I zaboravila sam napisat da kad su krenuli grcevi imao ih je od 6 navečer pa do negdje 9, 10… zato su nam te kapi spas! Nadam se da će I vama pomoći.
Lady naravno da ću podijeliti… nego ima dosta tih aplikacija, a ja sam izabrala prvu koju mi je GPlay izbacio…zove se Baby tracker! Možda nađeš i neku bolju…javi😉
Pelene…nama su Violeta (ljubičaste, ne one cotton) najbolje. Probali smo babylove i beauty baby koje su isto ok, malo su tanje od Violete. Još smo probali one iz pepca… te su jos tanje i propustile su nam par puta. Pampers su dobre, ali preskupe. Naše platnene još čekaju 🙈 jer smo ovih jednokratnih dobili na poklon puno!
💙👶 07.12.
Drage moje evo opet kradem zoru za kavu i da malo nadoknadim 😂😂😂😂😂
Mi smo malo nervozni pa malo uspavani pa radoznalo budni zadnjih dana… bas raznoliki dani iza nas… sisamo i dalje ali ipak uvodimo ponovno nakon sisanja dohranu jer sam stvorila misljenje da od cesceg sisanja preko dana bude jos gladna… al nebuni se uvjek… i popapa sve sto joj ponudim… jos cekamo da se pokaka… danas puna 3 dana… jucer sam toplomjer na par navrata stavila u guzu al nista… sutra nam dolazi patronazna pa ako nebude nista zamolit cu ju da ona pokusa i uvelike razmisljam o onim glicerinskim cepicima za ovaj puta ako nebude nista do sutra… mada me drzi par sati dnevno misljenje da je gladna i da nema sta iskakat… al eto luda glava i 100 scenarija se vrti… bili smo u petak na uzv kukova i mozga.. ono krvarenje u mozgu se razgrađiva i sve je ok i netrebam se brinuti vise sto je super… jedino moramo po misjenje kod ortopeda za ljevi kuk jer se jos nije razvio kako treba tako da cemo to u cetvrtak ici pa se nadam da ce bit dostatne samo vjezbe..
Probaj ju staviti u položaj za kakanje. Drzis ju u rukama, leđa su joj prema tvojim prsima i noge joj skvrcis prema gore. I mislim da treba biti bez pelene.
To sam čitala pa ne škodi probati. Iako kao što su cure već rekle ako dijete doji nije ništa čudno da nema kakice po tjedan dana, tako je nama i patronazna rekla.
Cure koje se borite s dojenjem/izdajanjem - u potpunosti podržavam onu sretna mama = sretna beba. Ako ste umorne, iscrpljena i pod stresom neće bi beba biti mirna. Ja sam tisuću puta rekla da je meni dojenje najteža stvar na svijetu i neusporedivo gore i teze od samog poroda.
Mi koristimo Espumisan i Lefax kapi. Lefax naručujem preko Amazona, nema ih kod nas za kupiti.
Što se pelena tiče - od Pampersa (i zelenih i premium care) je dobio rane po guzi, muller su ok, fine, mekane, ali su nekako plitke. Violeta Cotton nama jako jako loše, Lidl nam isto ne paše, dm-ove za sad favorit.
S 1.djetetom smo koristili Libero pelene kijd smo kupovali u Baby centru, bile su nam vrhunske. Više ih nigdje ne mogu pronaći.
Da vas pozdravim... malena spava jos uvjek i dok sam rucak skuhala i sve drugo sad si mislim da predahnem uz kavu 😂😂😂😂 al cini mi se da ce se brzo probudit a nemogu vise hladnu piti 😂😂😂😂😂
Jutros smo imali kakicu napokon 💪💪💪💪💪 ko bi reko da cu se radovat kakici kao jackpotu 😂😂😂😂😂😂😂😂 uglavnom jucer prevjezbali da je meni vec dojadilo.. duplo vise nego vjezbe redovno i za kukice.. i isprobala sam taj polozaj za nuzdu... 5-6 puta po par minuta... hvatala ju kad tiska i toplomjer lagano stavila u guzu... nista... jutros kad se naspavala ljepo opet tiskala poslje sisanja i presvlacim ju reko odo peobat jos jednom ili cekam patronaznu pa nek ona proba sta god zna... i hvala bogu iskakala se... normalna mekana stolica sa svega 5-8 onih mrvica kao sir.. i tako sam sebe sama uvjerila da je ipak mozda gladna i da nema sta izbacit od mog mljeka tako da sam odlucila vratit dohranu min 2x dnevno.. napravit cu 60 ml poslje sisanja i ponuditi ako bude potrebe i cesce ... uglavnom prije odlaska u sobu navecer i otprilike ujutro u iste sate... jucer kad se najela tako poslje sisanja djete se razigralo i bas bila zivahna... a taman sam zakukala muzu kako je sva mirna i uspavana i da se nije ni nasmijala 😂😂😂😂😂 komentiro mi je da drzim djete gladno i opalio se smijat... budaletina moja 😂😂😂😂😂😂😂
Sad cu se prebacit na drugu brigu posto smo nasli rjesenje za ove probleme 😉
Tjemenica... nema nista po glavi ali se od jucer stvara između obrva.. ??? Namazala sam tanko baby uljem pa me zanima dali se ijedna susrela vec... na licu.. ? Ideje i savjeti dobrodosli💗
Ja mislim da cu ostati na babylove pelenama mada sam dobila jucer veliki pak pampersa.... zadovoljna sam s njima najvise do sada 😉
I sve vam hocu reci da nam je princeza prestala plakat nakon kupanja... bas uziva i moram dosipavati toplu vodu po par puta koliko se brcka i smjeska kao one bebe sto sjede pa prscu sve oko sebe kao im je ljepo 😊😊😊😊
👦 42👧40
👨 💙20
💗👱 2
➕️05.02.
Pozz.. mi se javljamo iz izolacije.. jos smo do petka izolirani.. svo troje smo srećom s blagim simptomima i moja Nella je uspješno pobijedila koronu.. 💪a toga me bilo najviše strah.. prošlo joj je uz kašalj, kihanje, zastopan nosic i proljev s grčevima.. srećom je to iza nas sad.. 😅
Tjemenica.. mi smo je dobili kad smo prešli na dohranu.. imala je sitno na obrvaj, čak I na ušima i malo u kosi.. na licu sam joj mazala samo bademovim uljem i za par dana se sve povuklo.. a u kosi isto natopila bademovim uljem kroz noć i drugi dan oprala Mustelinim samponom za tjemenicu.. otišlo je za tjedan dana.. 😀
Pelene.. mi smo do sad bili na baby love ali smo sad prešli na pampers.. sviđa mi se zbog onog indikatora na peleni a i taman nam ta veličina odgovara.. baby lov smo između veličina.. 2 malo, 3 preveliko pa pelene propuštaju.. 🙈
Kupanje.. tek je sad počela uživati.. do sad smo bili na trncima kad ju je trebalo kupati.. plač kad je brisala.. 😓 ali evo od prošlog tjedna uživa.. 🥰
Dojenje.. svaka čast cure na trudu.. baš vam skidam kapu.. meni je isto bilo stresno ali evo nije kraj svijeta ako je beba na AD-u. To sam tek sad shvatila.. Ja vidim po Nelli da je ona zadovoljna hranom tako da sam i ja sad zadovoljna.. trudila se jesam.. mjesec i pol smo izdržale samo na sisi.. poslje je bilo sve manje sise a sve više ad-a.. probala izdajati i nije išlo.. polako sam ostala bez mlijeka.. ali Nella fino sad napreduje s dohranom.. jedino mi se ne sviđaju ove Oleovit D kapi jer nam izazivaju grčeve pa ću ih po 3x prestati davati i davati ću joj samo Bio gaiu sa D vitaminom.. jer to znam da joj odgovara..
Nella svim bebaba i mamama šalje pozdrave.. 🤗
https://ibb.co/7g3QSZH
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Pozdrav, cure..
Čitam zaostatke i vidim da vas ima dosta koje muče grčevi..
Mi smo zadnjih dana koma totalno sa njima, baš mi se plače kada ga jadnog vidim kako se grči..
Nama Espumisan ništa ne pomaže, a jučer smo počeli sa Biogaiom.. 😏
--
Mi kombiniramo dohranu i dojenje, nije baš dobivao na težini pa smo morali krenuti sa dohranom, najbitnije je da je bebi sit, ali i dalje voli biti na ciki, u biti, sve voli, haha..
E sad, mi koristimo Novalac, ne znam da li da probamo neku drugu dohranu, možda mu ova ne odgovara, nisam pametna više..
Slatka mala Nella❤️
Pelene- Mi smo isprobali dm-ove, muller-ove i pampersice i cini mi se da pampers nekako najbolje sjednu na guzu. Ove druge ko da su plike nekako. Jedino me se ne svidja miris koji imaju kad se napune urinom.
Mi isto kombiniramo AD i dojenje i u nekom sam trenu pocela misliti da grceve ima bas od kombinacije. Ne znam..
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Cure koje ste započele s vježbama ili planirate, koje vježbe radite? A da su dobre za zatezanje trbuha i stražnjice.. 😂 trenutno radim samo kegelove ali bi htjela malo i nešto drugo.. ima koja kakav prijedlog? 🙂
♀️ 36 ♂️ 37
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰baby N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
Bibi, to sam i ja pomislila, da zbog kombinacije.. Ali mala je vjerojatnost..
Mi ćemo danas probati Novalac AC sa manje laktoze, ali sa cike ga neću micati sve dok imam mlijeka.. Izdojim se bez problema (popije sa guštom), tako da nekako mislim da on sam ne uspije dovoljno sebi izvuć i zato mu cika nije dovoljna..
Dobila sam savjet da mu se trbuščić masira i stavi mu se topli oblog pa ćemo i to isprobati..
Cure koje ste započele s vježbama ili planirate, koje vježbe radite? A da su dobre za zatezanje trbuha i stražnjice.. 😂 trenutno radim samo kegelove ali bi htjela malo i nešto drugo.. ima koja kakav prijedlog? 🙂
I sama ideja vježbanja mi je daleko 😂 al super mi je to da cu mozda za koji mjesec uz bebu i ja misliti o necemu ne-bebinom 🥳
-
Od jucer sam dodala bar 1 obrok AD da ne bude gladna jer smo dosli do "rupe" između mojih izdajanja (imam jos smrznutog al ne bude dobra svaka kesica kad se odledi). Dobili smo kutiju Aptamila 1 jer je to navodno koristeno na neonato. I sad... jucer je prvi put u mlazu povratila, al mozda je previse pojela. I naveci šok - na mom mlijeku je stolicu imala na svakom mijenjanju pelene, a sad od sinoc nista! I muce je grcevi (mislila sam da je zatvor, al pupa je mekana kad ne vristi). Naravno da sam se zabrinula, al vidim da bebe inace ne moraju imati stolicu svaki dan. Valjda cu se naviknut na tu ideju. I uzeli smo sad Aptamil Pre za probu. Mozda joj je jedinica previse, a pojela je tek 2, 3 bocice pa valjda nece bit problema s prelaskom.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji