Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    melani32
    04. Lipanj 2022. 18:21

Uh uh brak- kad smo dobili prvo dijete baš je bilo svađa, bilo se teško priviknut da više nismo samo nas dvoje i neograničena sloboda. A bili smo skupa bez djece 12  godina. On je jako ravnopravno pomagao oko malog iako se s njim uspio pravo povezati tek kad mu se počeo smijat. Ovaj put on je više sa starijim malim, sve oko bebe je na meni. Ne uspije ga uspava, bebač plače kad ga nosi, ne jede mu dobro, izbjegava mu mjenjat pelene jer kao ja ću to bolje🙄. A nije da nema prakse. Nekako se nisu povezali još ali ni ne stigne radi posla i starijeg malog a i dosta potegne oko poslova po kući. Ma u biti nemam se pravo žalit. Ali...danas je subota... I ja bi tako išla van, onako kao nekad da zalomimo do jutra. Pitam njega i on bi isto  A nismo baš klinci imamo 32 godine u guzici....a ništa...idemo kupat djecu, pogledat film (ako ne zaspu prekasno) i na spavanac🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    04. Lipanj 2022. 19:21

Nama su 33 i zbilja je malo tesko u ovim godinama imat prvo dijete. Previse naviknes na svoju slobodu. 😂
    Al dobro, djeca su tu da nas nauce da nismo najbitniji u svemiru (oni su!) I da zivimo u momentu i uzivamo u malim stvarima. Malo se prebacujem na tu psihologiju pa mi je lakse. 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    04. Lipanj 2022. 21:54

Cure ja sam sad u  40 -esetoj rodila  prvi put. Imam dojam ko da i nisma sta sve hendlam. Da vas utjesim. Neki put imam dojam da moj ko decko zivi. Sta kazem da napravo to bude, inace jok. Malu uzme sa sobom kad ju nahranim i ode u setnju . Zna da ima 2 sata slobode. Dok ponovnog hranjenja cicanja. A ide u setnju jer zaspe u voznji, nezna sta bi sa njom nakon 10 min. Ili mi ju vrati ili zavrsi u bakinim rukama ako smo kod nje. Pricuva ju pogotovo ako imam sta za obavit jer mora, sami smo pa se pokrivamo . Ja sam sa njom 24 sata na dan onda se cudi sto mu nece zaspat. Ko i svi imamo svoje bolje i losne dane. Presvuce ju bez problema, opere . Sto god treba za nju nista nije tesko. 
    Boja oci ja bi rekla da je po boji oci na nekog susjeda. Bile su plave , sad su nekako tamno plavo sive, kod nas niko nema takvu boju. Po boji za sad je najblize mojoj mami. Muž tamno smeđe, moje smeđe ali se mjenjaju prema zelenoj. 
    I dalje se znojim sad jos vise,pogotovo od vrucine i sparine,valjda zbog hormona, dojim. 
    Psihicki kako koji dan, ima dana kad sam oke, a ima da bi se pokupila i otisla. Bez obzira koliko ga volim. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

melani32
    05. Lipanj 2022. 10:02

Okice su kod mog sivo plave, ali mislim da bi mogle ostat plave. Meni je fascinantna kosica, rodio se sa gustom, skoro crnom sad je da svakim pranjem sve svjetlija, ako ovako nastavi doć će mu na plavu. I ima je sve manje, baš šteta jer je imao preslatku irokezu prije 🥰

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

melani32
    05. Lipanj 2022. 10:28

I moram ovo još napisat: došli su vidjeti malog neki članovi obitelji s kojima nismo nešto bliski, jako se rijetko vidimo. I čim su sjeli odmah pitanje Jel ga dojiš...i opet ja sva pokunjena objašnjavam zašto ne. Inače, imam malo problem s davanjem bočice u javnosti, da ljudi vide da je tako maleni na boci, a ne na cici pa planiramo šetnje prema tome kad je on tek pojeo ili mu dam u autu. Znam da je to skroz ludo, radim na tome...😔

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    05. Lipanj 2022. 11:44

Cure drage pa eto opet sve slicne stvari pisemo. Ne znam zasto ja uvijek mislim da samo kod mene nesto ne stima. Ja vam imam 37 godina, znaci nemam opravdanja za bit takva placipi…😂 ali valjda je to bas to sto ste pisale, dugo sam bila sama sa sobom a sad sam plus 1 uvijek i zauvijek. Mi smo se pokupile malo kod mojih na more, evo iskreno ponajvise jer mi je ovaj moj dizao zivce. Sve sto ste i same pisale, znaci ako je njegovo dupe namireno, odmorno i dobre volje onda sve moze i kao ‘pa sta pizdis vidis da sam se ponudio nahranit/presvuc kajgod’, a kad meni stvarno treba onda ne moze sad, zivcan je, mala samo place kod njega, ne moze ju umirit i slicne gluposti. Najjace mi je kad kaze da mama i beba imaju ludo posebnu vezu, mislim si pa naravno kad sam uvijek tu za nju. Nebitno kako sam i da li mi odgovara. U biti ko da ima neki strah od nje…Al dobro, bit ce valjda bolje kad malo poraste. 
    Ludo je da ju je prvih 2,3 tjedna bolje on hendlao nego ja. Ja sam bila u totalnom raspadu sistema a on je jos bio euforican od poroda i svega.
    Dojenje-ma ne da nisam ok s tom temom nego me zeludac svaki put zaboli. Mislim da nisam nikad nikom odgovorila samo ne, ne dojim. Svaki put imam potrebu ispricat cijelu pricu tj. pravdat se. Iako stvarno ne mogu reci da me netko napao na tu temu. Jedino kaj svi to pitaju, skoro ko kako kazu dobar dan. I obicno iza toga ide ona pametna kak je to najbolje za bebu, ma da?! Stvarno ste me prosvijetlili. Tak da ne, nikako mi to ne sjeda. A doma kao podsjetnik imam tri paketa tufera za cice i jeb..izdajalicu, koja je bila prva stvar koju sam kupila kad sam ostala trudna. Cak sam neki dan maloj gurnula cicu pod nos jer kao jos ima malo mlijeka🤦‍♀️ Naravno da je vristala.. ma uzas.. Nije mi ni prica sa porodom jos u proslosti.. dodje mi da napravim jos jedno samo da sve ‘popravim’ hahhahah. Zezam se ofc
    Oci- vidim da svi bebani imaju sivoplave oke, tesko da ce im takve i ostati bas svima. Moja je mala isti caca pa sam se nadala da ce bar to biti moje..

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    05. Lipanj 2022. 11:45

I ja nikad nisam davala bocicu vani, da budem iskrena sram me 🤦‍♀️ 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    05. Lipanj 2022. 12:04

Evo da se i mi jednom pokazemo ☺️
    https://ibb.co/x1PjWp5

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    05. Lipanj 2022. 13:16

Premedena je buckica, koje okice i usnice slatke ima 😍 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Taya_
    05. Lipanj 2022. 17:06

Bibi mala je preslatka 
    A evo vam i moje Nelle .. 😜 ona je među najstarijima iz grupe.. https://ibb.co/Z8qJ0Ym
    Mi još uvijek imamo plave oči.. malo su posvijetlile ali su baš plave.. nadam se da će takve i ostati.. pošto smo cijela na tatu pa da ima i ovo.. 😀 
    Ja se iskreno na svog baš i neću žaliti.. između njih dvoje je baš neka super kemija.. kako i nebi kad mu je kćer došla kao poklon za rođendan u jutarnjim satima..🥰 a I super hendla s njom.. kad dođe s posla ravnopravno sudjeluje u svim poslovima i svime oko nje.. mjenja pelene, kupamo je zajedno, igra se sa njome, pripazi je, znači šta god treba.. mada mu to prije nije bilo u praksi pa sam mu napomenula.. bilo je i nama teško ispočetka.. meni je 34, njemu 35, zajedno smo sami 17 godina i sad najednom beba.. ali nekako smo se uskladili u tu priču.. trebalo nam je neko vrijeme ali sad baš uživamo svo troje zajedno.. 🙂 mada je meni nekako prirodnije da je ja uspavam, brinem o hrani, higijeni i ostalome.. ipak sam doma i Nella mi je glavna zanimacija.. 🙃 uživamo i odvojiti trenutak za sebe.. mada to sad izgleda kao druženje na terasi uz čašu vina i razgovor dok se Nella zabavlja sa igračkama.. ali imamo tako neke trenutke kad se možemo fokusirati samo jedan na drugoga.. 
    Izgleda da je nama prošao i ovaj skok u razvoju sa 6 mjeseci.. 😅 Nella više ne cendra po danu, noćima spava bez problema jedino malo zeza nekih 10 min kod noćnog uspavljivanja.. ali s obzirom na ono prije ovo je ništa.. nama se skok poklonio baš kad sam je počela stavljati da spava samo u svom krevetić, da ne spava više sa nama ili u kolicama.. evo I uspjeli smo..🥳 volimo svoj krevetić.. nađem je svakom mogućem položaju.. 😄
    Što se tiče ad-a uopće me ne muči više tko što kaže.. probala jesam, nismo uspjeli i nije smak svijeta.. 😉

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.