Sa žuticom ne trebaš brinuti sve dok se budi i dobiva težinu. Kritično je kada je dijete letargično i ne možeš ga nikako probuditi. Tak da, ovo što kažeš da ne da spati, pokucaj o drvo jer je znak da žutica nije jaka.
Sa žuticom ne trebaš brinuti sve dok se budi i dobiva težinu. Kritično je kada je dijete letargično i ne možeš ga nikako probuditi. Tak da, ovo što kažeš da ne da spati, pokucaj o drvo jer je znak da žutica nije jaka.
Super,ma znas sta,nekako covjek uvijek usporedjuje djecu,sa starijom je nisam imala i tako da nisam se ni interesirala po tome pitanju,danas na pregledu govori dr kad ste primjetili zuticu,koliko sam razumjela fizioloska,ja govorim nije je imala u rodilistu i pustena je kuci odmah nakon 2 dana,govori dr kao moze se i kasnije dobiti,nije mi zabrinuto djelovala,samo mi je rekla da je dojim i da se vidimo na sljedecoj kontroli za 20ak dana.
Nadam se kako ce i prirast tezine biti veci,ne bih htjela da opet moram prolaziti sve ono kao sa starijom,tad sam se izdajala i pokusavala sto vise da joj svog mlijeka dam,sada ne znam koliko podoji,ali su joj pelene vazda mokre,stolice 1do 2 dnevno,pa se sve nadam da je to to. Njima je kao dobro sto je u 2 tjedna dobila 200 grama.
Teica, ja ti nisam mjerodavna za to malo po malo curenje..
Dazi, jeste li bili na kontroli?
I da, jedan savjet koji sam dobila u vezi izbora pedijatra, ne znam hoce li koristiti. Ja cu ga se pridrzavati kad vidim kako je prosla 1. kontrola. Naime, pedijatar je navodno tim bolji cim vam vise vrti, okrece i prevrce bebicu. Iskusne mame, slobodno me ispravite..
Hej draga. Jesmo :D i sve je super. Narasla je 4cm. Sada je 55cm duga, iako kaze muz da joj nije uspio skroz nogice ispruziti ps biti ce da je i veca hehe
I teska je 4100kg, tako da sam bas presretna. Otkako smo na novalacu, eto u tjedan dana je dobila 400grama 😁😁 uspjeli smo donekle nadoknaditi onih 10 dana u kojima je dobila samo 30grama 🤗
Doktorica joj je gledala usi, grlo,glavicu, nogice, ledja,onako ju je za rucice dizala, pa na stomacic i tako svasta nesto i rekla da je sve u redu. iduci pregled imamo za mjesec i pol. A kasnije moram zvati ortopeda da nam da termin za ultrazvuk kukova 😊
Teica, ja ti nisam mjerodavna za to malo po malo curenje..
Dazi, jeste li bili na kontroli?
I da, jedan savjet koji sam dobila u vezi izbora pedijatra, ne znam hoce li koristiti. Ja cu ga se pridrzavati kad vidim kako je prosla 1. kontrola. Naime, pedijatar je navodno tim bolji cim vam vise vrti, okrece i prevrce bebicu. Iskusne mame, slobodno me ispravite..
Hej draga. Jesmo :D i sve je super. Narasla je 4cm. Sada je 55cm duga, iako kaze muz da joj nije uspio skroz nogice ispruziti ps biti ce da je i veca hehe
I teska je 4100kg, tako da sam bas presretna. Otkako smo na novalacu, eto u tjedan dana je dobila 400grama 😁😁 uspjeli smo donekle nadoknaditi onih 10 dana u kojima je dobila samo 30grama 🤗
Doktorica joj je gledala usi, grlo,glavicu, nogice, ledja,onako ju je za rucice dizala, pa na stomacic i tako svasta nesto i rekla da je sve u redu. iduci pregled imamo za mjesec i pol. A kasnije moram zvati ortopeda da nam da termin za ultrazvuk kukova 😊
Super za malu misicu, neka je narasla i dobila na kilazi i da je sve ostalo u redu. Ja jedva cekam da vidim je li sve ok..
Aymee
Dazi draga, kakva ti je lutka preko dana/noci? Koliko spava, papa? Moj maleni je 3, 4 dana plakao, jedva bi po sat i pol odspavao (cesce pola sata) i tako bi bilo od jutra do veceri, ni na wc nisam smjela pa bi navecer zaspao i budio se svakih par sati na hranjenje i pelene. Danas sam mu povecala dozu hrane i da zahvalim Bogu, dobro je.. Nema grceve, to bi skuzila ali mislim da je bio gladan.. Jeste li vi imale takve dane otkad ste na ad?
Aymee
Dazi draga, kakva ti je lutka preko dana/noci? Koliko spava, papa? Moj maleni je 3, 4 dana plakao, jedva bi po sat i pol odspavao (cesce pola sata) i tako bi bilo od jutra do veceri, ni na wc nisam smjela pa bi navecer zaspao i budio se svakih par sati na hranjenje i pelene. Danas sam mu povecala dozu hrane i da zahvalim Bogu, dobro je.. Nema grceve, to bi skuzila ali mislim da je bio gladan.. Jeste li vi imale takve dane otkad ste na ad?
Tako ti je meni bilo prije par dana, i kenjkala je i nista joj nije pasalo. Stalno mi je bila na rukama,kad bi je spustila bi opet kenjkala i spavala je po 10,15minuta. I onda sam joj pocela davati jos jesti, ali nije htjela i onda sam kupila novalac i skroz druga prica.
A evo sad mi spava kako kad, uglavnom po dva sata, eventualno tri. Ali evo smo danas isli na pregled i prosetali i spavala mi je od 12 do 16 i onda jela, pojela 90ml i odmah zaspala i evo jos spava.
Sve dok mi ne place i nista je ne boli je super heheh
A moj misic papa stogod mu das jesti.. naravno da ne eksperimentiram.. i jako voli puno jesti, a ja se pokusala drzati tablica i cca broja obroka i razmaka, a dijete place.. covjek uci dok je ziv a s njima tako malima i nejakima iz minute u minutu nesto naucis.. obozavam to malo bice i tako mi je tesko kad plaka..
Aymee
Nadam se kako ce i prirast tezine biti veci,ne bih htjela da opet moram prolaziti sve ono kao sa starijom,tad sam se izdajala i pokusavala sto vise da joj svog mlijeka dam,sada ne znam koliko podoji,ali su joj pelene vazda mokre,stolice 1do 2 dnevno,pa se sve nadam da je to to. Njima je kao dobro sto je u 2 tjedna dobila 200 grama.
U 2 tjedna od rodenja beba treba vratiti porodajnu tezinu, tvoja beba je dobila i vise. Drugih 2 tjedna vec bolje ide dojenje i vise mlijeka ima tako da se poveca dobitak. Slodobno joj i cesce daj da doji, kad pocne usporavati gutanje mozes raditi kompresije (stiskanje dojke od rebara prema bradavici) da joj olaksas protok mlijeka..
Sortiraj odgovore
Najstariji