Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    -Tea-
    25. Ožujak 2018. 08:57

Bubamara-ja nalome dajem caj od kima (unos tekucine+protiv grceva) i pedijatrica je rekla da je to u redu. Sta se tice stavljanja na trbuh, stariji nikako nije prihvacao tu pozu,dok se nije sam poceo okretati. A mlađi (sad ima skoro 2 mjeseca) vec mjesec danaodspava preko dana po par sati na trbuhu. Rekla mi je pedijatrica da ga slobodno pustim da tako spava samo da ga imam na oku. I odmah poceo okretati glavu lijevo desno dok je na trbuhu. Na zadnjem pregledu-sve super, ped.zadovoljna kako drzi glavu i okrece ju. Ocito danas svaki pedijatar ima svoje misljenje, al u principu mislim da sve sto beba napravi sama, bez nase intervencije je u redu.. (meni je ogromna razlika izmrđu mlađeg i starijeg. Stariji je bio lijen za glavu podignuti od povrsine do 2 i po mjeseca, a mlađi ju drži vec na veliko… svako dijete je individua za sebe…)

url=https://lilypie.com]

• Bubamara86
    25. Ožujak 2018. 12:14

A valjda svaki pedijatar ima svoje misljenje, za neiskusne roditelje to je bas muka. Nemas pojma sta je dobro. Dazi, i ja sam od prvog dana spavala na trbuhu jer sam bila nedonosce i nikad nisam imala problema. Ako ti cura ne spusta glavicu probaj tako da joj stavis rukice uz tijelo, to mi je pedica sad zadnji put pokazala kao vjezbu da cura sama prebaci rukice gore i podigne se. Zgodna vjezbica, a mislim da ce ti tako spustiti glavicu dolje.
    Tea, slazem se s tvojom pedicom, mislim da cu je ipak povremeno pustiti da odspava na trbuhu i pripaziti da joj je glavica okrenuta da moze disati. Ona voli tako zaspati i bas uziva, smjeska se, pa mi je zao to joj uskratiti.
    Dea, procitala sam da si stavljala decka na baby gym od 2. mjeseca - od puna dva mjeseca ili kad je usao u 2. mjesec. Stavila sam svoju curu u gym i uopce ne djeluje zainteresirano, mozda joj je prerano? Ima 7 i pol tjedana.

25. Ožujak 2018. 12:54

Bubamara radimo te vjezbe, zbog dizanja rukica, ali njoj kad su rukice uz tijelo, ona je i dalje podignuta i glava visoko i tako stoji. I jos obavezno nogicama mlatara. 
    Ni mojoj nije tad bio zanimljiv, ali u zadnje vrijeme je jako, bas uziva, mlatara nogicsma i rukicama, hvata te predmete, prica s njima,baa joj je super. I jos joj ja zakacim i mravca koji se moze zakaciti i za krevetic,kolica,sta bilo. A njega jako voli. Hhehe

• Dijana221
    25. Ožujak 2018. 14:41

Sa koliko su vase bebice same dizale glavu? Mislim na ono kad ga prihvatis za rucice a on sam podize glavicu.. moj maleni je u pocetku mogao, sad mu je problem s 2 mj, isto tako je dugo drzao glavu kad bi bio na stomacicu dok je bio manji, a sada slabije.. Pedijatrica kaze da je to zato jer je dobio dosta na tezini (roden sa 3,5kg, sad ima 6kg), i glava mu je teza, isli smo i na UZV glave jer je opseg glave veci i sve je bilo okej na pregledu i pripisali smo to tomu sto je dobio dosta na tezini, ali ne znam ni sama...

• Frau_Mund6
    25. Ožujak 2018. 15:22

Mi smo jucer prvi puta uzvadili gym i bas se zagledala u igracke 😄 onak sa zanimanjem ih promatra.. 
    Guza nam je jos upaljena.. i to dosta. Sve vise se siri. Nije pomogao ni bepanten ni sudocrem. Sad sam procitala da je moguce da su gljivice, dobila sam preporuku za plimycol pa cu s tim probat. To je sad vec 10ak dana... jako se muci s tim 😐 vristi kad ju perem.. 

dea32
    25. Ožujak 2018. 18:20

Bubamara, stavljala sam ga sa punih 2 mj. On je bio na podu u gymu dok smo seka i ja slagale lego kocke pored njega. I glavu je poceo drzat sa nekih 3 tjedna pomalo.
    Frau, kod vas to dugo traje sa guzom da bi nesto na svoju ruku mazala. Posjeti pedijatra ili pozovi patronaznu da vidi

• Frau_Mund6
    25. Ožujak 2018. 18:49

Ma bila mi je patronazna, rekla je da ispirem sa kamilicom... sto nije upalilo.. zadnji puta he rekla da vise nece dolazit jer smo kao dobri. Pregled imamo 5.4., njima sam spomenula da imamo problem s osipom pa su rekli da se obratim patronaznoj. Tek ako ona bude trazila da ce me primit ranije. Ne mogu vise cekati, sad sam joj namazala plimycol pa ako se ne povuce bar malo do sutra zovem patronaznu da urgira 😣 

Belle84
    25. Ožujak 2018. 19:44

Pozdrav cure, upadam kao padobranac 😂 Prodajem Ergobaby adapt. Nikad koristen jer beba ne zeli biti u njemu. Potpuno nov, dolazi s originalnom kutijom i racunom. Placen 1100kn. Prodajem po 850kn.

Belle84
    25. Ožujak 2018. 19:49

Kontakt mail: bellahart87@gmail.com

• Aymee
    25. Ožujak 2018. 21:14

Frau, ja ne bi ispirala kamilicom ni u ludilu. Dea ti je dobro napisala da obvezno posjetis pedijatricu i ne mazes nicim na svoju ruku. Peri ju obicnom vodom.. Ne bih se ja igrala sa kremama. 

Sto se glavice tice, moj mali ju je dizao skoro od rodjenja kad bi nanao na tatinim prsima. Sad kad se nori

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.