02. travnja 2015.

Mama Natura od prvog dana života!

mama natura
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Natura je jedina linija potpuno prirodnih proizvoda sigurnih za uporabu od rođenja. Enterokind je lijek za kolike i nadutost, dok Immunokind jača imunološki sustav djece s čestim respiratornim infekcijama

Svakom roditelju jako je važno znati što se krije iza proizvoda koji daju djeci, osobito najmlađima. Mama Natura je jedina linija potpuno prirodnih proizvoda sigurnih za uporabu od rođenja. Proizvođač je njemačka kompanija DHU (Deutsche Homöopathie-Union), vodeća na svjetskom tržištu prirodnih lijekova. Tvornica postoji preko 100 godina i pripada Schwabe Grupi. Svi proizvodni procesi prolaze strogu GMP kontrolu.

Proizvodi iz linije Mama Natura postoje preko 15 godina i zastupljeni su u mnogim zemljama diljem svijeta. U Hrvatskoj se trenutno mogu pronaći dva: Enterokind i Immunokind.

Enterokind - prirodni lijek za kolike

Enterokind je jedini lijek potpuno prirodnog sastava registriran za liječenje kolika i nadutosti na našem tržištu. U prvim tjednima života bebe najčešće plaču ako su gladne ili ih je potrebno presvući. Plač site i presvučene bebe uz karakteristično grčenje ručica i nožica prema trbuščiću, uz nakupljanje plinova i tvrdi trbuščić predstavlja simptome infantilnih kolika (grčeva) kod dojenčadi. 

Periodi plača i tegoba za bebu obično traju do tri sata u isto doba dana, tijekom tri dana ili se periodi mogu ponavljati neprekidno nekoliko tjedana. Kod većine beba grčevi se javljaju kasno poslijepodne ili navečer, te mogu uzrokovati probleme sa uspavljivanjem i dužinom spavanja. Između epizoda kolika, bebe su dobro, dobro jedu, dobro napreduju, zdrave su i raspoložene. 

Točan uzrok nastanka grčeva nije utvrđen, ali se smatra da nezrelost probavnog sustava ima ključnu ulogu u njihovoj pojavi. Kod beba u prvim mjesecima života nije do kraja završen proces razvoja probavnih organa i dolazi do nakupljanja plinova u trbuščiću, jer beba ne zna podrignuti, ili se plinovi nakupljaju u crijevima - zato što su crijeva "lijena" (hipomotilitet). Nekad se javljaju pojačani pokreti crijeva (hipermotilitet), ali oni mogu nastati i zbog prekomjerne živčane stimulacije, jer je i razvoj centralnog živčanog sustava u tijeku. Dojenčad koja se ne hrani majčinim mlijekom u dvostruko je većem riziku od nastanka grčeva.

Aktivni sastojci Enterokinda i njihov učinak:

  • Kamilica (Chamomilla matricaria) је dobro poznata biljka, koja svojim ljekovitim djelovanjem umiruje nježan dječji trbuh, oslobađa grčeva, nadutosti i boli u trbuhu.
  • Kolocint (Citrullus colocinthis) oslobađa grčeva i bolova u trbuhu uz zagrijavanje trbuha.
  • Sirutka (Lac defloratum) olakšava probavu mlijeka, može se koristiti i kod djece koja imaju intoleranciju na kravlje mlijeko i uslijed toga reagiraju bolom i grčevima u trbuhu.
  • Magnezij (Magnezijum chloratum) djeluje povoljno na bol u trbuhu, zatvor, kolike  i nadutost uslijed grčenja muskulature probavnog trakta.
  • Cina - grčevi u probavnom traktu, averzija prema mlijeku=> gutanje uzrokuje kolike i proljev; razdražljivost - fizička i psihička.

Ojačajte dječji imunitet uz Immunokind!

Immunokind jača imunološki sustav djece sa čestim respiratornim infekcijama. Prirodne soli kalcija - kalcij karbonat, kalcij fluorid i kalcij fosfat jačaju stanice imunološkog sustava, a mineral sumpor jodid štiti i čuva sluznicu respiratornog sustava.

Jedna od mnogobrojnih prednosti dojenja je i ta, što djeca preko majčinog mlijeka dobivaju i određena protutijela koja ih štite od infekcija u prvim danima života. Već od 6. mjeseca, mijenja se sastav mlijeka, dijete je više izloženo utjecajima vanjske sredine, u kontaktu je s više osoba i većim brojem različitih virusa. U prvim  godinama života djeca imaju u prosjeku, šest do osam prehlada godišnje. Ovako veliki broj infekcija u prvim godinama života utječe na sazrijevanje imunološkog sustava djeteta.
Potrebno je jačati imunološki sustav i pravilno ga razvijati. To se posebno odnosi na dječji imunitet, koji je još uvijek u fazi sazrijevanja. Trebamo obratiti posebnu pažnju ukoliko postoje znakovi slabosti imunološkog sustava: dijete je često prehlađeno, preboljelo je anginu, otitis, bronhitis, upalu sinusa... 

Što možemo učiniti?

Immunokind je potpuno prirodni proizvod (prirodne soli kacija i mineral sumpor jodid) odobren za uporabu od rođenja koji:

  • omogućava normalno sazrijevanje stanica imunološkog sustava i njihovo pravilno funkcioniranje, 
  • jača otpornost beba i djece u kontaktu sa virusima 
  • smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija kod djece
  • smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

mama natura | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.