Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Upitnica_Split
    20. Rujan 2022. 08:15

bibi

Vi stalno muku mucite s dostatnim unosom mlijeka a mojoj maloj ne pada na pamet odbaciti neku bocicu. Ok, nekad ostavi malo mlijeka ali broj obroka se samo povecava s uvodjenjem kasica. Ne znam kako Taya stoji s brojem bocica/obroka ili netko od starijih bebaca…
    Bas sam obeshrabrena nekako, danas sam zakljucila da ni ne znam zasto mi dijete place, da mozda uopce nije gladna a ja ju sopam itd itd. Pa kakva to mama ne zna nahraniti dijete i tak… Nije lijepo u mojoj glavi trenutno🙄

Prolaziš isto šta i ja nekidan. Osjećaj da nemaš pojma šta radiš. Al vara te! 😁 proć će, sve je ok.
    Nijedno dijete nije isto, nijedno nije programirano, tvoje jede tako, spava tako, neko drugo drugačije. Bitno da vama ide 😁😎
    Ako je još u skoku, ništa čudno da više jede. Neće u školu s bočicom (iako sam ja do 2.raz OŠ jutarnji čokolino pila na bocu 😂😂😂😂 sestra do 4.raz. druge dvije su normalne 😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    20. Rujan 2022. 10:01

Dobio je 2 donja zubića napokon! Noćas opet nije bilo spavanja, začepljen nos, htio dudat a nije mogao, stavljala fiziološku i aqua Maris a onaj aspirator na usisavač nije ništa izvlačio van. Jutros se probudio s dudom, ok je.
    Bibi, i ja imam takve faze kad imam osjecaj da ne znam što radim, svaki put kod pedijatrice imam hrpu pitanja pa mi kaže „ali to vam je drugo dijete mama" 🤣. Nekad se baš osjećam ko promašaj od mame. Ali prođe to😀

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

bibi
    20. Rujan 2022. 10:43

E da, uvijek sam jako pametna za druge a za sebe najgora (svi smo valjda tako). Ova moja je na 4 bocice po 6mjerica. Zadnja dva dana jede 3 obroka krute hrane i jednostavno obozava klopati. Ono sto mene buni je sto svi kazu da je bebi prvu godinu mlijeko glavni izvor hrane a s druge strane svaki obrok je kao jedna bicica manje. Pa ko je tu lud onda? Koliko mora popiti kao minimum bez obzira koliko obroka jede?
    Mislim dijete mi napreduje naocigled. Puze, prica, stoji, sjedi, pljesce… Vidjet cemo sad kod pedice jos kakva je situacija sa visinom/tezinom… u biti stvarno ne volim kad puno place (ma da, hahhahaha) jer imam osjecaj da sam ju iznevjerila, koliko god to pateticno zvucalo. A jos ako me uspije unervozit redovno se osjecam ko 💩
    S druge strane, da ne budem hodajuca depresija, moram prijavit da je moja kraljica ledenog srca pocela ozbiljno iskazivati njeznost, hahhahaha. Cesto se uspavljujemo tako da mi okrece obraz pa ju moram cmakati po licu i ocima🥰

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    20. Rujan 2022. 10:44

Dzizus koji tijek misli…nemojte zamjerit😂😂😂

Curka 🤍 - 17.01.2022.

bibi
    20. Rujan 2022. 11:06

E da, sto planirate po zimi za bebe? Vrecu za kolica, skafander ili? Ja sam planirala vrecu al glupo mi je ako ju nosim do kolica ili dio vremena po vani sto onda. Gledam skafandere ali vise manje to ide do 74vel. (na HM-u barem). Nisam pametna…

Curka 🤍 - 17.01.2022.

• Upitnica_Split
    20. Rujan 2022. 14:08

Nemam blage veze.... u nas su relativno tople zime, kad bude bura, nećemo van (tad ću joj u jaknu stavit mali uteg da je ne odnese!). 
    Trebala sam dobit vreću za kolica, al sam rekla da ne znam oce se ona uopce volit vozit u kolicima u zimu. I tako nisam dobila. A to sam rekla kad je imala krizu kolica sa 4mj 😂😂😂

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Tigrica
    20. Rujan 2022. 15:24

Bibi imamo svi mi bolje i losje dane. Drz se...
    Za zimu ako nadem u HM medo odjelo. Ako ne , jaknice i trenirke.  Imam za kolica onu navlaku za noge ,mislim uzet jos deku za kolica , vidjela sam da ima za kupit. Neso prakticno. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Taya_
    20. Rujan 2022. 16:46

Bibi evo moja iskustva.. sutra će nam biti 10 mj. a mi krećemo službeno s 3. obrokom mada joj i sad dajem da jede ali ću joj onda ukinut jednu bočicu.. mi smo za sad na 2-3 kruta obroka i 4 bočice Ad-a.. popije dnevno 750-830ml.. više oko 800ml.. pojedemo do 140g doručka i do 120g ručka.. probati ću joj od sutra dati Ad u 6, 12 i 20:20.. u 9:30 je doručak, 14 ručak a u 17:30 večera.. znači izbacit ću bočicu u 17:30 i dati večeru.. konkretnu večeru s žitaricama i povrćem.. mlijeko će nam vjerojatno spasti onda ispod 700ml.. mislim da je nekih 600+ml dovoljno.. ali vidjet ćemo kako će tražiti.. 🙉
    Mi smo već drugi dan nešto posebno razdražljivi.. zubno meso upaljenom, ona nervozna i cendrava, plaće kad treba spavati.. 😥 uz to suprug pokupio neku virozu, izgleda i ona dobila pa nam je i nosić zaštopani.. ma koma živa.. 😞 
    Uglavnom bibi super ti ide.. imam i ja takve dane.. polako se opuštam što se tiče njene hrane.. mi još ni ne jedemo komadiće, odbija žvakati 🤭 eto i to me muči ali bit će kad bude spremna.. 🤷‍♀️ ovako traži jesti kad i mi jedemo pa joj probam dati nešto tako usput.. 
    Bila sam odsutna malo.. čitam vas ali nisam baš stigla pisati.. obilazila doktore.. izgleda me čeka operacija zgloba ruke jer  sve ispada da sam slomila kost na porodu 🥴 pa sad brinem kako ću brinuti o Nelli samo s jednom rukom a uskoro se bliži i povratak na posao za 2mj.. 🤔

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

bibi
    20. Rujan 2022. 22:25

Tnx cure! 
    Evo prijavljujem da joj je baka danas kupila skafanderic a frendica ce mi dati vrecu za kolica (jedino nisam ziher da li odgovara na nasu pilu) pa smo valjda ok. Inace, sutra se napokon vracamo u Zg pa smo obavili i soping jer koliko cujem gore je bas zahladilo. 
    Melani- super ti je dr.🙄 bas nekad bubnu i ostanu zive, valjda im idemo na zivce sa sto pitanja svaki put. Mame vise djece ne smiju imati pitanja, totalno logicno😂 Al drago mi je vidjet da si malo bolje s klopom od malenog.
    Upitnica-😂😂😂😂😂 
    Taya tako nekako jede i moja zvjerka, koja je doduse mladja 2 mj.🙈. Pitat cu i pedicu za to mlijeko ali ako na pakiranju pise da bebe ostaju na 2,3 bocice po 230ml onda je to valjda ok.
    Boze pa kako si slomila zglob ruke na porodu?! Ne zelim ni znati😂 drzim fige da ce ipak proci bez operacije.

Curka 🤍 - 17.01.2022.

melani32
    21. Rujan 2022. 18:30

Danas mi bebač radi nešto čudno, nakon spavanja u dva navrata, probudi se i počne se tresti nekako kao da mu je zima a nebi trebalo bit. Ili kao da se prepao nečeg. Čim ga podignem prestane. Neću ni googlat je će odmah izaći epilepsija, samo da pitam ako nekoj od vas to beba radi. Znam otprije da se bebe nekad stresu kad piške, možda je to 😳

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.