Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    12. Kolovoz 2023. 09:48

Draga joj je četkica jer kopira sve šta ja radim. Žvače je, umoči u šalicu s vodom pa cuca vodu 😂 ali mi da da i malo pročetkam. Malo. Maaaalo. Minimalno. I počne žvakat 😂
    Bitno mi je da nema averziju a s vremenom ćemo doć i do rutine.
    Pastu nisam ni otvorila jer bi je pojela..... jede i kreme. Obožava La roche posay Cicaplast, pazi da se okrenem pa poliže...

3 MPO postupka
    💜 01/22.

bibi
    12. Kolovoz 2023. 12:34

I mojaaaaa. Jede malo paste i uuuvijek bar malo LRP cicaplast😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    17. Kolovoz 2023. 21:13

Uspavljivanje. Spavanje. Pomozi bože 😶😶
    Jučer je krenula u jaslice na prilagodbu. Bila je oba dana po 45min-1h. Nema plakanja. Samo kenjkanje. 
    Tjedan prije je već krenuo kaos s uspavljivanjem. Umorna je. Al neće i neeeeeeće spavat!
    Kad zaspe, dobra je do cca 2 ujutro. Tad se probudi i doziva me (mada spava više NA meni nego KRAJ mene) i kad otvorim oči bude sretna. Zaspe nakon gutljaja vode ili mlijeka (pa preferiram vodu, da se ne natače kalorijama ako je samo žedna).
    Cijeli dan bude dobra svima ako ja nisam u blizini. Ako jesam, odj*** svi! 😂😂😂  Uživam i krepavam istovremeno.
    Dva dana godišnjeg, a ni usisat nisam stigla jer smo kao mama i beba koala. Voli me, mazi me, nunaj me. I radim to. Šporak pod neće nikud pobić 😁
    -
    Kakvo je stanje kod drugih?

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    18. Kolovoz 2023. 12:47

Miš je kod nas najgori spavač. Još uvijek pije mlijeko po noći, ima periode dernjave u polusnu i budi se da vidi ako sam pored njega. Ako jesam mirno zaspi a ako nisam plače dok ga ne dođem uspavat. Ali nije ni čudno, prošli tjedan sam mu opet nestala na par dana. Zbog jakog mastitisa koji se vraća čim prekinem antibotik bila u bolnici 5 dana. Baš sam bila loše, temperatura 39.4, crp 150, u jednom trenutku posumnjali i na sepsu. Srećom pomogao je antibotik u venu i smirilo se. Dobila naravno i tablete za zaustavit mlijeko. Beba sretna i zadovoljna na aptamilu. Ja sam sad psihički u raspadu, ne radi dojenja nego zbog straha da opet radi nečeg ne završim u bolnici. PTSP nekakav očito. 
    Ima i dobrih stvari kod nas, obavili kardiologa privatno jer bi u bolnici na red došli tek u siječnju. Sve je ok, srce zdravo, šum zanemariv i kontrola za godinu dana. Pregled 120 eura. A što da nismo imali. Čekaj pa tko dočeka. 
    U ponedeljak idemo privatno fizijatru jer smo termin u bolnici dobili u prosincu. Nadam se da će bit ok, makar morali na vježbice svo zlo s tim.
    Nadam se da ste sve dobro i da uživate u ostatku ljeta 🙂

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    18. Kolovoz 2023. 21:46

Spavanje- danas sam rekla mami da mi je sad vec lagano pun ku.. nespavanja. Generalno ima bolje i losije periode ali npr bolje je spavala s 10,11 mjeseci nego sad. Sinoc pola noci plakala i onda se jos digla u 6. Kad je odmorna je super dijete, ali kad nije ajme meni. Jedva cekam da ove vrucine vise prodju i noc bude malo duza.
    Opcenito ponasanje- kako je napunila godinu i pol je bas pozlocestila. Kao da je divlja, svako malo urlice, lupa nesto, baca, nogama krene sutirat macka i tak.. ne svidja mi se nimalo promjena. S druge strane je otkrila i svoju njezniju stranu pa ju non stop moram drzati, kuhamo skupa, hoce se i pomaziti dok ju nosim i opcenito jako ‘brije’ na mene. Isto sam podvojena izmedju toga da mi je to jako slatko i da mi je napooorno.
    Prica sve vise iako jos puno brblja bzvz, sve hoce sama, vozi romobil i tak..
    Melani bas sam si mislila da sigurno nesto nije ok kad nista ne pises. Sigurno ni onaj strah od poroda i bolnica nije pomogao za zivce i ptsp. Al super je vijest ovo za srce, lako za fizijatra. 
    Vezano za termine u bolnicama mi je nevjerojatno mi je kako ni za najmanje ne mogu smislit nacin da se bolje organiziraju. Generalno imam dojam da svi svako malo sve preglede obavljamo privatno, super fora s obzirom koliko nam s place uzimaju za doprinose..
    A vezano za misa i spavanje sjecam se da je on ko mali bebac sam sebe uspavljivao jao pa sta je s tim nasim bebama, trebalo bi biti lakse..
    Jel nam tigrica dobro? Cini mi se da ne pise neko vrijeme ili sam fulala

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Clarissa
    19. Kolovoz 2023. 13:06

Melani bas mi zao da te tak strefilo, ajoj, drzi se. Ma kak ne bi bio ptsp nakon svega stose izdogadjalo... Drago mi je za pregled, kvragu sto moramo privatno rjesavat, al samo nek su zdravi i dobro u konacnici. 
    Cure ovo sto za spavanje pisete, definitivno, kao beba je spavao puuuno bolje nego sad s vise od godinu i pol, to kao da sve gore i gore ide, visene znam jel separacija, jesu zubi, jel ga moguce bole nogice jer raste, jesu snovi/strahovi ili me jednostavno voza jer moze...moj godisnji je zasad takav da prakticki ne spavam nego dezuram s njegovim vristanjima, umiri se cim ga nosam, znaci samo blizinu zeli, nista drugo. Preko dana isto priljepak style, uz x verzija tantruma i ispada... Sta ce tek biti u rujnu kad bude prilagodba na jaslice. Sljedeci tj cemo na more, ne znam jel da se veselim ili da samo uzmem puno kave da funkcioniram

Tigrica
    21. Kolovoz 2023. 12:24

Melani bas te strefilo , drzi se. Nadam se da je sve u redu sada. A i ti pregledi sa beacima  ,lista cekanja. Dok dode na red postane punoljetna. Srecom da imaju privatni dr. 
    Uspavljivanje kad ja uspavljujem, cica, ili ako je cicala, onda joj nekako uvalim dudu i cekam da zaspe. Neki put upali neki put ne. Koliko vidim najbitnije jos je stiskanje uz nekog od nas , onda najprije zaspe. 
    U zadnje vrijeme koliko zna bit dobra, toliko zna bit zlocesta. Neki dan skoro istukla malca u parku. Ona 1,5 g a on 2 🤷‍♀️. 
    Sazem se dok je bila beba da je bolje spavala, pogotovo po noci. U zadnje vrijeme je prorijedila cucanje, ne trazi ja ne nudim. Zadnjih par dana/noci pokusaam maknut nocno cicanje. Ljuti se ,ali nekako ide. 
    Bibi dobro si primjetilaa da se bas neavljam ,dobro sam koliko mogu biti.  Ili sam na poslu a kad sam sl onda idem kod mame na selo. Nitko me ne uspije toliko izbacit iz takta,  ko mama ,od bezvoljnosti, frkanje nosom ko pubertetlija, do necu..i kukanja. Kad se vratim treba mi par dana da dodem sebi. A  ostalo klima. Najbolje mi kad ne mislim , manje se grizem,i ludim. 
    Upitnica pusti pod, igraj se sa zvjerkicom. Pod ce ostat a ona ce odrast.  Mene danas nesto pere, skoro sam se rasplaka kad je muz malu vodio u jaslice.  Bas sam jadna koliko malo vremena provodim sa njom. 
    Sto se tice godisnjeg, mogla bih ponovo...maza i ja. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

• Upitnica_Split
    21. Kolovoz 2023. 21:33

melani32

Miš je kod nas najgori spavač. Još uvijek pije mlijeko po noći, ima periode dernjave u polusnu i budi se da vidi ako sam pored njega. Ako jesam mirno zaspi a ako nisam plače dok ga ne dođem uspavat. Ali nije ni čudno, prošli tjedan sam mu opet nestala na par dana. Zbog jakog mastitisa koji se vraća čim prekinem antibotik bila u bolnici 5 dana. Baš sam bila loše, temperatura 39.4, crp 150, u jednom trenutku posumnjali i na sepsu. Srećom pomogao je antibotik u venu i smirilo se. Dobila naravno i tablete za zaustavit mlijeko. Beba sretna i zadovoljna na aptamilu. Ja sam sad psihički u raspadu, ne radi dojenja nego zbog straha da opet radi nečeg ne završim u bolnici. PTSP nekakav očito.
    Ima i dobrih stvari kod nas, obavili kardiologa privatno jer bi u bolnici na red došli tek u siječnju. Sve je ok, srce zdravo, šum zanemariv i kontrola za godinu dana. Pregled 120 eura. A što da nismo imali. Čekaj pa tko dočeka.
    U ponedeljak idemo privatno fizijatru jer smo termin u bolnici dobili u prosincu. Nadam se da će bit ok, makar morali na vježbice svo zlo s tim.
    Nadam se da ste sve dobro i da uživate u ostatku ljeta 🙂

Ajooooj, pa jasno da imas ptsp kad si u kratkom periodu rodila i zavrsila nazad u bolnici, a doma svi mališani. I još si ne tako davno imala slične probleme sa mališanom i mastitisom. Uf. Bit ce bolje, dan po dan. Koristi svu pomoc koja ti se nudi i koju mozes trazit. 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    21. Kolovoz 2023. 21:38

bibi

Spavanje- danas sam rekla mami da mi je sad vec lagano pun ku.. nespavanja. Generalno ima bolje i losije periode ali npr bolje je spavala s 10,11 mjeseci nego sad. Sinoc pola noci plakala i onda se jos digla u 6. Kad je odmorna je super dijete, ali kad nije ajme meni. Jedva cekam da ove vrucine vise prodju i noc bude malo duza.
    Opcenito ponasanje- kako je napunila godinu i pol je bas pozlocestila. Kao da je divlja, svako malo urlice, lupa nesto, baca, nogama krene sutirat macka i tak.. ne svidja mi se nimalo promjena. S druge strane je otkrila i svoju njezniju stranu pa ju non stop moram drzati, kuhamo skupa, hoce se i pomaziti dok ju nosim i opcenito jako ‘brije’ na mene. Isto sam podvojena izmedju toga da mi je to jako slatko i da mi je napooorno.
    Prica sve vise iako jos puno brblja bzvz, sve hoce sama, vozi romobil i tak..
    Melani bas sam si mislila da sigurno nesto nije ok kad nista ne pises. Sigurno ni onaj strah od poroda i bolnica nije pomogao za zivce i ptsp. Al super je vijest ovo za srce, lako za fizijatra.
    Vezano za termine u bolnicama mi je nevjerojatno mi je kako ni za najmanje ne mogu smislit nacin da se bolje organiziraju. Generalno imam dojam da svi svako malo sve preglede obavljamo privatno, super fora s obzirom koliko nam s place uzimaju za doprinose..
    A vezano za misa i spavanje sjecam se da je on ko mali bebac sam sebe uspavljivao jao pa sta je s tim nasim bebama, trebalo bi biti lakse..
    Jel nam tigrica dobro? Cini mi se da ne pise neko vrijeme ili sam fulala

Moja dobro pazi da ne gledam kad radi štetu. Preslatka je tad. Iako me ljuti 😂
    Danas klekne pred regal, takne prstićem ruter i pogleda me. Kažem ne. Zabavim se necim drugim, a ona ga uzela, okrece u rukama i razgledava. Moram se naucit kontrolirat izraz lica jer vec zna kad sam ozbiljna a kad ne. I ne mogu vjerovat, al ja sam mekši roditelj. Doslovno nekad muža zovem upomoć za disciplinu.
    -
    A placanje privatno. Pf. Sve mi je poznato. Tuzno mi je koliko ljudi si ne moze priustit da ceka nit ima za platit. Bas sam nekako osjetljiva na sve u zadnje vrijeme. Kad vidim bakice da gledaju oce 1 jogurt ili 2 kupit ☹️

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Upitnica_Split
    21. Kolovoz 2023. 21:42

Clarissa

Melani bas mi zao da te tak strefilo, ajoj, drzi se. Ma kak ne bi bio ptsp nakon svega stose izdogadjalo… Drago mi je za pregled, kvragu sto moramo privatno rjesavat, al samo nek su zdravi i dobro u konacnici.
    Cure ovo sto za spavanje pisete, definitivno, kao beba je spavao puuuno bolje nego sad s vise od godinu i pol, to kao da sve gore i gore ide, visene znam jel separacija, jesu zubi, jel ga moguce bole nogice jer raste, jesu snovi/strahovi ili me jednostavno voza jer moze…moj godisnji je zasad takav da prakticki ne spavam nego dezuram s njegovim vristanjima, umiri se cim ga nosam, znaci samo blizinu zeli, nista drugo. Preko dana isto priljepak style, uz x verzija tantruma i ispada… Sta ce tek biti u rujnu kad bude prilagodba na jaslice. Sljedeci tj cemo na more, ne znam jel da se veselim ili da samo uzmem puno kave da funkcioniram

Ne pijem kavu pa ne znam jel zbilja ima tako dobar ucinak, al ne moze odmoc. 😂
    Nasa prilagodba krenula u srijedu. Bila je 3x po 1h i danas nesto vise od 2h. Kazu tete da je super. Dok me ne vidi. Al to je normalna reakcija. Osjecaji se uvijek pokazu pred onim do koga ti je najvise stalo.
    Pokraj jaslica je igraliste za djecu pa svratimo malo da se podruzimo i da smo sta vise vani.
    E, da. Tjedni bez smrcanja. Tjedni!!! 3 dana vrtica i opet ispiremo nenormalnu kolicinu sline iz nosa. Ja isto skupila. Petak i subota lagana fibra. Muz danas isto lagano poviseno. Mala kiše u nas jbg. 😂 al ona nije imala fibru oa mozda napokon ima imunitet na nesto 🥳🥳

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.