Dea sve te razumijem. Nama bogu dragome hvala nije otislo tako daleko .ahh. drzim fige da sve bude u redu. A kod kojeg dermatologa ides?
Frau ja sam svoju sa mjesec dana pocela stavljati, i drzati dolje nogice da se odguruje (po preporuci ortopeda), jer kad je beba na stomacicu jaca misice i vrat. I sad ju svaki dan vise puta dnevno stavljam i ona fino se nasloni na laktove, digne visoko glavicu i stoji .Na pocetku sam drzala ruku na njenou guzi, da je stabilnija, tako im se pomogne inace se ljute jer nisu stabilni pa ppcnu plakati i slicno i onda roditelji misle da dijete ne zeli vise.
Eto moj savjet, stavljaj je pomalo svaki dan i s vremenom drzi ruku svoju na njenoj guzi da je stabilnija, i svoju ruku takoder mozes mkanuti s guze i onda drzati dolje da se ona odguruje nogicsma, tako vjezba puzanje :)
Moja je isto imala bijele naslage na jeziku pa nam je pedica savjetovala da u casu vode stavimo zlicicu sode bikarbone i gazom ocistimo jezik. Ocistilo se za par dana.
Mi smo dosta na trbuhu, i to skoro od samog pocetka. Pedijatrica je na kontroli bila jako zadovoljna kako se podize i odguruje i odmah pitala jel jako puno na trbuhu.
Zadnja skoro tri tjedna muci nas slajm u ustima, izvlacimo na usni aspirator, inhaliramo fizioloskom, drzimo je na povisenom, vlazimo zrak ovlazivacem, setamo po svjezem zraku i opet nista. Za poludit. Iako pedica kaze da ne treba ni vodu ni caj prije 6. mjeseca dala sam joj malo vode u nadi da ce to lakse proci kroz grlo. Citala sam da mlijeko samo pogorsava stvar. Jel vi dajete caj/vodu inace? Isto tako sam citala da bebe na ad-u trebaju vodu pa sam zbunjena.
Znaci oko mjesec dana 😊 to ce nam brzo doci.. ona vec sad dize glavu kad mi je na ramenu... ali jos se nisam usudila ju stavit na trbuh. Zar nije za motoriku bolje da sami uce? Znam da je za sjedenje i okretanje tako, a za ovo nisam sigurna
url=https://lilypie.com]
Frau, ja sam malog stavljala na trbuh sa 3 tjedna. Sa mjesec dana sam ga stavljala da tako spava. Sad se u snu sam okrene potrbuske ako je na boku. Ja sam mu stavila igracku koja svijetli ispred njega pa je on to gledao i tako dizao glavu. A i seka je bila pored i navijala 'ajde braco digni glavu'
Ja mu nisam nista drzala, pustila sam ga da sam sve napravi.
Dazi, mozes cistit jezik ako se skupi. Ako se ne cisti, a ostane mlijeka, moze biti dobra podloga nastajanju gljivica.
Idrmo kod jedne dermatologice u sklopu doma zdravlja kod koje sam radila kratko prije 8 god. Zena nas je uzela preko reda, inace narucuje za 8 mj. U klajcevoj smo dobili termin 17.5. Do tad ce mu cijelo lice bit u ranama
Bubamara, ne dajem nikakvu dodatnu tekucinu, samo ga dojim. Tako sam i curu samo dojila do 6 mj dok nismo krenuli sa krutom hranom, a rodena je u 7 mj. Samo nuditi dojiti sto vise i to je to. Prema szo i relevantnim pedijatrijskim udrugama, ni bebama na ad ne treba dodatna voda, ipak se i ad radi s vodom. Sve ostalo je stvar izbora.
Bubamara, koliko si puta dnevno čistila sa sodom?
Ni mi ne dajemo dodatnu tekućinu.
Dva - tri puta na dan. Svaki put bih prebrisala jezik dva puta, s dvije razlicite gazice da ne umacem prljavu gazu u vodu. Vec drugi dan jezik nije bio bijel, ali nastavila sam cistiti tjedan dana kako mi je pedijatrica savjetovala. Zasad se nije vratilo ☺️ Ali cura vise ne zadrzava mlijeko u ustima kao na pocetku pa je vjerojatno i do toga.
Dea, nazalost ne dojim. To mi je isto i pedica rekla kad sam pitala za vodu, da se ad radi s vodom i da ne treba. Danas sam joj ipak malo dala jer sam citala da voda pomaze kod slajma. Sad me pece savjest sto sam joj dala, ali cini mi se da je malo pomoglo (ili to ili cijeli mix svega ostaloga sto smo probali, ne znam vise).
Sto se tice spavanja na trbuhu, moja cura voli tako zaspati, ali me pedica toliko oprala za spavanje u tom polozaju da je sad stalno okrecem na ledja cim zaspe i onda se naravno probudi. Rekla mi nesto u smislu da bebina dijafragma ne funkcionira kako bi trebala kad spava na trbuhu jer bebe ne disu kao odrasli kojima to nije problem. Cudno objasnjenje, ali slijedim upute i stavljam je na trbuh samo kad je budna.
Bubamara, ja sam i curu kad je imala mj dana stavila na trbuh spavati i od tada nije htjela nikako drugacije. Na boku ili ledima bi se budila za 5 min. Tako je sad i sa malim. Kako je naucio okrenuti se sa leda na trbuh, obavezno se u snu okrene sam i nastavi dalje spavati. Preko noci jos nesto i odspava na boku i ledima, preko dana nema sanse.. Nikad nije bilo problema
Bubamara nw treba te peci savjest sto si dala vode. Osobno dajem i vode na zlicicu i caja u bocicu i trebala bi popiti (moja malena, za nju mi je dr izracunala) do pola litre tekucine,ovisi od bebe do bebe, ugl.ide oko 100ml na 1kg, ali naravno to mozw biti i manje, beba sama zna. Moj savjet ti je da dajes jer nema veze sto se radi s vodom, dijete na am moze dehidrirati ako mu se ne daje dodatne tekucine.
I sto se tice spavanja na stomacicu, osobno mislim da sam ppgeijesila jer je nisam od samog početka stavljala. Ja sam kao beba uvijek spavala na stomacicu i nista mi ne fali
A moja malena sad kad se stavi na stomacic ona samo stoji, nikad nw spusti glavicu pa da legne, valjda jer nije navikla od pocetka
I da, moja malena je imala zacepljen nosic i savjwtovala nam je dr da joj slobodno dajemo kolilo trazi jer ce lakse izbaciti tu slinu, katar.
Sortiraj odgovore
Najstariji