Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    freya_444
    11. Veljača 2022. 07:50

Margo

Evo i nas, prikljucujemo se.
    Kako ste svi?
    Nas Muce uzasni grcevi… Nocas od 2 do sad, evo tek je sad zaspao. Jel ko probao ici na Bowen terapiju?

Si probala dati one Homeolab Kids relief colic? Kažu da pomažu.

Lucija 16.12.2021.💗

bibi
    11. Veljača 2022. 15:03

I’m Margo

Kako ste svi?
    Nas Muce uzasni grcevi… Nocas od 2 do sad, evo tek je sad zaspao. Jel ko probao ici na Bowen terapiju?

Necu bas biti od pomoci al da podijelim svoje iskustvo. Moja mala je rodjena 17.01., znaci nema jos ni mjesec dana. Zadnja dva tjedna se mucimo s probavom, mislim da nisu pravi grcevi jer ne vristi kontinuirano ali evo zadnja dva dana npr. je svega dva puta spavala po 2 sata u komadu. Svo ostalo vrijeme se svodi na hranjenje, nosanje, bljuckanje, uspavljivanje i tako prodje po dva sata, a ona onda odspava mozda 45 min i opet sve ispocetka. Doslovno se stalno izvija, mase rukama i nogama, prdi, bljucka.. nekad je budna skroz, nekad u polusnu. Al jako jako jako malo spava cvrsto i mirno. Uveli smo biogaiju i nuk bocicu (sad trazimo dr. Browns) al ne znam, cini mi se da i dalje nema veceg napretka. Klopa Aptamil pre i mojeg mlijeka nesto sitno. Ne znam vise sto da radim jer je sve to kao normalno a ja se brinem. Espumisan kao odgadjam jer ne znam kaj cemo onda kad dodju oni grcevi s vristanjem od par sati… mozda je kriva ta kombinacija hrane, ne znam…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Margo
    11. Veljača 2022. 17:28

bibi

I’m Margo

Kako ste svi?

Necu bas biti od pomoci al da podijelim svoje iskustvo. Moja mala je rodjena 17.01., znaci nema jos ni mjesec dana. Zadnja dva tjedna se mucimo s probavom, mislim da nisu pravi grcevi jer ne vristi kontinuirano ali evo zadnja dva dana npr. je svega dva puta spavala po 2 sata u komadu. Svo ostalo vrijeme se svodi na hranjenje, nosanje, bljuckanje, uspavljivanje i tako prodje po dva sata, a ona onda odspava mozda 45 min i opet sve ispocetka. Doslovno se stalno izvija, mase rukama i nogama, prdi, bljucka.. nekad je budna skroz, nekad u polusnu. Al jako jako jako malo spava cvrsto i mirno. Uveli smo biogaiju i nuk bocicu (sad trazimo dr. Browns) al ne znam, cini mi se da i dalje nema veceg napretka. Klopa Aptamil pre i mojeg mlijeka nesto sitno. Ne znam vise sto da radim jer je sve to kao normalno a ja se brinem. Espumisan kao odgadjam jer ne znam kaj cemo onda kad dodju oni grcevi s vristanjem od par sati… mozda je kriva ta kombinacija hrane, ne znam…

I moj je 17.1. evo danas prvi miran dan.. jucer sam mu kupila espumisan kapi jer bio gaia nije bas pomogla...mi smo na novalac ac bili ali se uzasno grcio a kao protiv grceva je, i evo ova dva dana od kad smo presli na aptamil smo se spasili...

👩‍🦰31
    🧔31
    👩‍💼12/2013 ❤️
    5/2021 ➕
    31.01.2022 termin 💙

• Margo
    11. Veljača 2022. 17:29

freya_444

Margo

Kako ste svi?

Si probala dati one Homeolab Kids relief colic? Kažu da pomažu.

Imam pomognu mi trenutno ali nakon 10 min bude opet isto... A jednostavno Borit se i cekat da produ 3 mjeseca🤦

👩‍🦰31
    🧔31
    👩‍💼12/2013 ❤️
    5/2021 ➕
    31.01.2022 termin 💙

freya_444
    11. Veljača 2022. 17:30

bibi

I’m Margo

Kako ste svi?

Dr browns je zakooon koristim ju neko vrijeme i mala uopće ne bljucka niti išta 💪 imaš za naručiti na stranici rajzaigračke.

Lucija 16.12.2021.💗

• Upitnica_Split
    11. Veljača 2022. 22:20

Evo ja naručila, hvala za info, a već sam sestru planirala slat u obilazak dućana 😂
    -
    Lady, slazem se za dojenje i nema se sta ko uvrijediti. To je osnovni i najbolji izbor prehrane djeteta. Ali ako ne ide, ne ide. Alternative postoje i djetetu je najvaznije da je sito i ima zdravu i zadovoljnu mamu.
    Mene je vrlo pocelo umarat ovo izdajanje i nemirna beba i odbijanje sisanja. I sama sebe mrzim sta cu najvjerojatnije prec na AD ovom svom dugo zeljenom i (99%) jedinom djetetu koje cu ikad imat ali mislim da nece ici jos dugo. Mogu se prilagoditi njenom ritmu spavanja i nespavanja, ali kad jos na to dodam izdajanje koje bi trebalo imati neki regularan raspored da se zadrzi mlijeko... padam s nogu. Taman je uspavam i ne mogu spavati jer za cca pola sata moram izdajati. Danas sam u sred izdajanja prekinula da se pobrinem za nju i vratila se tome nakon 5h! Grudi su me bolile ajme. A mastitisa se bojim uzas.
    A zao mi, mlijeka imam (navukla u par dana do preko 1L dnevno), iako opada pomalo uz neuredan ritam. Svi me tjese da nije kraj svijeta i znam i sama al ovi hormoni ce me dotuc. Jos si nisam oprostila ni neke "greske" s poroda. Luda sam, znam 😶

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Margo
    12. Veljača 2022. 04:34

Upitnica_Split

Evo ja naručila, hvala za info, a već sam sestru planirala slat u obilazak dućana 😂
    -
    Lady, slazem se za dojenje i nema se sta ko uvrijediti. To je osnovni i najbolji izbor prehrane djeteta. Ali ako ne ide, ne ide. Alternative postoje i djetetu je najvaznije da je sito i ima zdravu i zadovoljnu mamu.
    Mene je vrlo pocelo umarat ovo izdajanje i nemirna beba i odbijanje sisanja. I sama sebe mrzim sta cu najvjerojatnije prec na AD ovom svom dugo zeljenom i (99%) jedinom djetetu koje cu ikad imat ali mislim da nece ici jos dugo. Mogu se prilagoditi njenom ritmu spavanja i nespavanja, ali kad jos na to dodam izdajanje koje bi trebalo imati neki regularan raspored da se zadrzi mlijeko… padam s nogu. Taman je uspavam i ne mogu spavati jer za cca pola sata moram izdajati. Danas sam u sred izdajanja prekinula da se pobrinem za nju i vratila se tome nakon 5h! Grudi su me bolile ajme. A mastitisa se bojim uzas.
    A zao mi, mlijeka imam (navukla u par dana do preko 1L dnevno), iako opada pomalo uz neuredan ritam. Svi me tjese da nije kraj svijeta i znam i sama al ovi hormoni ce me dotuc. Jos si nisam oprostila ni neke "greske" s poroda. Luda sam, znam 😶

I u mene ti je sa cerkom bila ista prica... Ja sam bila hodajući mrtvac ... Sada sam isto ko kravica imam mlika za troje dice, a on ima proljev.... I to bas sama voda jadnome... zvala pedijatra rekao mi da se prebacim na adaptirano

👩‍🦰31
    🧔31
    👩‍💼12/2013 ❤️
    5/2021 ➕
    31.01.2022 termin 💙

bibi
    12. Veljača 2022. 11:33

Upitnica_Split

-
    Mene je vrlo pocelo umarat ovo izdajanje i nemirna beba i odbijanje sisanja. I sama sebe mrzim sta cu najvjerojatnije prec na AD ovom svom dugo zeljenom i (99%) jedinom djetetu koje cu ikad imat ali mislim da nece ici jos dugo. Mogu se prilagoditi njenom ritmu spavanja i nespavanja, ali kad jos na to dodam izdajanje koje bi trebalo imati neki regularan raspored da se zadrzi mlijeko… padam s nogu. Taman je uspavam i ne mogu spavati jer za cca pola sata moram izdajati. Danas sam u sred izdajanja prekinula da se pobrinem za nju i vratila se tome nakon 5h! Grudi su me bolile ajme. A mastitisa se bojim uzas.

Joj nemoj si to raditi. Neki dan sam citala tvoj rezim s malom i razmisljala si boze pa kad ona spava, ne kuzim.  Meni je to sto ne uspijevam dojiti kak treba bila najveca tuga, ali puno mi je pomoglo kad vidim tu na forumu koliko je divnih cura pokusavalo, neke su i uspjele dojiti pa se na kraju sve iskompliciralo i uz najbolju volju bebaci su na AD. Bitno je zbilja samo da ste obje dobro i da ona napreduje. A to kak uspijevas biti dobri duh foruma i stalno bacat fore i uz to hendlat bebu koja jede samo izdojeno mlijeko je za skinut kapu do poda. 

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    12. Veljača 2022. 11:35

Freya tenks za bocicu. I ja sam narucila.
    Btw moja zvijerka se i nakon espumisana izvija ko kobra. Bit ce neka trbusna plesacica🤦‍♀️

Curka 🤍 - 17.01.2022.

JanaL.
    12. Veljača 2022. 17:10

Hvala Piba! Mislim da ćemo cijepiti jer će morati u jaslice kad se vratim na posao (na žalost 🙈😜) . A mališani baš svašta donesu od tih viroza iz vrtica i jaslica.
    Moj uopće ne bljuca…čak i kad bi bilo poželjno da baci van…on to sve natrag proguta 🙈…kaže mi rodica da je neki škrti čovjek🤣🤭
    Lady kakve modrice 😰 to ti naslonis lakat na nogu? Ne ginu nam jastuci😅
    Za zaboravljanje prije sam bar imala izliku trudničkog mozga, a sad ne znam…mozak mi je na 100 strana, a želim imat sve pod kontrolom i sve pamtit…Al ne ide 🙈🤗😅Skinula sam si aplikaciju za praćenje svega oko bebe. Najviše mi je trebala na početku kad sam bilježila količine izdajenog mlijeka, a sad mi dođe dobro jer javlja kad prođe 3 sata ili kako već namjestiš za hranjenje, pelene i sl. Da,da malo sam freeky 🙈😜
    Taya ozdravite brzo❤
    Novasrećica moram priznati da za fotelju za dojenje nisam čula prije …ili nisam išla za tim, ali ne izgleda mi ništa puno drukčija od obične fotelje.
    Margo nama pomažu ove homeopatske sta ti je i Freya napisala. Moj isto ima dvije epizode … znači kad ga uhvate grcevi dam mu 15 kapi djeluje nakon nekih 10,15 min. I onda je miran nekih pola sata- sat…i onda opet kreće vrištanje…pa opet ponovimo. Ima dana kad bude I 3 epizoda, ali uglavnom su dvije. Možemo mi to💪
    Bibi vam  pomaže espumisan?
    Upitnica žao mi je šta se tako mučiš…i ja sam mišljenja da bebi treba zdrava i vesela mama, a ne mama koja pada s nogu jer želi dojiti. Dojenje je bolje ali pod koju cijenu? Bitno je probati i da znaš da si se dala maksimalno, a kod tebe, koliko citam ko da dan ima 28 sati😜 …ako ne ide, ne ide🤗

💙👶 07.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.