Zimske bebe/mame 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Siječanj 2018. 12:49

Upravo tako Aymee. Slazem se s tobom u potpunosti.

MamaTroje
    29. Siječanj 2018. 13:04

Znam Aymee, znam, savjeti su oprečni i zbunjuju. Vrijeme obično pokaže što je najbolja praksa. Ja sam upijala sve i svašta, a onda sam filtirala prema tome što mi se što činilo logičnim. Nije mi nikada bilo logično ništa u vezi puštanja tek rođene bebe da plače. Tek ju je onda teško smiriti. A imaju male želuce i normalno da se ne mogu najesti kao odrasla osoba i biti siti sljedećih tri, četiri ili više sati. Moje iskustvo s dvije bebe je takvo da su one najsretnije kada ih se ne pušta da plaču ni sekunde. Tada ih je lakše smiriti i manje traje divljanje. Puno nosanja, puno pažnje i udovoljavanja svih njihovih potreba. A ne kažem da me morate poslušati. Slušajte sebe i svoje instinkte.

ina90
    29. Siječanj 2018. 13:04

MamaTroje

ina90
    dr.mi je rekao da je to puno da joj je stolica zelena jer se prejeda pa crijeva sve nemogu provariti i da je obrocim svako 3 sata nema veze sto ona place…a ona preko dana bi tražila svako pola sata ali po noći svako 3 sata pa sam uvela tu jednu bočicu…

Ne znam gdje mi je citat pobjegao, odgovarala sam na ovaj post.

Ma znam i meni je jako glup savjet to pitala sam ga a kako da je smirim kad ona traži svako pola sata,sat...inače je dojim na zahtjev i dodam joj samo taj jedan obrok AD-a inače je to pedijatar koji ne na zamjeni nadam se da ga nećemo vise sretati

dea32
    29. Siječanj 2018. 15:42

Aymee, bez brige.. i sama sam svjesna da je znanje medicinskog osoblja vezano za dojenje jako sturo, a ono sto 'znaju' i preporucuju je najcesce ono sto se cuje od starijih. Kroz srednju sk i trogodisnji studij smo sveukupno imali mozda 2 sk sata razgovor o dojenju i prezentaciju umjesto seminara..
    I jos je razumljivo da starije patronazne ne prate nova istrazivanja.. Ali kad mlade ne prate nego izvale gluposti, e onda je vec nemar u pitanju. Iz tog razloga i preporucujem rode, ne zato sto mnogi smatraju da su sekta, nego su educirane u ovo vrijeme kad su svjetski pedijatri i primalje stekli nove smjernice prema najnovijim istrazivanjima. Osobno znam par cura kojima su i patronazna i pedijatar dali tako lose savjete da nijedna nije dojila iako su imale ogromnu zelju i volju. Isto tako sam sama savjetovala frendicu i sestricnu koje sada doje iako su bile na putu da im okolina i njihovi savjeti uniste dojenje. 
    Ja potpuno razumijem kad si nov u necemu i nisi sigurna kako, zasto i kada nesto napraviti. Ocekujes pomoc okoline i prihvacas sve savjete. A svi se vole praviti pametni i dijeliti svasta, pogotovo novim mamama..
    Ja osobno volim ucit nove stvari, a medicina nikad nije iskljuciva i uvijek ima noviteta i treba biti u skladu s time. Plus sto sad imam dvoje djece pa sam sve vezano za dojenje, dohranu, baby handling i s detaljno proucavala jos u prvoj trudnoci. Sad imam i iskustva..  Pa kad to jos spojis sa horoskopskim znakom skorpiona, mogu zvucati glasno, nametljivo i bezobrazno, iako mi to ni najmanje nije namjera..
    Uhh.. raspisah se 

dea32
    29. Siječanj 2018. 15:46

MamaTroje

Znam Aymee, znam, savjeti su oprečni i zbunjuju. Vrijeme obično pokaže što je najbolja praksa. Ja sam upijala sve i svašta, a onda sam filtirala prema tome što mi se što činilo logičnim. Nije mi nikada bilo logično ništa u vezi puštanja tek rođene bebe da plače. Tek ju je onda teško smiriti. A imaju male želuce i normalno da se ne mogu najesti kao odrasla osoba i biti siti sljedećih tri, četiri ili više sati. Moje iskustvo s dvije bebe je takvo da su one najsretnije kada ih se ne pušta da plaču ni sekunde. Tada ih je lakše smiriti i manje traje divljanje. Puno nosanja, puno pažnje i udovoljavanja svih njihovih potreba. A ne kažem da me morate poslušati. Slušajte sebe i svoje instinkte.

Potpisujem.. Sto je beba vise uznemirena, teze ju je smiriti,a onda pocinje i nervoza kod mame pa je beba jos nervoznija i tako u krug.. Dok su tako mali stvarno im treba pokloniti maksimalno paznje i sebe u konacnici jer fakat brzo odrastu

• Aymee
    29. Siječanj 2018. 16:05

dea32

Aymee, bez brige.. i sama sam svjesna da je znanje medicinskog osoblja vezano za dojenje jako sturo, a ono sto 'znaju' i preporucuju je najcesce ono sto se cuje od starijih. Kroz srednju sk i trogodisnji studij smo sveukupno imali mozda 2 sk sata razgovor o dojenju i prezentaciju umjesto seminara..
    I jos je razumljivo da starije patronazne ne prate nova istrazivanja.. Ali kad mlade ne prate nego izvale gluposti, e onda je vec nemar u pitanju. Iz tog razloga i preporucujem rode, ne zato sto mnogi smatraju da su sekta, nego su educirane u ovo vrijeme kad su svjetski pedijatri i primalje stekli nove smjernice prema najnovijim istrazivanjima. Osobno znam par cura kojima su i patronazna i pedijatar dali tako lose savjete da nijedna nije dojila iako su imale ogromnu zelju i volju. Isto tako sam sama savjetovala frendicu i sestricnu koje sada doje iako su bile na putu da im okolina i njihovi savjeti uniste dojenje.
    Ja potpuno razumijem kad si nov u necemu i nisi sigurna kako, zasto i kada nesto napraviti. Ocekujes pomoc okoline i prihvacas sve savjete. A svi se vole praviti pametni i dijeliti svasta, pogotovo novim mamama..
    Ja osobno volim ucit nove stvari, a medicina nikad nije iskljuciva i uvijek ima noviteta i treba biti u skladu s time. Plus sto sad imam dvoje djece pa sam sve vezano za dojenje, dohranu, baby handling i s detaljno proucavala jos u prvoj trudnoci. Sad imam i iskustva.. Pa kad to jos spojis sa horoskopskim znakom skorpiona, mogu zvucati glasno, nametljivo i bezobrazno, iako mi to ni najmanje nije namjera..
    Uhh.. raspisah se

A ja u podznaku škorpija i ne bojim se uzvratiti, 🤣

Ali isto tako kad je bebac na ad, mame ne mogu odmah reagirati i dati papati jer ad zahtijeva pripremu a cica ne.. A on ne kaze da je malo gladan nego krene jako plakati. Pa kad to ukombiniras s grcicima dobijes ludu kombinaciju. Jer kad grcevi prestanu, glad postane jos jaca.. Al dobro, shendlat cemo to. Nesto mora pomoci (kapi, caj, hrana).... 

Aymee

dea32
    29. Siječanj 2018. 16:12

Takvi su svi.. Moj mali ako se probudi a taj tren nisam kraj njega pocne vristati da se prozori tresu. Pa onda saljem stariju curu da mu pjeva ako ne mogu istu sekundu do njega, to ga smiri, bas reagira dobro na nju..

• Aymee
    29. Siječanj 2018. 18:06

Cure.. Pitanje.. Sve smo rodile u zimskim mjesecima..Dajete li d3 kapi? Meni pedijatrica rekla da ne treba jer je na ad.. frendicin mali rodjen u kolovozu pa mu je pedijatrica (nije ista) dala te kapi.. citala sam da mogu biti uzrok grceva.. 

Aymee

dea32
    29. Siječanj 2018. 18:26

Ja sam kupila BioGaia sa d3 i to mu dajem, s obzirom da je pedica rekla da dajem babytol k1d3 kapi, a to ne zelim, i nije mi dala na recept..
    Inace sam curi davala oleovit d3, ide na recept i nije joj izazivao grceve. Plivitov d3 zna izazvat grceve.
    Za ad ne znam dal ga sadrzi,pogledaj u sastojcima, mora biti navedeno

• Aymee
    29. Siječanj 2018. 18:38

dea32

Ja sam kupila BioGaia sa d3 i to mu dajem, s obzirom da je pedica rekla da dajem babytol k1d3 kapi, a to ne zelim, i nije mi dala na recept..
    Inace sam curi davala oleovit d3, ide na recept i nije joj izazivao grceve. Plivitov d3 zna izazvat grceve.
    Za ad ne znam dal ga sadrzi,pogledaj u sastojcima, mora biti navedeno

Ako sam dobro razumjela, ako na kutiji AD stoji da ima d3 ne treba mu dodatno? I ja kupila biogaiu al za grcice.. nisam znala da ima i s d3..

Aymee

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.