19. siječnja 2016.

Osam radionica za buduće roditelje

Anita Budak i Lina Đulvat
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Doula Anita Budak i psihoterapeutkinja Lina Đulvat održat će u Zagrebu osam radionica namjenjenih roditeljima, trudnicama i njihovim partnerima, a cilj im je osnaživanje majki i razumijevanje emotivnog iskustva porođaja i roditeljstva

Hrvatska udruga doula u suradnji sa Psihološkim centrom Razvoj organizira osam radionica iz područja trudnoće, porođaja i roditeljstva, a prva se održava 25. siječnja 2016. u prostorijama Psihološkog centra Razvoj u Zagrebu pod vodstvom doule Anite Budak i psihoterapeutkinje Line Đulvat.

Radionice će biti edukativnog karaktera s mnoštvom iskustvenog rada, a namjenjene su trudnicama, njihovim partnerima i roditeljima. Suradnja je nastala zbog potrebe da se trudnoća, porod i roditeljstvo sagledaju iz više segmenata pa se radionice bave i očekivanjima koje žene imaju od roditeljstva i komunikacijom s okolinom, bilo u porodu ili u odnosima unutar obitelji.

"Cilj koji se nadamo postići je osnaživanje majki i razumijevanje emotivnog iskustva porođaja i roditeljstva", izjavila je voditeljica i potpredsjednica Hrvatske udruge doula Anita Budak.

Program radionica

25.1. Podrška ženi u trudnoći i porodu - doula kao izbor 

1.2. Porođaj - što očekivati i kako aktivno sudjelovati

8.2. Kako brinuti o sebi kada postanem majka

15.2. Rutine u rodilištu i prava i odgovornosti u porodu

22.2. Partnerstvo i roditeljstvo

29.2. Poslijeporođajna tuga i depresija

7.3. Dojenje i nošenje

14.3. Emocionalni razvoj djeteta u prvoj godini života

Cijena svake tematske radionice iznosi 100 kuna, te je isti iznos potrebno uplatiti prije same radionice. Cijena za ciklus od svih osam radionica iznosi 700 kuna plativo u dvije rate. Prvu ratu potrebno je uplatiti prije početka prve radionice, a druga do 24. veljače. Prijava je obavezna na mail: info@doula.hr, a sve ostale informacije možete dobiti na mail: info@doula.hr ili mob: 098/665-297

Psihološki centar Razvoj nastao je kao rezultat želje da mogućnosti i načine za rast i razvoj učinimo dostupnima svakom pojedincu i društvu u cjelini. Cilj mu je unapređenje kvalitete života kroz istraživanje, upoznavanje i prihvaćanje sebe te pruzimanje odgovornosti za svoj život ovdje i sada.

Hrvatska udruga doula osnovana je 2013. godine u svrhu promoviranja prirodnog pristupa rađanju i podržavanju žena u najnježnijim trenutcima majčinstva identificirajući takav način podrške prijeko potrebnim u suvremenom načinu života. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.