Roditelji 06. kolovoza 2024.

Dječaku ispao sladoled koji je sam kupio, a tata mu nije htio kupiti novi: 'Život je težak.'

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svakom se djetetu to barem jednom dogodilo – da mu ispadne sladoled. No, onda ti se roditelji smiluju, pogledaju suzne oči, pa kupe novi. Ali ne i ovaj tata, on ima drukčiji plan.

Napokon dobiješ to blago, taj dugo željeli sladoled. Vruće je, svi se nečim hlade, a ti – kao i svako dijete na ovom svijetu – jednostavno želiš taj sladoled. I onda ga dobiješ, najfiniji, najslađi. Napokon! Lizneš prvi liz, a to blago jednostavno nekako sklizne iz tvoje ruke i razlijepi se po vrućem asfaltu… Neka digne ruku tko se nije našao u takvoj situaciji u djetinjstvu i tko zbog tog nikad nije pustio suzu.

Možda te zanima... Tatin humor možda ne cijeniš dovoljno – a svojim šalama djecu uči vrijednu životnu lekciju Školarci

Naravno, sve je to lekcija, možda se previše zezaš sa sladoledom, možda si radio nešto što su ti rekli da ne radiš, možda si se pravio pametan, možda nisi pazio… I nekad viknu na tebe, potaknu te da drugi put paziš. Ali onda uglavnom – dobiješ novi sladoled. Naravno, postoje neke lekcije koje možeš naučiti ako ne dobiješ sladoled, naravno, trebao si paziti, naravno, sladoled košta… Ali to je samo sladoled koji dijete veseli. I roditelji to znaju.

No, ne i ovaj roditelj. Jedan je tata ponosno objavio na svom profilu kako njegov sin nije dobio novi sladoled, nakon što mu je njegov pao, kako bi ga naučio lekciju. A ta lekcija kaže: 'Život je težak'.

Nick Huber je poslovni čovjek, influencer, a neki ga čak opisuju kao „lovca na moć“. E, pa kad ti je on tata, onda – nemaš sreće. Mislim, imaš u puno stvari, ali ako ti je sreća u tom trenutku da dobiješ novi sladoled, onda – nemaš sreće. U jednom od svojih nedavnih tvitova, Huber je podijelio sliku svog preslatkog sina koji izgleda pomalo tužno dok sjedi na klupi – znaš onako kad izgledaš kao da su ti sve lađe potonule.

„Ovaj klinac je cijeli tjedan štedio za sladoled,“ piše ovaj tata u svom tvitu. „Potrošio je 5 dolara. Ispao mu je nakon 5. liza. Nisam mu kupio drugi. Život je težak, dobro je to podnio.“

Vrlo je neobično poželjeti baš to podijeliti sa svijetom, zar ne? Kao da se na neki način ponosiš zato što si okrutan i kao da želiš dokazati da tvojem djetetu neće biti lakše nego drugima zato što ti imaš više novca. Ili što već? Treba li reći da komentari, kojih je itekako bilo, uglavnom nisu bili pozitivni?

„Život je težak, ali ponekad je sjajno znati da ti tata čuva leđa. Nešto vam je tu promaklo,“ glasio je jedan od komentara. No, Huber se nije dao, pa je na to odgovorio emojijem pljeska i napisao da je on, zapravo, čuvao leđa svom malom djetetu jer, „moj je posao da ga ojačam.“

„Platit ću ti 5 dolara ako tom jadnom djetetu doneseš novi sladoled“, ponudio je drugi komentator. No, Huber ni tu nije prestao iznenađivati - rekao je da mu je trgovina „ponudila gratis, a ja sam to odbio“.

„Čvrsti momak zgnječi svog sina i onda radosno o tome objavi na društvenim mrežama sa slikom svog razočaranog sina. Trebaš pomoć,“ primijetio je jedan komentator.

Postoje li roditelji koji ovo rade i u 'stvarnom životu'? Ne zato što skupljaju klikove – jer, i loša reklama je reklama. Naravno, postoje situacije u kojima jednostavno ne kupiš novi sladoled, ovisno o tome kako je i zašto sladoled završio na podu. Ali sve u svemu, ako dijete samo kupi sladoled i padne mu, a ti imaš novca i ne kupiš mu sladoled… Postoje li stvarno takvi ljudi?

Da, život je težak. Da, ne mora mu se micati svaka prepreka na životnom putu. Da, mora naučiti boriti se i nositi se s emocijama. No, je li ovo stvarno bila situacija u kojoj je ovo dijete moralo doživjeti takvu lekciju?

U vrlo kratkom vremenu nakon ove objave, Huber je na Twitteru objavio još više od 10 postova na temu roditeljstva i posla, odnosno kombinacije tog, pokušavajući prekriti negativnu pozornost koju je dobio postom o sladoledu. No, nije mu uspjelo.

Možda te zanima... Roditelji djece koja su otpornija na sve što život nosi rade ovih 8 stvari Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.