Dazi, ja citala da zelena moze biti i kod adaptiranog, odnosno maslinasta vise, pa eto, nema brige dok se debljaju, 😂😂😂 ja jedva cekam kontrolu kod pedijatrice….
Okejj :))
I ja istoo. U cetvrtak idemo 😁
Hej, cure..
Dazi, to sto ti je patronazna rekla za stolicu je cista glupost. Zelena stolica nije stolica gladi vec oksidirana stolica, sto zbog zraka u crijevima tako i ako duze stoji u peleni. Od ad-a zna bit zelena jer on ima veci postotak zeljeza od majcinog mlijeka.
Ina, bebe koje doje se ne uobrocavaju na svaka 3h jer to vodi ravno u propast dojenja. Bebe se doje na zahtjev, kad i koliko beba trazi. Imaju periode kada bi sisali svakih 10 min, ali to su periodi kada si navlace vise mlijeka za period kad im se pojaca motorika pa im vise i treba, najcesce traje po par dana i onda nabace neki svoj ritam od svaka 2h npr. Period skokova je 3, 6, 9 dana/tjedana/mjeseci i tad imaju te periode nervoze i stalnog sisanja. Ako se u tom periodu ne odgovori na djetetovu potrebu za dojenjem, kolicina mlijeka se smanjuje..
Cure…pitanje…
kad je vašim bebama otpao pupak?
Jako brzo, prije nego sto je navrsio tjedan dana, a u roku od 8, 9 dana se zatvorio i osusio do kraja..
Aymee
Dazi, ja citala da zelena moze biti i kod adaptiranog, odnosno maslinasta vise, pa eto, nema brige dok se debljaju, 😂😂😂 ja jedva cekam kontrolu kod pedijatrice….
Okejj :))
I ja istoo. U cetvrtak idemo 😁
Mi smo 7.2. naruceni..
Da, ja sam zaboravila zasto je od ad zelenkasta, Dea je dobro napisala, od zeljeza.. 😁
Aymee
Ovo je užasan savjet. Bebe dok su tako male trebaju jesti češće od tri sata, bar preko dana, da navuku mlijeko. Neka njemu netko ne da jesti pa neka plače.
Zelena stolica može biti od blage viroze, ali i ne mora. Ako se ne zadrži predugo spada u jednu od normalnih boja stolice. A možeš i pokušati da dijete kod sljedećeg podoja opet staviš na istu sisu s koje je sisalo zadnji put, odnosno da manje mijenjaš lijevu i desnu stranu. Osim naravno ako druga nije već tvrda.
ina90
dr.mi je rekao da je to puno da joj je stolica zelena jer se prejeda pa crijeva sve nemogu provariti i da je obrocim svako 3 sata nema veze sto ona place…a ona preko dana bi tražila svako pola sata ali po noći svako 3 sata pa sam uvela tu jednu bočicu…
Ne znam gdje mi je citat pobjegao, odgovarala sam na ovaj post.
Cure…pitanje…
kad je vašim bebama otpao pupak?
Mojoj malenoj je otpao u nedjelju, a u srijedu se rodila, znaci 5.dan.
Drage iskusne mame, nemojte vi nama zamjeriti ali nama kojima je prvo dijete naivno slusamo sve savjete.. Tesko je biti pametan kad svako svoje govori. Ja necu ni pisati kakve sam sve savjete dobila, od izdajanja do pohrane mlijeka a da ne govorim grijanja.. Pa od toga koliko ga cesto hraniti jer je na ad.. do budjenja i hranjenja, kuhanja vode za ad itd. Mogla bih napisati knjigu Kronike iz Rijeke / Muke po malom Zderi.. 😂 Tu razmjenjujemo iskustva, pa tko zna vise neka se ukljuci, svaka recenica vise znaci nesto..
Aymee
Jos jedna cinjenica.. Dea, prvenstveno tebi bez uvrede.. Svi savjeti koje sam dobila o izdajanju i mome mlijeku bili su od medicinskog osoblja a da ne kazem da mi nitko (dok vec nisam pocela gubiti mlijeko) nije pokazao ispravno koristenje rucne ili elektricne izdajalice..
Aymee
Sortiraj odgovore
Najstariji