A pf, ja sam zavrsila ekonomiju kako sam i htjela i radim u struci i sve gledam kako bih se prekvalificirala i radila nesto drugo (samo nisam kristalizirala sta, ne znam sta zelim bit kad odrastem 😁) tako da ignoriraj.
Mislim da je tajna sretnog zivota u dvije stvari - ne uspoređuj se s drugima jer nit imamo iste mogucnosti nit smo krenuli s iste startne tocke i ne zamaraj se tuđim komentarima. :buda: :anabučević:
-
Super za sistematski, sigurno ste veselo društvance samo tebi izgleda kaotično. 🥰
Baš maloprije sestre i ja promislile - jadna je naša mater bila s nas 4, gomila različih karaktera, jedan krece u srednju, drugi u pubertet, treci u vrtic 😂😂
Uvijek cu bit slaba na mame i bebe 😊
3 MPO postupka
💜 01/22.
Melani, ovo za srceko - to je dosta cesto koliko cujem oko sebe, rupica se poslije prirodno zatvori ali oni poprate. Da je nešto ozbiljnije, to bi se odmah u rodilištu vidjelo. Moj na jesen ima kontrolu kod kardiologa na Rebru, iako je u rodilištu sve bilo okej, morali smo s 2-3 mj ići tamo da ga pregledaju opet jer sam ja bila prije trudnoće srce operirala (urođena mana). Tad je dr na Rebru rekao da nek opet dođemo za godinu dana jer vidi rupicu koja obično zaraste s 3 mjeseca, ali kako s 2,5 mjeseca nije bila zarasla, rekao je da treba popratiti. Isto sam bila izvan sebe jer eto još jedna briga što ako, ali zapravo možda se rupica ne bi ni vidjela da smo tipa bili na pregledu s 3 mj. Tak da - bit će sve u redu! Kad imaš fizijatra?
Hrana - ne smijem se po tom pitanju ništa žaliti, jede sve što i mi, a tata stalno kuha tako da voli razne ćušpajze, mesinu svakojaku naravno, povrće, rižota, tjestenine, ribu, juhe...mezi on i sir i vrhnje, kajgane razne, čvarke, špek, u zadnje vrijeme lud za paradajzom svježim, a poludio i za bučnicom pa ju bar jednom tjedno ispečem i onda dežura ispred rola da se ispeče, presmiješno. Znam da će doći faze izbirljivosti pa sad koristimo prilike kad stvarno hoće jesti sve, a od nekuhanih stvari ajmo reći da najviše dobije plazma keksiće, ponekad domaćicu da si zasladi, čokolino za doručak koji put u tjednu. Velim, ne smijem se žaliti na prehranu, tata to super odrađuje, to me drži kad krenu moji valovi nezadovoljstva našim odnosom i vremenom (odnosno ne-vremenom) provedenim zajedno.
Aktivnosti - po tom pitanju vjerojatno kao i bibi nisam sjela otkad je frajer prohodao, jer je odmoh protrčao, propenjao. Znači on je skroz bez straha i opreza, pun energije, valjda je zato "vižljast" jer stvarno dosta on kroz dan pojede (kak da se izrazim - krto-masno ahaha) al ne bi čovjek rekao... Kak je bio kišan vikend, doma mi je bilo izazovno šta sve izmišljati i izvoditi da ne izludim jer taj mali nema mira, čak i dok spava se bacaka i izudara nas. A vikend sam naravno bila solo s malcem, muž onda ode odraditi više ili pak fino uzme vremena za sebe pa baš nešto mora obaviti, jel...
A moj izgled - tuga, čemer i jad mislim da sam u svojoj najdebljoj fazi, toliko o beach bodyju
Kao, jurim ja za malim po cijele dane, al navečer kad konačno začori, eeeee onda fasuju čips, kikiriki, piva i slično. Zdrav život, nema šta. Uvijek sam bila emotional eater i sad je to došlo do punog izražaja, valjda umor, neispavanost i to neko generalno nezadovoljstvo odnosom s mužem istresem na hranu, odnosne istresem hranu u sebe. Kukulele
Svaka čast za sistematski Melani, to ne smijem zaboraviti napisati :)
Upitnice, ovo što pišeš, eee meni je psihić već x puta prošao kroz glavu, sam ne znam kad to izvesti ako bih se odlučila Više ni sama ne znam jel problem samo u meni i mojoj glavi, jel se trebam nekako resetirati, jel trebam nekako muža resetirati da pokaže više empatije, šta ja znam... Mogu vam reći da je majčinostvo (sad s nekim "stažem" hehe) u meni aktiviralo onu malu djevojčicu koja sada kao "žena" kroz brigu o svom djetetu valjda aktualizira stvari iz svojeg djetinjstva, čini mi se da su na meni primjenjivali metodu isplakavanja dok ne prestanem sama i onda sam jako osjetljiva na svaku naznaku plača kod malca, svašta se u meni aktivira, ko neke traume zbog kojih ne želim da moje dijete osjeti ikakvu nesigurnost ili nepovezanost. Možda brijem, možda pretjerujem, mislim drugačije se nekad odgajalo i gle nas kak smo dobro ispali...jesmo li?
Ali zbilja se ponekad osjećam ludom i anksioznom oko svake gluposti. Pa više ne znam jesam li izvor ja sama, je li okidač muževo nerazumijevanje, njegovo tupljenje da šta ja dramatiziram oko svega, mah... Kad smo već kod muževa, ovo moram prokomentirati - jučer mi kolegica na poslu veli da je čitala kak je Michelle Obama rekla da 10 godina nije podnosila svog muža. Pa ak su oni izdurali da ga nije podnosila 10 godina, onda valjda mogu i ja koju godinicu ahahahaha https://www.jutarnji.hr/scena/strane-zvijezde/michelle-obama-iskreno-progovorila-o-braku-s-bivsim-predsjednikom-sad-a-deset-godina-ga-nisam-mogla-podnijeti-15290905
Upitnice, pa zbilja! Ful se slažem za ovo s neuspoređivanjem! Mislim da po tom pitanju dosta griješim jer kad mi se neke frendice vikendom javljaju kak svi skupa nešto rade, s muževima i djecom, a onda se osvrnem i vidim sebe samu s malim, samo me depra i anksioznost zašoraju...a zapravo bih trebala cijeniti što imam živo i zdravo dijete, što se muž super o njemu brine i takve stvari. No svejedno, treba mi i angažmana oko mene i mojih osjećaja. Valjda će i to doći, nadam se da je ovo neka faza koja ipak neće kao Obamina potrajati. Mislim, nije mi muž predsjednik Amerike
A jadna Michelle😂
Samo cu ti reci da sve sto si napisala rezonira sa mnom, sto naravno ne znaci nuzno da ti nisi luda. Mozda smo samo obje lude😂
Moj muz nista ne kuha, od kad sam rodila nije mi jedno jaje ispekao. U tom smislu mi i riblji stapici kod Melani, a pogotovo ovo tvoje zvuce ko Michelinov restoran.
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Melani jeste dobro?
Ja zavrsila s poslom, od ned smo na moru nas dvije s bakom. Jedva cekam…
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Neeee, isplacujem placu u pon pa onda odmor.
Al ok, zivim na moru pa ionako nikud ne bih išla 😁
-
Ja sam se od posla već umorila, kao da sam na porodiljnom bila prije 2god.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ajdeak je placa, lakse je odradit😆
Kak ste za pranjem zubiju? Kod nas se to svodi na zvakanje cetkice, ne da mi vise ni malo da joj cetkam zube..
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Sortiraj odgovore
Najstariji