u krivu. Nema ispravnog i krivog. Samo je teško snaći se.“

Komentari su bili vrlo raznoliki i nude različite perspektive. Mnogi pozdravljaju odluku slavne glumice i dijele kako su oni i kada odlučili dopustiti telefone, s tim da mnogi ističu razliku između pametnih telefona i komunikacijskih uređaja s ograničenim funkcijama. S druge strane, mnogi su branili svoju odluku da dopuste djeci telefone, navodeći kako to sa sobom nosi brojne pogodnosti, bezbrižnost i učinkovitost roditeljskog nadzora.

Ono što je bio generalni zaključak i jedne i druge strane jest da roditelji ne mogu usrećivati svoju djecu neprestano, pogotovo ako su odlučni u tom da se pridržavaju svojih pravila i uvjerenja.

„Ako se vaše dijete nikad ne ljuti na vas, ne radite dobro svoj posao,“ napisao je jedan roditelj.

Eh, da, s tim se definitivno možemo i moramo složiti! A to nam, isto, ide u prilog, zar ne?

Možda te zanima... Julia Roberts imala je stroga pravila za svoju djecu kad su u pitanju mobiteli u kući Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.